diumenge, d’octubre 01, 2006

L'Estartit : Rocamaura i Torre Moratxa

Penjo aqui una ressenya més actualitzada de les vies d'escalada que trobem en aquest sector, actualment hi han algunes vies que no tenen grau confirmat o que simplement no se de ningú que li hagi donat grau. Vindria a ser la versió fotografica del que en el seu moment va ressenyar en PGB amb la inclusió d'alguna via addicional.


Situació i accés:

Tot i que a la ressenya que circula per internet es proposa una altra ruta, aquesta es més ràpida, tambe te l'extra que no hi han tants xalets i per tant no cal anar sortejant cotxes mal aparcats.


Font: Institut Cartografic de Catalunya ( ICC). http://www.icc.cat
Sector Esquerra:

Aquest es el sector més conegut, respecte les ressenyes originals han aparegut algunes vies noves, i n'hi han algunes de velles que hem inclós.



1 .- V+
2 .- Escalfadora 6a
3 .- 6a
4 .- Ratamahatta 7b
5 .- La del Pare 7a
6 .- El chun i la mare que el va parir 6a+ (preses algo llimades)
7 .- Carme 6a
8 .- V+
9 .- 6c
10 .- V
11 .- Scadel 6c/+
12 .- Ànsia vertical 6c/+ (molt guapa)
13 .- Natàlia 7a+
14 .- ?
15 .- 6a+/b
16 .- V
17 .- V
18 .- V/+
19 .- 6b/+ (hi ha un pas bastant dur per sortir al principi, cal saberlo agafar bè i no es tan complicat)
20 .- 6b/+
21 .- 7a+ (via amb les xapes algo velles.. es veu durilla)
22 .- V+/6a (hi ha un bloc que sembla molt dur, pero un cop en saps el truc surt molt fàcil. La part superior s'agafa més tirant a l'esquerra i es més fineta). Creua la via num 16.
23 .- ?
24 .- V+ ?

Les que estan en negreta m'han comentat el grau directament gent que coneix qui les va equipar.

Sector Dreta:

Poques vegades es veu gent en aquest sector, i això que per mi te alguna de les vies més guapes. Suposo que la poca quantitat de vises i l'explicació complicada d'entendre de les ressenyes d'internet algo obsoletes en son la causa. Alguns itineraris no equipats es poden trobar al voltant de la que indico com a via 8.



1 .- Somnis Inmortals 7a
2 .- 6a La segona xapa no es veu des de baix, guapa.
3 .- Mandràgora 6a Clean equipat.
4 .- 6a Aprox. 30m, molt guapa i continua.
5 .- ? bastant durilla
6 .- ?
7 .- 6a ? Diria que mal dibuixada. Linia recta semiequipada.
Si es segueix el dibuix l'aleje final es de llibre.
8 .- ?

Hi han dues vies addicionals més a la dreta de la 4 amb un grau rondant el 6b. (no comprobades)

Sector Torre Moratxa:

En general bastanta vegetació i poc net, i algunes vies amb seguros envellits. Tot i això alguna via interessant la podem trobar. Fa bastant de temps que vaig visitar aquesta zona.. així que no recordo exactament per on passaven les vies.




Vies llargues:

Proximament.. directa gresca.


S'accepten opinions sobre graus i dibuix de vies més exacte (bastantes no les he pujat i les he dibuixat intuint on deuria anar la via). Per això a vegades la reunió no estarà exactament a on esta dibuixada.

12 comentaris:

PGB ha dit...

Molt bona feina Pere!

Jo a la Torre Moratxa vaig fer-hi un parell de vies que començaven en una petita plataforma, la de l'esquerra V+ i la de la dreta 6a... (els graus anaven por ahi crec). A la dreta quedava una linia desplomada que es veia de 7-algo! :S Per l'esquerra d'aquesta zona em van comentar que hi havia algun 6b...

Ah! Del sector Rocamaura esquerra falta posar els noms :P (La ressenya t'ha quedat de puta mare! :D)

Piter ha dit...

