dijous, de gener 04, 2007

BTT: volta al Puig Neulos

[3 gener]

La zona del puig neulòs es una zona de contrastos; combina prats pirenaics, pedregam als pics, fagedes, ... per altra banda tenim vistes increibles a la plana de l'empordà, el golf de roses, el cap de creus, el canigó, la plana del rosello....

Avui en companyia de l'Albert de Bascara i en Terri de Girona, ens hem acostat a la zona amb la intenció de fer una sortida aprofitant tot el dia. La ruta que hem realitzat es una reducció d'una gran sortida que ja varem realitzar fa uns quants anys: Sortim des de Llançà, amb direcció a Requesens pel GR-11. Un cop alli pugem directament al Puig Neulòs per una pista que en nombroses llaçades et deixa al cim mateix. Un cop alli comencen els caminets, trialeres i decensos per prats que et deixen just a sobre de portbou.

Mapa de la sortida realitzada per la zona [Font: ICC]

La nostra versió d'avui, adaptada al horari d'hivern, ha escurçat el tram pla per sortir des de cantallops [200m], d'aquesta manera seguint l'itinerari a peu de requesens (no es ciclable al 100%) et deixa als peus del castell [400m](visita obligada si no si ha estat mai, nomes obert els caps de setmana i festius (2€), pero sempre que hi vaig i esta tancat esta ple de gent que si cola, jo no dic res...).

L'Albert i en Terri en un tram de la pujada.

Els tres al cim del puig Neulòs (1.280m)

Des d'alli hem agafat una pista que et porta directament al cim del puig neulos [1.280m], amb un ultim tram per prats (l'objectiu era no trepitjar res d'asfalt). Admirem les vistes i agafem una pista que rodeja la instalació d'antenes per iniciar un fort descens marcat com a GR (pintura blanca i vermella), ens deixa sobre els prats, anem seguint les marques fins al Ras de la Menta [1.070m] on el temps es just per continuar i tornem per la pista des de la font de l'orri fins a buscar el coll pregon. Alli surt un cami ample (marques grogues) que ens portaria directament fins a Cantallops de nou.

Un dels descens pel mig del bosc. Atenció: pendent pronunciat!!

De totes maneres quan arribem al Collet del vent abandonem la pista per iniciar un divertit descens per corriols (marques blaves) que ens deixarà just al refugi de Miralvent o del forn de calç just al costat de Requesens.

Despres d'una visita rapida al castell iniciem el descens per la pista, agafant algun que altre corriol, fins al poble de Cantallops.

Total: 35km i un desnivell acomulat d'aproximadament uns 1200 m.

El castell es impressionant!!