dissabte, de gener 13, 2007

Montgrony..

[13 gener]


Avui ens hem trobat amb en Marc i en Pere de figueres per anar a tibar tot el dia per Montgrony. El dia s'aixecava assolellat.. pero al final ha estat massa i tot.. deu n'hi do la calda que feia. A més el coctel de calor = mans suant.. + vies algo sobadilles.. provoca que hagim patit de valent en més d'una via.

Per l'orientació ens dirigim cap a la paret de Sant Pere, on tenim un bon grapat de vies assequibles al nostre grau, a més l'orientació permet que toqui el sol tot el dia. Les vies que hem realitzat son:

- Mickey Mouse. V+/6a. Via llargueta i ben assegurada, de totes maneres no es la millor via per començar, i despres d'algun pas delicat... ja no m'ho miro gaire i acabo fent un pas en A0.

En Marc fa un intent a Caçador de nuvols, 6a pero els alejes i la combinació parabolt amb pitons no li acaba de fer el pes, i l'acaba per la Mickey Mouse.

- Mexic. (L1+L2, 30m). 6a, 6b (13 cintes). Via llarga i molt xula, surt sense caigudes pero amb més d'un descans per mirar i remirar per on s'ha de passar. Molt recomanable!, en alguna ressenya no surt, es troba entre la innominata i la angoixa vital.

En Pere a dalt de la via Mexic.

- FreeGirls. (L1+L2, 35m). IV,V+. Una via recomanable, permet disfrutar dels moviments facils i disfrutons. Al ser la primera via que et trobes al accedir a aquesta paret, es troba una mica sobada, sobretot en el tram inferior, pero les grans busties que te, permeten fer virgueries. Atenció: si s'empalmen els dos llargs es necessiten moltes cintes (unes 16 si no recordo malament)

- Variant Kasamir Nallas. 6b. L'intentem els 3, pero tots ens quedem al pas entre la 3a i la 4a xapa. Tot i que en una ocasió arribo a tocar la presa invertida, no em situo prou be per traccionar en la sortida. Despres de 3 pegues.. o deixo per un altre dia. Ens posem a la via del costat per poder treure les cintes. (Aqui ens hauria anat be la canya que s'ha comprat en PGB !!)

En Marc afrontant el pas on hem abandonat la via.

- Sense Nom, 6a+. No agrada a cap dels tres: combina un primer tram molt sobat, zones amb roca trencada i un tram superior molt brut de vegetació. Com que tampoc em motiva, no m'hi trenco el cap, i despres d'un pegue a la zona sobada, la finiquito amb dos A0 consecutius.

- Raquel, 6a+ (en alguna ressenya 6b). Via que trobem molt dura o almenys aixo ens sembla, una placa molt llisa on no passem de la 2a xapa. Com que es fa tard, no ens hi trenquem el cap i passem a la via de l'esquerra. Com a curiositat.. a on hi ha escrit el peu de via.. algu ha escrit com a cotació de la via 7c, suposo que tant no deu ser.. pero algú devia quedar ben servit.

En Marc apretant a un dels primers passos hiperfins de la via Raquel.

- GEM, 6a. Via molt xula, en general bona presa amb algun passet més compromés. Com que ja es tard m'hi poso en top-rope i surt sense problemes. Aquesta via tampoc surt a totes les ressenyes, es troba just a l'esquerra de la Raquel.

Buff.. en general hem disfrutat molt de l'escalada a Montgrony, jo feia anys que no hi pujava. Aixo si.. roca massa sobada en alguns casos.. i en d'altres el grau pica molt (normal en una escola on la majoria de vies estan per sobre del 7a). Aps.. i impresionant la cleca que queia !!

2 comentaris:

PGB ha dit...

A Montgrony li dec una visita! Fa temps que tinc ganes d'anar-hi pero bfff la quantitat de vies dures em tira enrera. I saber que les facils estan sobades encara em tira mes enrera...

Tot i aixi algun dia haurem d'anar-hi! A tibar-li Pere!

Piter ha dit...

Doncs amb els que vaig anar el dissabte tenim previst tornar-hi aviat, que ens va agradar molt a tots.

Per lo de roca sobada.. doncs ve a ser un problema.. pero on totes les vies estan igual, i en algunes com la FreeGirls, tot i estar sobada les busties q te permeten ferla disfrutant un munt.

Apa.. quan vulguis anar-hi avisa.. q jo si puc m'apunto.