dissabte, de juny 16, 2007

Interessant visita a les Roques del Rei

Aquest dissabte vaig tenir un guia d'excepció per a descobrir aquesta zona.. en Carles, del C. E. Farners, un dels col·laboradors en l'equipació d'aquesta zona d'escalada i de tantes altres de la comarca de la Selva. Al final tambe s'apunta l'Albert que acabats els examens te ganes de roca...

Les Roques del Rei, aquesta zona va començar a equipar-se deu fer uns 15 anys, basicament impulsat per l'alpinista de Sant Hilari Pep Permañer, i s'ha anat augmentant progressivament el nombre de vies obertes. Pel que sembla ressenyes de la zona no se n'han fet... basicament es paret difícil de dibuixar i fotografiar, per lo que sempre s'ha conegut la zona mitjançant el boca orella. La Zona orientada al SUD-OEST, li toca el sol a partir de les 11h/12h i es granit tipic de la zona, pero que en alguns trams recorda més el pirineu que no pas les roques del Begis. Es podria dividir la zona basicament en 3 sectors, s'ha de dir que la majoria de vies no tenen nom... i es fa dificil indicar una graduació perque tampoc s'hi han parat a plantejar-s'ho.


L'inici de la primera vía del dia (molt guapa), i fotos dels desploms i una de les fisures i la placa de la zona del mig.
(fotos d'arxiu)


A la zona més oriental tenim unes 4 o5 vies de 2 llargs equipades, amb graus oscilants entre el V+ i el 6a. Potser una que travessa un sostre augmentaria més el grau. A la banda esquerra tenim tambe alguna altra via desequipada i més cap a l'esquerra encara surt una via que acaba en una xemeneia que pel que diuen es de les que fan patir... el seu nom ja no diu tot: "Agonia del Free". Nosaltres provem la 3a per la dreta: 2 llargs, el primer te uns 20 metres senzillament genials, canto bo i on es pot gaudir de valent. El segon ja perd continuitat, uns 20/25m més on s'acaba ajeguent la via. De grau crec que el proposat de V+ es molt correcte, aps !! i mentres es rapela la via es poden catar els desploms de la via presumiblement més dura del sector.

A la zona central tenim un bonic desplom, en surten algunes vies entre el 6a seguint la fisura (desplom pero molt de canto) i el 7a per el centre. Una mica a la dreta tambe tenim un V+ i més a la dreta encara surt alguna via a una placa. Una mica a l'esquerra del desplom es veuen 3 fisures molt marcades, son vies entre V+ i 6a, i existeix una per la dreta sobre una placa de la que pel que sembla no s'ha pujat i per tant te grau desconegut.

Si sequim cap a l'OEST tenim una altra zona, un bloc amb 4 vies equipades i alguna addicional a l'esquerra sense equipar. Son vies de 30m o una mica més... i en graus oscil·lant entre el 6a+ i el 6c (potser fins i tot una mica més), a excepció de la de la dreta de tot que es un IV. Aqui ens posem a "la vía del Carles", 6a+/6b (o algo més jeje). Es la vía de més a l'esquerra, de nivell sostingut i que busca el fil de l'aresta (cal saber que després del primer tram es desvia cap a la dreta per ajuntar-se amb la via de la seva dreta). Alguns trams més impressionants que difícils i un final que modifica les continues preses bastant bones per passar a trams de més adherencia. Aqui faig un saque i m'obro el dit, total que ja no m'hi capfico més i cap amunt amb A0 quant es possible. Aps, i quan sembla que ja hem acabat.. una placa llisa a l'estil solius que deu n'hi do... Si passeu per la via ja veureu que hi ha algun rastre vermell, que el meu dit ha quedat desagnat total.... Això arribats a dalt penso que guapa la vía, pero durilla durilla !!


Diversos trams de la via del Carles: les dos primeres la sortida, i les seguents en trams diferents de la vía.
A la ultima s'aprecien els desploms que s'eviten en aquesta vía, n'hi ha una que els afronta pel mig.

Acabada la via anem a petar al xerrada amb un grup de Santa Coloma, sembla ser que es un dels dies amb més aglomeracions a la zona.. som 6 !! I després cap a casa.. que ens espera el dinar. Sembla que l'hem encertada perque comencen a caure quatre gotes de tornada cap a casa.

I segur que algun dia hi tornem !!

2 comentaris:

Mohawk ha dit...

Ei Piter, quan hi torneu fes-me un mail, que m'encanten aquestes zones desconegudes....

;)

Piter ha dit...

Fet.. el proxim dia que hi anem t'aviso, o bé si vols anar algun dia tambe pots proposar-ho i ens hi acostem.

Apa.. vagi b!!