dimarts, de febrer 20, 2007

Disfruntant de Rocamaura

Aprofitant que segueixo sense feina i que l'Albert no tenia classe fins a ultima hora de la tarda hem fet una escapada fins a Rocamaura, on feia temps que tenia ganes de tornar.


Hem començat pel Sector Esquerra. Aquesta es la part esquerra de Rocamaura, les altres vies no ressenyades a l'esquerra d'aquestes potser seria més idoni anomenarles Torre Moratxa per la torre que hi trobem al capdamunt, pero aquestes les deixarem per una altra ocasió. Destacar que la via indicada com a 21 la vam definir malament quan vam anar-hi amb en PGB, puja recte atravessant la via 16 (en comparteix un tram).

Mapa explicatiu dels diferents sectors.

- via 17, V+. Una via que la gran pega que te, es una petita repisa a la meitat que talla per complet la via, de totes maneres te algun pas interessant.

- via 18, 6a. Aquesta via la trobo bastant interessant, un pas de bloqueig al mig dona el toc interesant a la via.

- via 6, 6a+. Via força sobada, amb algun aleje i una zona que brolla aigua lo qual t'obliga a intentar no mullar els peus de gat. La part final segueix amb la tonica, pero es evitable per la via 8 (V+) en cas de no veure-ho clar. No l'encadeno i haig de xucar magnesi continuament... no es de les vies que m'hagi agradat més tot i que te algunes zones de passos molt xulos.


L'Albert a la via 6. Sobre seu es veu un muñoc negre que rajava aigua continuament

- via16, V. Despres de patir de valent en el 6a+, ens posem en una via més assequible. A mig cami es bifurca i la part de l'esquerra es un 6a+/6b; pensant en la via anterior acabem la linia més facil. Despres d'un tram una mica més finet, la via va cap a la dreta, la linia que segueix amunt seria la via 21.

Per canviar una mica d'aires ens passem al sector de la dreta, hi han unes 8 vies (potser alguna més) i haig de dir que les ressenyes son bastant complicades d'interpretar (només n'hi surten 4).

Foto de Rocamaura Sector Dreta amb les vies aproximades dibuixades.

Destacar que el clean equipat... no l'he fet i per motius evidents era complicat saber per on seguia un cop deixada la fisura. La via indicada com a 8 tampoc tinc clar per on tira, i la 7 es una linia una mica forçada, suposo que entraria més per l'esquerra de l'arbre (autoassegurant) i anar a buscar l'aresta a on hi han els bolts, pe finalment pujar i surtir per dalt. (S'ha de comprovar)

Anem directes a unes xurreres que recordava de la meva visita al gener amb en PGB, pero al veure la via la veig massa dura i provo la de la dreta (que despres comprovo que es la via 4 de les ressenyes).

- via 4, 6a (30m). Via molt xula, amb dificultat continua de passos atletics. Molt recomanable !!! Encadenada sense problemes. Sobretot no parar a la reunió intermedia (es de la via 5).

L'Albert a la Via4. Molt Recomanable!!

- via 5 (add-on propi), ??. Aquesta es la de les xurreres, te una reunió a mig cami de la via4. Surtida mig desplomada amb molt poc canto, la intento en top-rope i em costa un munt.. fins i tot apretant de cintes. (potser cap a 7a ??)

- via 2, 6a (30m). Via en la que pateixo bastant per pujarla i on haig de parar un moment a reposar. Alterna arrastrarse per empotrament, trams de bon canto, passos de fisura... es una via que he trobat molt guapa sobretot quan he arribat a la reunió. Recomanable, pero almenys jo hi he patit bastant. Cal dir que la segona xapa no es veu.. pero hi és, de totes maneres jo no l'he vista i he acabat fent un pont de roca a la meitat.


L'Albert dins dins de la roca (la segona xapa segons sembla es troba a l'altura del pont de roca que nosaltres tenim com a segona).
A la dreta l'Albert mirant d'empotrar el braç dins de la fisura.

- via 7 (add-on propi), 6a?. De la mateixa tonica que les anteriors, de totes maneres no se si he seguit la linia correcte, ja que l'aleje fins a la reunió compartida amb la via 6 es considerable (potser segueix amunt pero no he trobat cap xapa) i l'entrada agafa un espit de la via 6 i un pont de roca fet amb un cordino. L'Aleje es dels que fan por... perque a més no es que sigui massa fàcil (posible pujar una mica més per assegurar en un merlet i flanquejar fins a la reunió per presa invertida).

La placa llisa (per alli hi passa un 7b+), a la seva dreta surt la linia de la Via2

Suposo que era una via per fer amb caxarros que li han posat uns bolts a la part central.. perque la linia no te massa sentit. Com a detall curiós de la reunió... dir que just a sobre hi ha un petit esquelet clavat. No se.. a mi m'ha fet gracia (si no t'hi fixes es difícil de veure.. sembla que vagi de camuflatge).

Despres d'això... ja en tenim prou i tornem cap a casa a dinar. Això si haig de dir que m'han agradat molt més les vies d'aquest sector (la 2 i la 4) que qualsevol de les vies del sector esquerra.

Aps.. i atenció a possibles novetats a la zona... hi ha bastanta via equipada en roca en tot aquest massis del montgri i recentment em van comunicar que tenien pensat obrir noves vies per la zona del castell.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

la via4 no em sembla pas a mi que sigui 6a, eh? La 18(també 6a) l'he fet de primer sense patir massa i aquesta via4, en toprope, he tirat de cinta a la sortida(el pas més xungo crec)... i és bastant llarga. Això si, valia molt la pena!

i força curiós el petit 'reguer' d'aigua a la via 6 que ha deixat una marca negra

PGB ha dit...

Estava clar que a Rocamaura calia fer més visites! Ole per la ressenya, del sector dret, molt currada! :)

El proper cop que hi vagi, ja provaré aquest parell de 6a's tant llargs del sector de la Torre Moratxa, i ja posats, a veure si em trec l'encadene als 6a curts de l'esquerra ;)

A tibarli Pericu!

Piter ha dit...

Per evitar confusions he posat un mapa amb la situació dels diferents sectors.

Albert: es veritat.. la sortida es una mica durilla.. pero bueno el grau ja estava colocat a les ressenyes antigues de www.ressenya.net (s'ha de tenir en compte hi han forces vies de Rocamaura en que el grau no es ni molt menys regalat).

Pgb: ja ens hem entes... 6a's llargs del sector Dreta. jeje Ara falta tornar i acabar de perfilar detalls, i despres seguir amb els sectors del Castell..

Apala.. a tibar!!

PGB ha dit...

Ostres, molt bo el mapa del ICC, no sabia aquesta ruta d'acces amb cotxe, jo sempre pujava pel lloc tradicional: fins la rotonda i enfilarme pels carrers de l'urbanitzacio Roca-Maura :P

De puta mare Pere! Haurem de fer un post exclusiu de ressenyes d'aquesta zona. El tranki ha fet les vies dures o sigui que ens en pot parlar :)

Piter ha dit...

Doncs aquesta opcio es una mica més rapida, pero la gran avantage es que no passa per zones edificades i per tant no hi han cotxes aparcats al mig del carrer.

Nota: EL carrer te algun forat important, aixó que millor pujar amb 4 ulls.