dimarts, de maig 29, 2007

Escapada al Castell de Farners

Aquesta tarda tenia ganes de penjarme una estona, com que no trobava ningú que tingues la tarda lliure me n'he anat a fer top-ropes en solitari acompanyat del mini-traxion. Com que no tenia gaire clar si m'agradaria el fet aquest d'escalar en top-rope i sol, he escollit la zona del Castell de Farners on recordava una zona on es podia arribar facilment a la reunió caminant.

Al arribar pero me n'he anat primer a guaitar que tal estaven les vies noves... per tenir nocions i m'he adonat que una de les reunions estava just a sota del cami que mena al turó del vent. Així que canvi de plans.. ja que hi som em tira més fer una investigació d'aquesta paret.


Vista de la paret des del parking, amb el pi que corona el turó del vent. A la dreta les 5 vies d'aquesta petita zona.

Aquesta petita zona esta situada a la dreta del caminet que porta fins al castell de Farners, just abans d'arribar a l'escala final de pedra. Son vies d'uns 20m bastant noves i amb orientació Nord-Oest. La zona esta bastant plena de molsa, per lo que en algunes vies es veu clarament on esta la presa identificant on falta molsa. L'equipament de les vies es a base de parabolts, i reunions de 2 parabolts amb anella.

- Via B, 6a ?. Entrada durilla per fisuretes verticals, i un ultim tram més d'adherencia. L'he trobada interessant i ultra xapada en el tram més dur d'inici.

- Via C, 6a+ ?. Comparteix entrada amb la via B, pero la sortida la fa cap a l'esquerra i a mi m'ha semblat un pas una mica més dur que l'anterior. Després es torna bastan facileta fins a l'arribada a la reunió.

- Via D, V+ ?. La via més assequible sens dubte, a la part superior les xapes allunyen més i l'arribada a reunió es un tant estranya. De totes maneres es fa bastant bé.

- Via E, ?. Una entrada bastant dura on l'unica opció ha estat aprofitar l'arbre del darrera per pujar en contraposició, després dona una mica de tregua per finalment entrar en uns passos d'adherencia algo durillos on he tirat d'AO per arribar a reunió.

En resum.. un bon complement a les 7-8 vies que teniem a la banda SUD-OEST, ara faltarà comprobar si existeix alguna altra zona equipada, ja que la zona esta plena de roca.

4 comentaris:

PGB ha dit...

carai, enhorabona per l'estreno! Jo em pensava que faries 2 o 3 vies com a molt i de grau mes assequible i ves per on el tio! Aqui apretant als sisens ;)

Va be el trasto? Algun dia ho haure de provar aixo d'escalar en solo-top-rope :P

Piter ha dit...

Bones..

doncs el trasto va molt bé, mentre la corda estigui tensada l'aparell et segueix sense problemes. Jo per tensar la corda vaig posar un parell de rocs dins la motxilla, i quasi me'ls enduc per descuit cap a casa jeje

Lo de fer les 4 vies que vaig fer es fàcil si tens en compte que vaig fer servir la reunió de la via B per arribar a la resta, i tenia 2 caps de corda que baixaven de manera que podia pujar per una amb el minitraxion i fer servir l'altra per baixar amb el Grigri i xapar la corda de pujada a la via corresponent.

Apala.. un dia ja et deixo el trasto i vas a probar-lo !!

PGB ha dit...

Ok! :P
Percert quants metres tenen aquestes vies?
Per quan la ressenya de la zona? ;)

Piter ha dit...

Ahir em vai inspirar massa tard... i vaig voltar per allí durant 2 horetes només.

Les vies d'aquest sector deuen fer al voltant d'uns 20m, les de l'altra zona potser una mica més llargues.

Les ressenyes al seu temps.. de moment poso foto del sector d'ahir, de l'altra zona no m'hi vaig acostar a fer la foto. Això si.. per cotar graus millor anar-hi a pujar de primer i comentant el grau amb més gent (estic segur q el grau en top-rope es deu veure bastant més fàcil).

Això si aquella zona esta bastant plena de pedrots similars.. per lo que podria ser ben probable que hi hagi molta via oberta.