dilluns, de novembre 13, 2006

Espeleo al Montsec d'Ares

[11 i 12 novembre]

En aquesta ocasió farem una visita als avencs "grallera del corralot" i "grallera del boixaguer" que tenen l'honor de tenir les sales més grans de catalunya. S'ha de dir que hi cap a dins fins i tot la seu vella de lleida.
A l'arribar, el primer que notem es que la presencia de dos observatoris astronomics, ja ha començat a canviar la zona. Si abans teniem unes pistes forestals, que feien de filtre, ara s'està esfaltant les principals pistes de la zona, i el volum de transit ha augmentat considerablement com denoten els que coneixien be la zona.

Aparquem a peu de carretera i pugem fins a la boca inferior de l'avenc, d'alla es munta una via de sortida, i decidim tots baixar per la boca superior que ens deixa a dins l'avenc amb un rapel volat de 60m. La inmensitat de la sala es espectacular, un cop embriagats de l'inmensitat de l'espai ens decidim a baixar per la via que ens portarà fins a -145m, on trobarem la presencia d'un interessant llac subterrani. Pel cami algun que altre obstacle(rapels), presencia d'algun habitant de les profunditats (ratpenats), trobem tambe una xemeneia amb una corda que en baixa (segons sembla esta encara en exploració), total.. una cavitat realment interessant. Un cop vist... l'intensa humitat i el fred (uns 3ºC) ens inviten a sortir de nou cap a l'exterior. Aqui es on comprobem la duresa de pujar els 60m amb ajuda del krol i el jummer, buff... sort que he estat previsor i m'havia tret el forro polar que sino...

En xavier muntant la via de 60m volats.


El llac subterrani de fons de l'avenc


L'endemà ens llevem tard de les tendes.. aixi que no disposarem de massa temps per visitar el seguent avenc (l'aproximació es bastant llarga). Ens limitem a fer el descens a la sala principal i voltar per la cavitat observant les formacions existents. Els 30m de pujada es fan molt suaus despres del tute d'ahir....

Iniciant la pujada de 30m.


Un cop vist tot.. cap al cotxe... i tornar a casa. Amb aixo donarem per tancat el curset d'espeleo... i ara a veure si neva aviat i podem iniciar la temporada d'esqui !!

2 comentaris:

der K ha dit...

Hola Piter
Ahi vaig fer l'Arcada Gran i buscant la topo al internet (per ficar-la al meu blog) m'he trobat amb el teu. Que penses del mon subterrani? Et quedaras amb el tema o prefereixes l'aire lliure cuan sigui posible? T'ha agradat?

Piter ha dit...

Eps.. bones.

Doncs la veritat em va agradar molt, el problema que tinc ara es el de sempre.. falta material.

De totes maneres ja era del CEGracia, ara de tant en tant suposo que fare alguna excursió amb la secció d'espeleo de tant en tant... tot i que com sempre s'haurà d'anar combinant.

Haig de dir que ultimament estic molt viciat a escalar.. pero bueno. Aps... i el tema topos a internet em sembla q esta bastant negre.. basicament les del garraf i poca cosa més.

He passat pel teu blog i veig que ets tambe multiactivitat no? be.. ho suposo perque aleman.. res de res aixi que gran cosa no he captat.

Apa.. vagi b!!