diumenge, de juliol 29, 2007

Cap de setmana escalador

A principis de la setmana passada vaig rebre un mailo den PGB proposant de fert una sortida de cap de setmana a la zona del Bergueda, combinant escalada i algo de bloc, sens dubte que m'hi vaig apuntar ràpid !!


Al final no vam fer colla nombrosa, pero la companyia ha estat molt grata, i el cap de setmana fantastic!! al final hem estat en PGB, l'Alba, en Marc, la Susana i un servidor; i el planning final ha combinat escalada al Raco Tranquil al Berguedà amb una jornada de Bloc a Savassona.

Així que dissabte mati quedem a Terrassa i marxem tots cap al Raco Tranquil, on vam gaudir de la tranquilitat de la zona, de la solana que feia i de la fresqueta que passava quan bufava una mica el vent. Arribats a la zona ens trobem el sector de quintillos de baix ocupat, per lo que ens centrem amb el sector de dalt on les vies piquen una mica més de grau.

El més logic hauria estat començar per el cinquillo Diedrín, pero inspirats ens encaminem cap a la vía Pim, V+, una via molt maca i facileta fins que has d'arribar a la reunió on el pas te la seva gràcia. La ma per xapar la reunió dona tan poca confiança que tot i que en un primer moment volia xapar sense tocar cadena, mentre recullo corda ho deixo corre i m'agafo per no volar inutilment. En aquesta tots patim de valent en aquest pas bastant cabroncete.

Una mica acollonits per com ha costat el V+, afrontem tots la via Pam, 6a+ amb la corda per dalt. Es més continua en grau que l'anterior, i amb la seguretat de la corda per sobre es puja més facilment i sense problemes.


En Marc a Pim, i en Marc i en PGB tibant a la via 10, de 6a+

Ara ja més animats ens n'anem al punt central de la paret on un 6a+ amb un nom que no recordo, diria que era la via 10, 6a+, a l'esquerra del diedre Isards. La via força guapa, amb dos passos tontos, en el primer a meitat de via, on m'he penjat a mirar-m'ho be. Despres de mirar-m'ho i remirar-m'ho ha sortit i hem seguit amunt, el segon pas al diedre final de sortida on sense saber on hi han els cantos he acabat pujant amb A0. Més endavant la tornare a provar i el pas sortira sense problemes.

Mentres jo i en PGB anem provant aquesta, en Marc i la Susana van provant el cinquillo diedrin, que segons sembla no pas mala pinta. Després anem tots cap a dinar.. que l'Alba i en PGB s'han currat una amanida de pasta collonuda per tots!!

Amb la panxa plena ens inspirem i cauen unes quantes vies més... comencem amb una variant de la via Classic, 6a+. Dic variant perque a dalt ens hem estalviat el sostre i hem anat a la reunió de la dreta, per lo que la via deu quedar com a 6a (comparant amb el grau de les altres vies). En general força guapa, el tram de flanqueig.. que a la gent no li ha entusiasmat... tenia la seva gràcia.. haig de dir que despres d'haver anat a la reunió que no tocava m'he quedat amb ganes de tastar el tram de desplom...


En MArc i en PGB a la variant de Classic.. i en Marc tibant de valent a Diedre Isards.


Acabada aquesta aprofito per pujar de nou el 6a+ d'abans per deixar muntada en top-rope la via Diedre Isards, 6b. I la veritat es que m'alegro d'haver-ho fet, ja que fins i tot amb la corda per dalt he patit de valent !! Al diedre els peus de gat no s'agafaven ni de conya (si serveix d'excusa.. anava amb els gats vells..!!) Total.. que he quedat rebentat... haig de dir que l'he vist molt xunga.

Ja per acabar hem provat la via Snooker, 6b, tambe muntada i amb la corda per dalt. Haig de dir que la veia bastant xunga des de baix.. i s'ha deixat fer prou be. Això si se m'ha resistit el pas de dalt de tot.. més bloquero on he fet una suau caigudeta.

Al final del dia tots contents... hem tibat de valent en un ambient idil·lic, en PGB s'ha passejat grabant amb la camera per tot arreu (a veure aquests videos !!), alguns han aprofitat per llegir una estona... gaudir de la tranquilitat del lloc.. i cap al camping on teniem ganes de fer una piscina. Al final arribarem massa tard per la piscina... així que a fer el sopar, veure quatre videos, menjar, petar la xerrada i a dormir.