Noms colocats al sector esquerra.

De la zona de torre moratxa hauriem d'acostar-nos'hi algun dia, pero de les dos linies que hi han marcades la de l'esquerra podria ser el 6a que dius, i la de la dreta seria una mica més dureta (pel que recordo).

Merci.. i seguim fent updates!!

Aleix ha dit...

M'agradaria anar a escalar a la rocamaura amb algu. Jo crec k escalo 6a relativament be i el 6b ho passo malament per obrir. Tinc corda i 4 cintes. Si algu te mes cintes i ganes... doncs k em digui algo a aleix.b.v@gmail.com

Piter ha dit...

Alex.. a l'estiu no es la millor epoca per el montgri, fot una calorada del mil !! De totes maneres si vai algun dia proximament et dic algo.

TRanki ha dit...

Ei Piter,


LA 14 del sector esquerre de Rocamaura pot ser 7b+ almenys...és una via de cantos picats amb un crux a la segona o tercera xapa, i després AGUANTAR amb algun alejillo...a dalt hi ha una secció una mica incerta, on si tires per la esquerra és inhumà i per lan dreta es fa...

ës de les interessants, junt amb NATALIA.

A la esquerra de NATALIA no és un 6c+? NO recordo soi la vaig fer.

LA DEL PARE guapilla. LA RATTAMAHATTA no és una via molt agradable...molt a bloc i sika...

ZP ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ZP ha dit...

Conec força aquesta zona, es un lloc on encara queden moltes posibilitats d'obrir,reequipar i com no netejar camins. De mica en mica als hiverns es continua treballant i amb el temps sortira alguna coseta. Torre Moratxa; Rocamaure, el Fakir, Montplà...... Respecte a les vies noves de Rocamaure: Mikael Douglas V, El gork V+/6a, Canto de sang6b/6b+ i Pika fort 6b. Al canto de somriure vertical 6b/6b+: Mar d'agulles 6a+ i El nen d'Arboli 6b+. Despres al final de tota la feixa queda alguna cosa mes.

Piter ha dit...

Ei... doncs molt bona feina, a mi la zona del montgri es de les q em motiva a tope !!

Quan tingui un moment miro d'actualitzar noms de les ressenyes...

Apa.. vagi b!!

Pere ha dit...

ei!! molt bona feina!!
gràcies!!
a l´estiu es pot escalar a última hora. Jo visc a l estiu a l´estartit i a partir de les 7 no s esta malament especialment si bufa tramuntana o garbí. Com diu tranki la 14 es mínim 7b+ i a més no molt xula, la part de picats es relliscosa i lletja. a dalt millora. Ens veiem escalant!

Anònim ha dit...

Son els bous de maçanet i avui em estat per primer cop al sector rocamaura, hen fet natalia i la del costat, ens ha semblat d´un grau similar, no en vist el 7b+ a cap pas, hen fet dos vies de graus inferiors amb alejes de campionat. teniu les ressenyes de sectors propers a la zona?
MERCI! i bones escalades.

Sandy ha dit...

Hola!
I´m from Germany and will be in L'Estartit next month. It will be the fifth time that i'll be there. Everytime i have looked on Torre Morataxa and Rocamaura I think "Hm that would be a great spot to climb" :D
And now i find your blog! Thanks for the infos, they helped me a lot! :)

I have two questions, maybe you can answer:
1. Last year my parents were there and didn't find the way up to the "mountains". The years before there were no problems to find it, but now they say there are new houses and no way anymore. Do you have any hint to find the way, or is it easy and they overlooked it?

2. I come without a friend who can climb with me, so i have to boulder. Do you know any spots in the near, where i can boulder?

Greeting from germany! I like your site! :)
Sandra

penjats ha dit...

Hola . M, agradaria saber els graus de las ultimas vias q es van equipar a torre moratxa, hi ha una pared petita de placa on es juntan 4 vias a la mateixa reunio. Gracias