diumenge, d’octubre 01, 2006

Escalada a Beuda

Avui estrenem Blog: I ho farem ressenyant una sortida matinal a aquesta bonica zona de la garrotxa amb l'Albert el meu germà.

Comencem com sempre per el sector dels gossos on cauen les vies seguents:


  • "Frenasso": V+ 30m. Bona via per començar es facil i permet fer un bon calentament, potser el pas més dificil esta a l'inici de la via.
  • "Una liblada a la pell": 6a+ 30m. Via amb algun pas bastant dur en algunes plaques que es passen en equilibri (molt poques mans).

D'aqui passem al sector de la columna, on decidim a probar alguna via que no haguem fet mai:

  • "El patiment del solstici": 6a 30m. es una via interessant.. pero te un pas que allarga bastant i on jo diria que es la zona més complicada.

D'aquest sector parlant amb altres escaladors ens recomanen al via "Orus, ..." al sector central i "la ressaca perpetua" al sector ultim. Aixi ens anem al sector ultim on:

  • "Ressaca Perpetua": 6a+/6b 30m. Una via molt recomanable, tot i que la dificultat es ferla en la linia recta es pot evitar alguns passos clau per els laterals. Combina regletes fines, passos amb una mica de desplom, equilibri...

Foto: Via Ressaca Perpetua.

Ja per acabar anem al sector del Castell on la bavaresa namaste em crida sempre l'atenció.

  • "Bavaresa Namaste": 6a+ 25m. La munto per la dreta, utilitzant el la torre de pedra que fa més facil la part més fina de la via. Un cop muntada la torno a fer amb toprope per la via recta (per l'esquerra) on es presenta bastant més complicada. La faig sense cap caiguda, l'entrenament de la upc va de pm jeje, i marxem ben contents cap a casa.

Ens queda per provar un altre dia la via "Garrotxa Exotica": 6c (que ens han dit que es assequible) i la dels "Orus, la pel....": 6a+

Apala... a tibar una estona.