diumenge, de juny 17, 2007

Santa Brigida

Tot i que semblava que aquest diumenge em tocava quedarme sense escalar finalment el dissabte a la tarda em va sortir plan, inicialment tenia que anar amb la Neus i al final tambe es va apuntar en Josep Mª. El lloc escollit ha estat Santa Brigida al costat d'Amer.



Ressenyes de la zona.
Una mica desactualitzades, s'han afegit algunes vies i d'altres s'han quedat obsoletes.

Aquesta zona d'un calcari curiòs, molt erosionable i que per tant ens ofereix preses molt arrodonides. Com a nota curiosa els comentaris de dos veins de la zona que ens han dit en plan de conya que a la via 2 millor no ens hi posessim no fos cas que l'inmens bloc de roca baixes muntanya avall. Pel que sembla un dels dos tenia la casa just al fons de la vall, en la ruta directe que agafaria la pedra si caigues.

- Via 11, V. Comencem per la via més fàcil del sector, fins i tot es podría deixar en IV+ ja que un sol pas entre la segona i la tercera xapa ens complica una mica més la pujadeta. Això si, per disfrutar de valent en els primers passos.

- Via 10, V. Aquesta es una via divertida i variada, inicia un tram de diedre, un passet en adherencia per sortir del diedre i finalment cantos molt bons per sortir fins a la reunió.

- Via 3, V. Aquesta es per mi una de les millors vies del sector. Sens dubte la combinació presa molt bona i una lleugera inclinació cap enrera ens faran tibar de valent, pero el resultat es per gaudir-lo. L'única pega.. els pocs metres que ens faran venir ganes de repetir-la.

- Via 12, V+. Deu n'hi do amb aquest cinquillo, per arribar a la segona xapa cal suar de valent (sempre i quan no es vulgui agafar l'arbre que tenim al costat), després ja decau i amb passos assequibles s'arriba a un invertit molt guapo per xapar la reunió.


Diverses fotos d'arxiu (la camara es va quedar a casa). El bloc presumiblement inestable, la via 10 i la prespectiva del sector.


- Via 13, 6a. Aqui si que ja he vist que això de la presa roma no em transmet gens de confiança, excursions a dreta i esquerra buscant la bustia salvadora sense trobar-la. M'ha agradat, pero haig de dir que em trobava amb la sensació de que en qualsevol moment podia anar cap avall.

Aps.. comentar que estan re-emporlanant part de la pista de pujada per lo que possiblement la pista pugui romandre tancada alguns dies.

5 comentaris:

PGB ha dit...

Certament Santa Brigida es un lloc molt guapo! Llastima, amb 3 o 4 metres mes, la zona guanyaria molt! :)

Tot i aixi esta genial per anar-hi a passar el dia fent cosetes :P

Us vau fregir molt?

Piter ha dit...

Doncs deu n'hi do la calda que feia, de totes maneres de tant en tant bufava una mica de ventet.. per lo que era acceptable.

Definitivament no es una zona d'estiu

PGB ha dit...

estan encimentant la pista fins a dalt?

Piter ha dit...

Doncs en principi fins a la casa coneguda com "El Castell" segur, a partir d'allí jo diria que no.

De totes maneres el tram més xungo que hi havia era la pujada que arriba fins a la casa, on depen de com les rodes patinaven.

En el que tambe estaven treballant es en la restauració de l'ermita.

Anònim ha dit...

La veritat és que em sembla una escola molt guapa, per començar al món de l'escalada. La pedra és agraïda comparada amb altres escoles properes a la ciutat de Girona, com puga ser la Bagís a Sant Miquel del Cladells (no vull llevar-li mèrit, és també molt bona, però pastisc per l'estat de la corda cada cop que frega amb la paret).
Les graduacions em semblen ajustades, i ara amb el nou equipament per la gent local la cosa té més gracia.
Un salut a tot i a totes ... i sobretot ànims ... va la pena.
Les vistes son molt boniques.
Tonet :D