diumenge, de gener 07, 2007

Matinal a Sadernes

[7 gener]

Despres d'un merescut descans el dissabte, per diumenge m'ajunto amb en Josep Mª i la Neus per anar a tibar en plan tranquil una estona per Sadernes. El plan inicial es anar a gaudir de Sadernes sense les multituds de l'estiu, i fent les vies faciletes que trobem als sectors Iniciació o Espasa. Quan arribem.. veiem que tot i fer calor.. allí la paret no esta precisament orientada al sol.. per lo que descartem directament el sector iniciació i ens dirigim al Castell d'Espasa, on almenys toca una mica.

A destacar que en una escola on el grau majoritari pica de 6b cap enlaire, els cinquens van bastant repetits, aixi no es estrany trobar-se vies sobadissimes... el que fa que comparant la guia vella amb la nova ens trobem que nombroses vies que han pujat el grau.

Al arribar teniem en ment la via "Cul de Got", marcada com a V a la guia vella i de la qual recordava que es podia fer força be, pero al arribar esta ocupada, aixi que ens posem a la via que aquest grup tenia incompleta i ja pensaven abandonar un mallon.

- "Escletxa de Tendresa". V+/6a, 24m. Ondia.. anavem amb unes ressenyes on posava que aixo era un V, despres veiem que depenent de les ressenyes es unV+ o 6a; no es precisament de les millors vies per començar, pero amb fred de mans i tot s'encadena. A destacar que la via esta hipersobada en alguns trams, sobretot en el que es refereix a peus.

-"L'escorpi + variant". IV, 26m. Ara si que ens posem en algo tranquil, on poder disfrutar tots de l'escalada. Aquesta es puja molt be, es una via de les tipus escala i on podem disfrutar tots de la via, tot i que en Josep Mª no li acaba de convencer.

-"Cul de got". V/+, 20m. Ara si anem a la via que teniem en ment de bon principi, molt sobada, pero amb passos molt xulos, i tot i que esta força sobada la disfruto molt. A destacar el primer espit a can collons.. pero 2 metres per sota d'aquest es pot equipar un pont de roca que et dona més seguretat.

Ja per acabar.. em proposen que m'asseguren a la via que vulgui i marxem... estava dubtant pero al final em decideixo per un 6b+ que comparteix reunió amb un 6a del costat. Quasi es podria dir que l'encadeno a vista, pero malhauradament, a mitja via m'adono que m'estic quedant sense cintes (s'en necessiten 12 si mal no recordo), i haig de parar a comprobar que en tingui suficients.

-"El perfum de les transparències". 6b+, 28m. Una via més de pila que de dificultat tecnica per la seva allargada, pero amb passos finets que et fan dubtar de si aguantaras alla agafat. Una via que disfruto molt i que recomano plenament, pero que em fa suar la cansalada.. deu n'hi do com em deixa els braços. (S'ha de dir que en alguna ressenya li posen 6b)

Completament satisfet amb la via realitzada, anem al cotxe a dinar.. i ja que hi som jugar amb l'adherencia a la zona d'slabs (unes lloses molt llises al costat del parking). I despres al bar a fer la cerveseta i ja alla comentem que proximament ens hauriem d'acostar a Santa Brigida que fa anys que no hi hem estat, i ultimament m'havien comentat que ha estat tot re-equipat.

p.d.: sense fotos perque la camara es queda oblidada a casa.

1 comentari:

PGB ha dit...

Hehehe jo tb hi he estat als slabs! El de la dreta és molt punyetero!!!

Ole pel 6b+!!! llàstima del quasi encadene... aviat estaràs al 7è grau, ja voras ;)

Quan aneu a Santa Brígida... fes-me un toque amb antelació per veure si puc acoplar-me ;)

Salut i rotpunkts!