dimecres, de març 21, 2007

sub-activitats diaries...

El dimarts l'Albert tenia lliure al matí, en un principi ens haviem decidit per anar a escalar.. pero en vistes de que començava a fer fred ens vam inclinar per la BTT.


Les gavarres son un entorn magnific per la practica de la BTT, pots fer multitud de sortides curtes (unes 2-3h màxim) passant per llocs sempre diferents. El dimarts ens vam inclinar per fer caminets trialeres realment interessants... va ser una sortida d'unes 2h on vam poder combinar descensos ràpids, descens tecnics i pujades intentant evitar el màxim les pistes amples. Algun dia publicare un mapa de les gavarres més septentrionals (les més properes a Girona) indicant les rutes més interessants per fer amb bicicleta.


Vistes de Girona i dos moments del descens.

Avui ens hem decidit per fer una caminadeta.. i hem anat a fer un tram de la ruta de les 10 ermites a les Guilleries (existeix un dossier gratuit on hi ha la ruta hipermegabenexplicada). El tram escollit ha estat el de la carretera del Sobirà fins a la masia de Cal Rei. Es un tram molt interessant amb unes vistes increibles i molt ben senyalitzat. Tot i que es una ruta pensada per fer a peu... l'he vist completament ciclable per lo que crec que proximament hi fare alguna escapadeta acompanyat de la bicicleta (he comptat uns 75km).


El fulleto explicatiu.. vistes de les roques i alguns dels inicis de via.

Aquesta excursioneta m'ha permés tambe visitar la zona d'escalada de les Roques del Rei, on hi han unes quantes vies equipades (parabolts o espits). L'estil de roca es similar al que trobem a l'Esqueix del Begis amb vies que es veien prou guapes.. lo de que tenen 4 llargs, em sembla a mi molt justet.. pero bé s'haurà de provar algun dia.

Aps... i nevada important al pirineu !! Al final encara haurem d'estrenar la temporada d'esqui de muntanya i tot... la setmana que ve ?

9 comentaris:

clipper ha dit...

Jo no faig excursions amb bicis ni coses aixi...jo si puc vaig a cavall jaja, sona pijo, pero m'agrada molt!!
Aixi es com més rustic... encara que de montar encara em queda per apendre jeje

K. ha dit...

Hi ha ressenyes de les Roques aquestes? Sembla que valgui la pena?

Piter ha dit...

Doncs jo he buscat les ressenyes i no les he trobat. En coneixia l'existencia per un post al forum del madteam de fa un parell d'anys.

El sector esta guapo: poden sortir vies bastant llargues, amb sombra a peu de via i la zona es bastant tranquila. Això si... encara no se quin es el camí més rapid per arribar-hi, pero amb un tot terreny et pots acostar fins bastant aprop.

S'hauria d'anar investigant.

Anònim ha dit...

Ostres les Roques del Rei fa anys amb en Carles el meu cosí juntament amb en Santi i en Pep de Sant Hilari tots ells, m'havien dut a escalar a les Roques del Rei i després a Cal Rei a dinar.

Piter ha dit...

Ostres Ramon... doncs si sabessis d'on podria treure'n informació seria genial! Que hi faria una visita ben aviat!

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Les Gavarres són un paradís per la BTT, jo hi he anat l'estiu per la zona de Sant Antoni de Calonge i val molt la pena, ara, és un terreny dur, amb continues pujades i baixades i tècnic si et vols complicar la vida. Hi he seguit algun dels recorreguts que marca l'ajuntament de Palamós en un fulletó. Felicitats pel Blog i l'activitat.

Piter ha dit...

Merci per la felicitació... sobre la zona de calonge i en general la més proxima al mar.. no hi acostumo a anar massa per la mandra d'agafar cotxe.

Una ruta molt guapa es la travessa de Girona al mar passant pel bell mig del massis. Pujades i baixades a dojo, caminets petits, pistes i trialeres... i multitud de zones interessants a veure.

Això si, si no tens algu que et vingui a buscar: anada i tornada es converteix en una matxacada brutal (ho dic per experiencia).

Anònim ha dit...

Fa molt de temps que no veig a ningú del (pueblo) provaré de trucar al meu cosí a veure que explica.

Piter ha dit...

Merci Ramon.. ja m'explicaras.