dilluns, de maig 14, 2007

Descobrint la muntanya d'Ullà

[Diumenge, 13 maig 2007]

El diumenge es presentava difícil trobar gent per escalar... finalment tornant de vilanova vaig convencer en Jesus. Com que portavem cansament de les dues vies del dia anterior, ens vam decidir a fer una matinal, i al final es va apuntar més gent, i vam ser en Jesus, l'Albert, la Montse, en PGB i un servidor. La zona va ser triada per a l'ocasió: Muntanya d'Ullà, d'on les ressenyes indicaven orientació Nord, encara que més aviat seria tirant a Nord-Est, ja que fins ben ve passat el migdia el sol apretava de valent sense una trista ombra.

Comentar de l'escola.. una calcaria interessant, algunes zones més compactes que d'altres pero generalment agradable per escalar i bastant continua en quant a dificultat. El resultat del matí van ser generalment vies de grau baix:


En Jesus i l'Albert a diferents trams de Gamusí.

- Gamusí, V+/6a. 21m. Via molt maca, pedra molt compacte pero potser una mica massa de matoll. Abunda la presa variada (generalment forats), i dona per escollir a cadascú la millor presa per a cada ocasió. Molt recomanable.

- Records d'un amic, V+. 23m. Via similar a l'anterior però amb una mica menys d'encant, te algun pas rarot però en general es deixa fer bastant be.


El Peu de via, i la Montse pujant per Records d'un amic.

Acabades aquestes, en Jesus i l'Albert s'en van a la dreta de tot a tibar amb un 6a+/b (Peligrosa Maria), mentrestant arriba en PGB i s'uneix a nosaltres per provar la via Records d'un amic. Acabada aquesta i com que pels voltants només ens queden 6b enlaire, ens n'anem a veure que tal evolucionen en Jesus i l'Albert, l'han deixat mitjes.. i s'han decidit per pujar per la maria no peligrosa (6a), però em recomanen la via:

- Peligrosa Maria, 6a+/b. 12m. Deu n'hi do amb la Maria peligrosa... a vista no surt ni de conya. Em canten la posició d'un canto petitot i acaba sortint.Via molt xula pero deu n'hi do com tiba, queda pendent encadenar-la el proxim dia.

Aqui hauriem hagut d'anar tirant cap a casa... però aquesta banda dreta tiba més del que pensavem. En Jesus i l'Albert es posen a un V/V+ "per acabar bé el dia".... impresionant el V+. Desisteixen a la 3a xapa i m'hi poso jo des de baix.

- Correfoc, V/V+. 15m. Deu n'hi do amb el cinquillo.. jo ven bé li hauria posat un 6a mínim. De totes maneres no es una via agradable.. transcorre sobre roca bastant trencada (segurament a causa de l'incendi de fa un parell o tres d'anys) sobretot a la part superior.

Acabada aquesta via.. marxem cap a casa amb ganes de tornar-hi... a la tarda per suposat.

Les ressenyes d'aquesta zona, proximament al blog d'en PGB.

4 comentaris:

jclaramunt ha dit...

Teniu zones maques per Girona! Però el sol ja comença a tocar els nassos! Comença l'operació "SOMBRA"!! hehe!
A tibar-li

Piter ha dit...

I tant que comença... al sol un queda ben fregit !!

Ara s'ha de començar a mirar.. al mati podem anar aqui... a la tarda allí... i sino al costat del mar !! jeje

Apa.. vagi b!!

PGB ha dit...

Aixo del costat del mar m'ha sonat mooolt be :)

Quina orientacio te la roca grossa de vallrepos?

Piter ha dit...

La Roca aquesta esta en orientació tirant cap a sud-est... per lo q es de les que pillen de valent.

De totes maneres son vies curtetes i la vegetació d'arbres abunda per lo que bastant tros de paret cau a la sombra.

Canto de mar... staria b tot i que la zona de llafranc no m'acaba d'agradar del tot (massa monotona), i els desploms de l'escala.. em deixen fet caldo massa rapid. jeje de totes maneres un psicobloc no staria malament.