L'endemà ens toca Bloc a Savassona, serà el meu estreno en aquesta modalitat !! s'ha de dir que te gràcia veure una colxoneta q camina sola pels prats... Arribats ens n'anem al bloc més fàcil de la zona (segons ens diuen uns locals), allà en Marc es converteix en el rei del bloc de pedra. El tiu esta fet un màquina i resolt una rera l'altra totes les possibilitats que ens dona la pedra. D'altres ens conformem amb fer algunes vies més assequibles i menys explosives.

Al costat hi havia un altre bloc més d'adherencia, on alla si que soc el rei !! que serveixin les multiples jornades d'adherencia per Solius !! S'ha de dir pero que tampoc era tan complicat com ens l'haviem imaginat al principi i al final el resolem tots.


El bloc a on vai triunfar jo... en PGB i en Marc a diferents vies de l'últim bloc del dia

Al cap d'una estona ens movem en direcció al Dau, tot i que parem a mig camí a una de les placetes a dinar. A la tarda quatre pegues més per la zona... basicament dels dos fanatics bloqueros... en Marc i en PGB. I cap a la piscina.. que l'Alba i la Susana anaven presionant de feia estona !! La veritat .. la millor decisió de la tarda !! Amb la calor que feia el banyet entra de conya.... bé em sembla que la clara encara ha entrat millor jeje

Al final quatre nuvols ens toquen una mica els nassos... i comencem a tornar cap a casa. Ha estat un cap de setmana molt guapo... a veure quan en tornem a fer una altra de semblant !!!

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Está complicado el Racó tranquil.

Especialmente la pared grande donde estuvisteis.

Igualmente en algunas reseñas recientes, como la del VX de hace un año hay algún grado subido y en esas vias ya no queda la cosa tan rigurosa...

Las de abajo (7 vias) tienen grado más variable, siendo los 5+ difíciles y las otras de grado más "normal".

Las de la derecha son también técnicas pero también (creo) de grado más normal.

PGB ha dit...

Dificil el Raco Tranquil i molt guapo Sabassona. M'agradaria tornar-hi :P

Un gran finde Pere! :)

Piter ha dit...

Doncs si.. un gran cap de setmana.

Les vies.. si que son una mica complicadetes, pero bé... es el grau de la zona.

De totes maneres si puc hi torno segur !!

Anònim ha dit...

Si torneu a veure si podem coincidir i de passada proveu les meves vies... :)

Pero ara jo fins al 25 o així res...

Piter ha dit...

A mi em va agradar molt la roca.. soc calcari adicte !!

Sobre les teves vies.. algu ho va comentar que estaven per alli, pero al sector de baix hi havia força gent.. per lo que vam preferir esta en el raco més tranquil jeje

Quan vulguis anar-hi avisa.. i si puc m'apunto !!

QUIMI ha dit...

Hola Piter,soc el Quimi i et volia preguntar sobre una zona de psicobloc que vas comentar en un comentari d'un post d'en PGB.
Vam estar buscantla aquest dissabte i no hi va haber sort,de fet l'hotel i la rotonda que comentaves no la vam ubicar pero els miradors cap al port i tot aixo si.
Et faria res explicarmo mes detingudament porfa?
Merçi!

Piter ha dit...

Bones,

La informacio detallada la tinc a Girona... i ara estic a BCN, i ara mateix no recordo el nom de l'hotel.. de totes maneres mirant l'enllaç de google maps que et poso t'hauria de servir.

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=es&msa=0&ll=41.774496,3.030832&spn=0.007761,0.020084&t=h&z=16&om=1&msid=108224422368182877465.000436941096d8373608f&mid=1185909579
Jo vaig fer-hi una visita.. pero no feia dia per tirar-se a l'aigua.

Per aparcar... a qualsevol dels carrers proxims.. a menys de 5min de les vies. Això si.. no desplomen per lo que s'ha d'anar en compte a l'hora de caure per no rascar amb la paret, per profunditat si que n'hi ha força i la roca del davant protegeix de les onades.

Apa.. fins una altra i ja explicaras.

Piter ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.