dissabte, de desembre 08, 2007

Una de via llarga per Guitarriu

Aquest pont entre un refredat per cuidar i cansament acumulat de la setmana he optat per quedarme per casa.. de totes maneres no s'ha desaprofitat el temps. I el divendres sortiem amb el meu germà direcció Sadernes per anar a provar una via llarga facileta per fer una matinal.


La via escollida va ser la Recaderia Vertical, d'uns 150m i V+ obligat. La impressió de la via es basicament de poca continuitat, plaques generalment curtes interrumpudes per zones herboses i algunes petites feixes, de totes maneres cal remarcar els ultims llargs, que son realment interessants.

La via consta de 5 llargs i esta completament equipada amb espits del 8, excepte a les reunions on hi ha un parabolt. Per arribar-hi cal seguir el cami que porta al pas del cabró i el quer foradat, just quan trobem el cartell de prohibit escalar per nidificació de gener a juliol s'inicia la via (marcat amb una fita gran). Son en general llargs curts, delimitats per zones herboses. Els dos primers per disfrutar del canto, molt generós i unicament amb passos aillats on cal posar més atenció. El tercer segueix la tonica dels anteriors amb algun pas més complicadet, tot i que la ressenya marqui un desplom, unicament cal destacar que hi ha una lleugera inclinació enrera en l'arribada a la reunió.

Aqui caldrá fer un canvi de reunió per evitar el fregament, iniciem el llarg amb canto excepcional fins que aquest s'acaba i ens haurem de moure cap a un diedre i pujar facil ja fins a la reunió R4. Aqui podem empalmar fins a la R4b sense masses problemes. Per últim tenim el llarg de sortida, cotat com a 6a, haig de dir que vaig trobar el grau proposat algo ajustat ja que s'ha de treballar de valent. Això si un llarg molt recomanable i on es disfruta de valent dels moviments sobre calcari del bo.


L'Albert arribant a la R1, i superant el presumpte tram desplomat del L3.


Un cop a dalt, podem afegir un llarg per sortir per dalt i baixar en direcció a la dreta per anar a buscar el pas del cabro i quer foradat o be rapelar tota la via. Amb cordes de 60m, es baixa amb uns 3 rapels, empalmant els llargs L3 i L4; i els L1,L2 i L3.

Ara el que queda per mirar son les vies de la paret de la Matllada a l'altra banda del riu, a veure quan ens hi acostem a fer una nova matinal.

Important: Restriccions per nidificació d'aus, NO ESCALAR de Gener a Juliol

4 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Doncs aquesta mena de vies a mi m'agraden força. M'hauré d'afanyar però, si vull anar-hi aquest any...

Més ens hauria valgut anar a aquí que a Canalda !

Piter ha dit...

Ieps Joan.. com va la recuperació ? ja estem a tope ? que la GAli ens espera !!

Haig de dir que si estas per allí es pot anar a fer.. fer un viatge per a fer-la no compensa, abans faria la combinació pruneta + falcons + sabina; aquesta si que la recordo molt guapa !!

PGB ha dit...

Hey Pere, aquesta la tinc pendent. Vull escaparmi pero sembla que haure d'esperar a l'estiu...

Salut i fins aviat!
El refredat ja esta millor?

Piter ha dit...

Buff.. tinc el coll bastant xungo..pero com que soc massoca no li foto gaire cas jeje