dijous, d’abril 12, 2007

Escalades de setmana santa

Interessant tornada de setmana santa.. liat amb entrevistes de feina i similars (sembla que la bona vida s'acaba) no he tingut temps. De moment publico la part d'escalada i proximament surtirà la piada de la travessa per l'Oberland amb skis.


Primer de tot indicar que a Girona som una provincia afortunada i els dies es van aguantar molt per sobre del que ens esperavem i majoritariament va fer força sol (almenys a partir del 6 que es quan jo vaig estar per aqui). Durant aquests dies vam donar voltes per diferents llocs:

Dijous: Tarda al castell de Montjuic de Girona

Feia temps que no m'apropava amb cordes en aquesta fortalesa mig derruida que tenim per aqui Girona. Com que el dia tenia que ser dolent no va ser fins a mitja tarda que amb l'Albert, en Marc i l'Alex ens vam apropar a aquesta instalació.


Fotos d'arxiu: Boulder horitzontal i el Boulder PGB (amb paraules del conegut blogger ell no hi te res a veure).

El resultat en van ser un bon grapat de vies, de les quals la majoria no tenen ni el grau indicat, pero que son relativament assequibles amb graus que no crec que superessin el 6a. A més tot acompanyat per unes bovedes per fer boulder desplomat, alguns problemes de boulder horitzontal a resoldre, ... en general una zona acceptable per quan no tens temps de sortir de la ciutat. Aps.. a destacar la via putosei, es un flanqueig d'uns 30m per les parets arremolinades amb ciment poc compactat i vell, on pots passar bastanta por (les preses es trenquen bastant); no obstant la vaig trobar curiosa.

Divendres: Solius on vam fer reunió amb alguns bloggers

El divendres ens vam apropar a Solius amb l'Albert, en Marc la Montse i un servidor on en PGB m'havia comentat que hi hauria tant en Tranki com en Piju. Al final ens vam reunir una bona colla, tot i que en general cadascu anava una mica fent al seu ritme.

Particularment ens vam centrar a la zona de l'Espero on tampoc vam fer molta activitat pero algo va anar caient. A continuació col·loco les vies que vaig fer:

- Puja com puguis (via8 cara OEST), V. Una bona via per escalfar i entrar en contacte amb la roca, surt sense masses problemes.

La Montse a Agafat com puguis, l'Albert a Drecera Vertical, en Tranki provant la linia original de l'Estel solitari i jo al tram superior de Agafat com puguis, i per ultim la Montse iniciant la linia de Toloumne Meadows.

- Toulomne Meadows (Via9 cara OEST), 6a. Primer cop que feia la via i no esta malament. Algun passet més delicat pero va sortir sense problemes.

- Sol solet (Via4 cara SUD), V+. Com que tothom s'havia concentrat en aquest sector ens vam afegir i ens vam posar amb aquest V, que deu n'hi do de la sortida que te, fins i tot hi ha gent que per la sortida la confos alguna vegada amb el 6b (jo m'hi incloc, el primer cop vaig flipar bastant). Al final si t'ho mires be tampoc es tant complicat.


En Marc a Agafa't com puguis, i en Cristobal a la Polvera.

- El pollastre (Via1 cara SUD), 6b. Intento els primers passos sense exit, després d'alguns intents fallits em decideixo a passar el pas en A0, i ho deixem per un altre dia. La part superior la faig per la via la Polvera, vaig ser incapaç de visualitzar cap xapa en el tram de IV.

Despres d'aquests primers contactes amb la roca vam anar a projectes pendents a Roca Ponça:

- Trempera Matinera, 6c. Encadeno les primeres cintes pero com sempre el pas a la 4a s'em resisteix acabo agafant-me a algunes cintes per arribar a dalt. La torno a provar en top-rope pero seguim igual de poc fins i les mans ja comencen a fer mal i decidim deixar-ho per un altre dia.

Acabat això marxem cap a casa.. la gent esta en general cansada i demà caldrà tornar-hi, hauria estat una bona ocasió per anar a Romanyà que en Tranki ens feia de guia. Pero les mans i els companys empenyen cap a Rocamaura on podrem variar de tipus de roca.


Diumenge: retorn a Rocamaura

Després d'una nit de festa res millor que aixecar-se de bon matí i anar a tibar una estona. El diumenge ens en vam anar a tibar amb l'Albert i la Montse, més tard apareixería en Marc que preferia dormir una estona més.

- Via 10, V. Sempre va be per escalfar, encadenem tots sense problemes i disfrutant dels passos.

- Via 22, V+/6a. Es una via de les noves recentment equipades, i es la primera a la dreta de la 16. Te un pas denominat de cigonya per pujar un bloc a la 3a xapa, sense saber el truco el grau puja una mica més, després a dalt passa a la placa on surten passets fins fins arribar a la reunió. Interessant, llastima que comparteixi un tram amb la via de 16.

La Montse començant la Via10, jo mateix a la Via21, en Marc colocantse per fer el pas de Cigonya a la via21 i l'Albert iniciant Ansia Vertical.

- Ansia Vertical, 6c/+. Es el meu projecte pendent a la zona, tampoc la vaig encadenar pero almenys aquest cop els streps no van ser necessaris. Un parell de descansillos i tibar de la cinta a un pas que encara no he descobert com fer. Molt guapa i amb ganes de que surti ja!!! Mentre la feia al costat feien la Scadel, i tambe te molt bona pinta.

Acabat això i amb un dia esplendid haviem quedat amb en PGB per acostarnos a Llafranc, pero resulta que a la que sortim del sector descobrim que feia un vent brutal i nosaltres estavem allí ven arrasserats. En vistes del panorama tornem cap a casa.. que avui també toca sortir de festa.


5 comentaris:

Mohawk ha dit...

Ei Piter! Veig que no heu aprat, quina sort!! Jo no vaig fer gaire cosa i a sobre m'he trencat, je,je,je... queda pendent aquesta GRESCA, eh!

;)

Gatsaule ha dit...

Molt bé Piter, ja veig que no pares, a veure si comences a treballar d'una vegada que ens tens a tots morts d'enveja !!

Quedo a l'espera de la travessa per l'Oberland.

Piter ha dit...

Entre la meteo i la teva lesió... els deus de l'olimpo no volien que anessim a fer la GRESCA.

Sobre el tema curro.. m'havia proposat de començar a currar a finals d'abril, i de fet ja tinc una oferta sobre la taula que anava a acceptar. El problema es que ahir em van trucar de Niça on tinc bastantes possibilitats d'anar... i la veritat m'estic començant a motivar amb això de tenir el verdon al costat de casa.

Lo de l'Oberland vaig fent.. potser si al final acabare fent unes piades de la Chamonix-Zermatt i la Travessa Imperial al Zinal que havia fet els anys anteriors.

Apa.. vagi b!!

Anònim ha dit...

bones!

estava mirant el teu blog i com a iniciat a l'escalada et puc fer un parell de preguntetes?,

1) on és Romanyà?
2) què és un pas de cigonya?

salut i gràcies!

carlus

Piter ha dit...

Bones.. sobre les questions:

Sobre Romanyà es una zona situada en propietat privada, per lo que els equipadors prefereixen no fer-ne propaganda. Si dius que ets principiant tampoc es la teva escola.

Sobre el pas de cigonya.. a mi em va fer gràcia el nom que li va donar un noi que corria per allí. Consisteix en allargar una pota en contraposició, mentre l'altre queda recollida sobre el bloc de pedra, es difícil d'explicar.. pero si fas aquesta via ja veuràs que es la forma més fàcil de solucionar aquest pas.

Apa.. salutacions i endavant amb l'escalada