dimecres, de maig 16, 2007

Descobrint el Castell de Farners

Tot i que el dia no acompanyava.. al final he quedat amb l'Edu de Santa Coloma per anar a investigar unes vies a la zona del Castell de Farners, de les que havia sentit a parlar.. pero encara mai m'hi havia acostat.

La visita a la zona ha estat molt ràpida ja que rapidament ens ha arribat un nuvol que ha deixat caure una mica de pluja.

De totes maneres hem pogut visitar aquest castell que deu fer pocs anys que han restaurat (el recordava de petit i no tenia aquest aspecte), després hem anat al sector que m'havien comentat que es troba baixant al costat de la cisterna del castell. Com que m'he deixat la camara a casa.. poso imatge de la web Castells Medievals de Catalunya.

Comentaris d'aquesta zona.. doncs granit tipic de la zona i similar al de Solius. Com a semblança.. jo l'he trobat molt similar a l'Esperó de Solius, ja que es tracta d'unes 7 o 8 vies de prop de 30m i de nivell entre IV i V+, però normalment les vies de grau alt son passos esporadics. Nosaltres hem provat la segona i la tercera per la dreta, i les catalogaria de V i IV respectivament. A l'esquerra de tot surt un cable equipat en plan ferrata que et puja per una canaleta de III+/IV fins al turo del vent. Aps.. l'orientació SUD tirant una mica cap a OEST.

L'equipament de les vies esportives es bastant dispar, hi han vies més velles i vies més noves, generalment hi ha bastant de parabolt, pero tambe trobem espits o dinabolts, com a curiositat una via te unes anelles bastant 'caseres' pero q es veuen molt resistents. Les reunions son accessibles per el lateral, i de fet s'ha de pujar despres a recuperar el material ja que no hi ha reunions equipades amb anella i cadena. Aps... hi ha una via amb una reunió de quimics que m'ha fet pensar en l'entropia de l'Oskar a la Font, els dos quimics tenien l'anella que sobresortia de la roca ven be uns 3 o 4 cm... i tot i ser totalment nous no donaven que diguessim molta seguretat.

Com que s'ha posat a ploure una mica i el fred apretava, hem recollit i de cami al cotxe.. sorpresa a la banda EST del turonet hi han més vies equipades (per lo que brillaven les xapes diria q bastant noves), i alguna tenia pinta de tenir més nivell que les de l'altra zona. Ara caldrà tornar un altre dia a provar que hi ha més...


En Vermell les dues zones... i en Verd el recorregut de la curta ferrata.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Mare de Deu, sera per zones d'escalada a Catalunya! N'hi han per tot arreu...

A veure si proves les més dures i ens expliques que tal...

Piter ha dit...

La veritat es que si q n'hi han per tot arreu, i parlant t'enteres de zones oblidades i oxidades, zones bastant 'particulars', zones desequipades, .... n'hi ha per donar i per vendre!!

Quan torni per allí ja fare una piada en condicions, la veritat es que m'esperava algo més cutrillo de lo que vaig trobar.

Apa.. salut i escalades!!