divendres, d’octubre 13, 2006

2 dies per Andorra

[12 i 13 d'octubre]
L'objectiu marcat per aquest pont es centrava en fer la cresta Salenques-Tempestats (tota una clasica) amb bivac intermedi inclos. Les previsions incertes de la meteo ens porten a cambiar el nostre objectiu cap a algun cim més auster. Finalment ens decidim per la Cresta dels Malhiverns [Vertex.185] al Coma Pedrosa pel dijous i la Serra de Tristaina [Vertex.185] pel divendres. Tot i això.. el nostre objectiu no es veurà complert en cap dels dos casos per les condicions meteorologiques.

Dimecres:
Sortida a les 20h de Girona ciutat amb un xim-xim de pluja i uns 25ºC. Arribem a l'estació d'Arinsal amb una temperatura d'uns 5ºC. Portem la tenda, pero per la mandra de muntar-la acabem fent bivac al porxo d'un hotel tancat.

Dijous:
El despertador sona a les 7h30... pero no arrancarem fins ben entrat el mati... la continua pluja que va caient no invita a sortir. Centrem l'objectiu en el Coma Pedrosa pero acabem visitant el refugi de Coma Pedrosa on dinem per despres baixar de nou per la vall de Coma Pedrosa (molt agradable a la tardor) i remuntar la vall fins al pla de l'estany. En els punts alts ens trobem en la cota de neu, ens informen que per les parts altes el gruix es considerable. Un cop a baix... observem el brutal desviador d'allaus que han instalat a la zona i marxem cap a Arcalis on dormirem de nou refugiats per les instalacions de l'estació d'esqui.

Divendres:
Avui es desvetlla un dia bastant agradable, recollim campament i ens decidim a pujar al Tristaina, ja nomes sortir trepitjem neu... per lo que ja veiem que la jornada no sera tant placida com esperavem. Al final veiem els bonics estanys de Tristaina.. plens de gent tot i la nevada caiguda. Ja a l'estany de dalt ens decidim a modificar una mica l'itinerari escollit i anem a pujar al port de l'Arbella on es veia una bonica canal de pujada. Amb piolet i pal acabem arribant al port on no paren de caure trossos de glaç del pic de l'Arbella, degut a l'intens sol que hi ha avui. D'aquest punt unes magnifiques vistes a la vall francesa.

D'aquest fem la petita carena que sense ser massa complicada ens fa estar atents per la quantitat de neu acumulada. Ja al port d'Auzat declinem la opció de pujar al Tristaina.. i ens decidim a baixar cap al cotxe. Aprofitem la quantitat de neu i el temps disponible per fer unes practiques d'ensamble en baixada.

Un cop al cotxe.. un bon dinar i cap a casa falta gent.

A destacar:

Refugi lliure de Coma Pedrosa: en molt bon estat, 6 places en lliteres (amb aillant inclos), taula i llar de foc.

Cabana de pastors de Coma Pedrosa: en estat més precari... pero eventualment acceptable. (4 places máxim) amb llar de foc.

Borda de la Curuvilla: estava ocupada.. pero diria que era bastant acceptable.

Refugi lliure del pla de l'estany: en molt bon estat, 6 places en lliteres, taula i llar de foc.

Cabana de pastors del FontBlanca: des de fora es veu molt acceptable.