diumenge, de novembre 26, 2006

Novetats a Beuda

[25 novembre]
El dissabte arribem a Girona a mig mati... i decidim anar a passar la resta de dia a Beuda.. on en Marc m'havia comentat que estaria amb un company al sector Reggae. El fet de tornar a la RastaMan em picava.. aixi que vam agafar el cotxe i amb l'Albert cap a Beuda falta gent.
Arribem a Beuda, i al Reggae no estan.. aixi que seguim cap al Yonki, estrany.. ja que des de baix ens havia semblat veure algu escalant a aquesta banda del riu. Res.. ja que hem pujat fins al yonki.. aprofitem i fem alguna de les dos vies:
  • Yanki, yonki, 6a. L'encadenem sense problemes. Son uns 20m de via que puja gradualment la dificultat. Fins a la placa final on el pas fins a la reunió fa que un s'ho miri més a l'hora d'avançar.

En Marc a Yonki, Yanki.

Un cop som a dalt.. veiem un tiu escalant muntanya amunt!! eps.. aixo no ens lliga doncs no esta a les ressenyes. Aixi que decidim que segurament deuen ser aquell parell, i ens posem a pujar muntanya a traves, i aixi arribem a un nou sector totalment nou per a nosaltres (no aixi l'equipació que sembla que ja hi porta una bona temporada).

Vies del sector que no es troba ressenyat.

modificació!! la placa que havia dit que eren dos quarts.. no son dos quarts.. son més aviat V's atletics.. més xungo el de la dreta que el de l'esquerra. Havia posat la graduació segons m'havia dit un company que pensava que eren.. pero no.. un quart definitivament no es. Es troben pujant cap a aquest sector a la dreta del cami (seria a dalt de tot per l'esquerra de la cinglera on es troba el sector Reggae).

El grau de les vies aproximat.. segons la opinió dels presents era d'esquerra a dreta: 1. IV+, 2. IV+/V, 3. V+, 4. 6a, 5. 6a/6a+, i 6. 6a+/6b. Les vies guapes i ben equipades.

Nosaltres vam ferne només algunes doncs vam arribar més tard:

  • Via 3. V+. Via que esta be.. pero no mata. Combina pasos en adherencia i equilibri a baix amb alguns cantos fins a dalt. S'encadena sense problemes.

  • Via 5. 6a/6a+. Via força xula, te un pas de sortida d'un petit desplom d'on arribes d'una placa bastant llisa, molt recomanable. S'encadena be.

  • Via 6. 6a+/6b. Via amb algun pas duret... no l'encadeno per poc. En algun pas haig de descansar... perque els braços es queixen jeje. Aixo si, la trobo molt disfrutona. A la part de dalt en teoria te reunió propia no compartida amb la 4 i la 5, pero la linia de parabolts em porta directe a aquesta reunio.

  • Via 4. Ja per acabar en aquest sector encadenem sense problemes aquest diedre amb bona presa.. on el pas més maco es de nou la sortida del petit desplom.


L'Albert a la via num4.

Un cop fet aixo.. baixem cap al sector Reggae a provar les vies duretes. Baixant trobem el que ens comenten que son dos IV's arrant de paret.

  • Rasta Man, 6a. Una via especial.. el forat aquest que te t'hi poses i ja no saps com sortir-ne, naturalment no l'encadeno, la pujo despres de la primera caiguda fins dalt. I la repeteixo en top rope, i surt sense problemes.

  • Survival,V+. L'encadenem be, pero sufrint com era d'esperar... es un V+ dels durillos, basicament per els bolts separats que trobem. Com que no n'hem tingut prou, aprofitem i passem les cintes pel 6b+ de l'esquerra.

  • Exodus, 6b+. Una via realment molt xula, cantos fins i moviments guapos. La provo en top rope amb les cintes posades. Em van surtint els passos, pero falta poder estar prou segur per poder xapar de primer.

  • The Wailers, 6b. Al primer intent em quedo a mitja via clavat, el cansament ja es nota. Baixo l'encadena en Marc i la repeteixo pel mig, intentant seguir la via directa, surt sense caigudes.

Despres d'aquest exit... ja estem a punt per tornar cap a casa. En Marc prova la Survival que no l'havia fet i tornem amb un somriure de quan s'han aprofitat be el dia.

2 comentaris:

PGB ha dit...

Hey pere! No es poden veure be les imatges en gran, a veure si ho arregles i em puc descarregar aquests nous croquis que has fet :)

Aquestes vies li donaran mes vidilla a Beuda i aixi s'hi pot anar amb mes gent a fer quarts i tal :)

Piter ha dit...

Eps.. em sembla que ja ho hem resolt.

La veritat no se perque no s'amplien les imatges, pero he posat un link html a una versio ampliada. Aprofitant he posat tambe un link a la imatge de la placa dels 2 IV's que trobes pujant pel cami.