dimarts, de gener 02, 2007

Iniciem l'any a Rocamaura

[2 gener]

Avui havia quedat amb en PGB per anar a fer una matinal d'escalada per alguna zona de l'empordà. Finalment la destinació ha estat Rocamaura a l'Estartit, on l'orientació Sud ens ha resguardat de la tramuntana.

RocaMaura, el sector on hem estat era el de l'esquerra de tot.

Arribem amb les ressenyes que te tothom, pero amb ganes de probar alguna de les vies que no surten ressenyades, i que ja tenia ullades en PGB. (Nota: les vies ressenyades a ressenya.net es troben a la dreta, just a sobre dels xalets, que més d'un hem parat bojos intentant entendre les ressenyes al sector de l'esquerra).

Abans pero.. iniciem amb alguna via més facil:

- "Via 10 de ressenya.net". V, ~20m. Via interessant per començar, bon canto a baix i una mica sobadeta a dalt.

- "Via 2 de ressenya.net". 6a, 10m. Ens hi posem pensant que es el V+, es curta pero intensa. Sobretot si, com m'ha passat a mi, et poses a la dreta de les cintes on trobes una plaqueta bastant llisa.

En PGB tibant a la via 2: Escalfadora

- "Via no ressenyada a l'esquerra de tot". Aproximadament d'un grau de V+, te un petit sostre amb molt bona presa i una part llisa en un segon tram on per la dreta surt bastant be.

- "Via no ressenyada segona per l'esquerra". Li donem una graduació de 6a/6a+. Te bon canto i moviments molt xulos. Aixo si, a baix la pedra et deixa les gemmes dels dits fetes caldo. (la primera part coincideix amb la via 1 de ressenya.net).

- "Via no ressenyada entre la via 1 i 2 de ressenya.net". Via d'uns 15/20m, on li donem un grau de 6b/6b+. Te una sortida bastant dura, i un tram a dalt que desploma una mica. No l'encadeno, es més, el primer pas l'haig de superar en A0.

Jo arribant a la reunió de la via.

- "Via 3 de ressenya.net". 6a, 10m. Es una altra via curta i intensa, de placa i segueix destrossant bastant les gemmes dels dits.

- "Via no ressenyada a la dreta de la via 3 de ressenya.net". Via molt curta on el pas es la sortida que desploma una mica, pero que te una absencia notoria de peus. La provem amb les dues primeres cintes passades, i hem de d'ajudarnos de la tensió de la corda per pujar. La repeteixo en tope-rope, i el primer pas quasi surt.. pero falta colocarse millor.

Satisfet a dalt de la via

Ja es tard.. aixi que decidim fer una exploració ràpida del sector de més a la dreta que te nombroses vies no ressenyades. Aquestes més les del sector de l'esquerra (sota la torre), dona un bon grapat de vies per a aquesta petita escola de l'empordà.

2 comentaris:

PGB ha dit...

Eis Pere!
Gran jornada la d'ahir :) Encantat de coneixet i de tibar plegats, ja anirem quedant per fer visites a Beuda, Solius i mes escoles de la teva zona ;)

Salut i muntanyes!!!

PD: quan pugui faig la cronica al meu blog ;)

Piter ha dit...

Eps Pere !!

i tant va estar genial, igualment encantat de coneixer-te i amb ganes de tornar a escalar amb tu.

Per cert.. no se si els graus que he posat son exactament els que vam acordar que al final no me'ls vaig apuntar.

Apa.. fins una altra