dimarts, d’abril 24, 2007

Disfrutant com camells a Bellavista !!

Doncs ja feia temps que li tenia ganes a aquesta zona d'escalada de la garrotxa, i finalment avui hi he anat a escalar. L'Albert tenia el mati lliure, i entre diferents opcions al final ens hem decantat pe aquesta zona i quin encert !! Llastima que la orientació basicament SUD no la fa massa recomanable per a l'estiu, de totes maneres el sol no ha començat a tocar paret fins a quarts de 12 i ha passat bastant suau.


Abans d'anar a la zona ens hem apropat a la cova que hi ha una mica abans d'arribar amunt a la dreta, i trobem totes les vies desequipades (i n'hi havia ven be mitja dotzena d'un grau que semblava bastant infernal). Esperem que siguin aquestes les vies que tenien pensat desequipar a la zona, i mantinguin la zona superior.


Les belles vistes de Bellavista

Sobre la zona indicar que es la tipica calcaria de la Garrotxa, vies ben equipades amb parabolts i reunions de doble parabolt amb cadena i anella o mosquetó. En general les assegurances molt ben colocades, tot i que cal tenir en compte que quan el tram de via te grau més fàcil acostumen a allunyar una mica més.

Arribats a peu de via tenia clar que el que era factible es trobava d'on jo arribava cap a la dreta on hi ha les vies de placa (alguna amb una mica de desplom). A l'esquerra observem les vies dels masters, on trobem vies atravessant desploms imponents (a l'extrem esquerra n'hi ha una que sembla assequible i més de placa). Les uniques indicacions d'aquesta zona més assequible que teniem era que la via de diedre era un 6b (via3) i que per alli hi havia un cinque, i la resta de 6a enlaire i que alguna era 6c. Amb una foto de la zona he fet una petita ressenya amb les rutes aproximades (sobretot de les vies que no hem fet):



- Via 5, V. Molt bona per començar, amb bon canto i mes o menys divertida. Interessant els passos superiors amb un tipus de pedra negrosa enganxada molt curiosa.

- Via 4, 6b. Basicament es un sol pas dur, sino rebaixaria bastant el grau. De totes maneres es una via divertida i molt curiosa a la part superior completament coberta de les pedretes negroses. L'encadeno a la primera sense masses problemes, pero despres dels comentaris de l'Albert veig que no es tan fàcil com sembla, de fet m'hi poso en top després i em costa treure el pas.


L'Albert a la via num7, jo a la reunió de la via 8 (es veu la fisura a sota i en primer pla el pas dur de la via encara que no ho sembli), l'Albert començant la via 9, i jo mateix fent d'explorador mirant les vies.

- Via 7, 6a. Segueix la tonica, i també la disfrutem un munt. Varietat de passos amb un tram més finet al mig i potser el pas més curiòs per arribar a la reunió.

- Via 6, 6a. Similar a l'anterior pero amb l'afegit d'un pas una mica desplomat (evitable per la dreta) pero amb molt de canto.

- Via 8, 6c. Una fisura a la part superior crida molt l'atenció, i deu n'hi do lo divertida que és tot i ser bastant curteta. De primer fallo en un pas al mig de placa al sortir d'una zona que tira una mica enrera i en la fisura al intentar el xapatge. La torno a provar en top-rope i segueix sense sortir el pas del mig. La fisura de dalt surt molt bé, amb moviments molt xulosi rapids. (li poso 6c perque m'havien dit que hi havia alguna de 6c entre aquestes primeres i aquesta es la més difícil).

- Via 9, 6b (30m!!!). Una via de continuitat i pila, canto generalment bó pero que força moviments atletics. Es una via per disfrutar, llarga i continua, quasi sense descans, de fet jo m'haig de parar algun cop a descansar els braços i per recuperar una cinta (necessaries 11cintes). La millor del dia, trobem passos de desplom, un monodit, zones d'equilibri.. pero ens deixa bastant baldats.

El seguent objectiu era la [Via 3, 6b] i la única que en sabiem el grau correcte de bon principi, pero estem una mica cansats i la calor comença a apretar per lo que decidim marxar cap a casa a dinar.

Total.. zona molt recomanable!! sobretot les vies 8 i 9 on he disfrutat de valent, com que encara queden vies pendents.. no descarto tornar-hi un dia proximament.

Si algu te més noció dels graus correctes.. que indiqui que rectifico si cal !!

Aps... i baixant amb cotxe hem vist el "cingle de les hores" orientat a OEST que te tota la pinta de que hi hagi alguna zona d'escalada. N'adjunto la foto a sota.. a veure si algu en sap alguna cosa, ja que tinguent una pista que passa just per sota seria estrany que ningú hi hagues obert res.

10 comentaris:

PGB ha dit...

Pere, jo t'acompanyo a acabar els deures! Quina zona mes guapa! :D

Les vies desequipades son a la cova desplomada de l'esquerra d'on heu escalat?

Ah! Pinta molt interessant l'ultim cingle! Segur que hi ha coses :D A veure si algu passa informacio ;)

Piter ha dit...

Bones Pere... doncs la zona genial.. m'ha agradat molt.

La zona amb vies desplomades es la petita cova que es veu a sota a la dreta. Sortien alguns esparrecs i encara quedava algun parabolt, pero tenien pinta de ser 7s alts.

Vinga.. ens veiem !!

Xavi ha dit...

Té bona pinta el sector. L'apuntarem per la tardor quan faci menys calor. La Garrotxa és una comarca fantàstica per fer-hi activitats. Merci Píter per la info. Adéu.

Pekas ha dit...

Bona zona...si senyor...

Per on cau..??? com s'arriba..???
arff..arff... mono de roca... :-))

Graçies per la info...

Anònim ha dit...

Buenas tardes Pere,

Vaya, he visto que ya se ha acercado por Bellavista :) fanático!

Veo que es una escuela pequeñita, pero unos chavales me hablaron tan bien de ella que me dejaron intrigados.

Gracias a sus explicaciones el dia que pueda podré ir. Por lo visto el grado aún no está muy asentado, no? ... y la escuela esa de Rocabruna que comentaba sabe donde puedo informarme? Parece interesante.

Yo el finde si puedo me acercaré por Sadernes. Me gustó. Y tengo ganas de probar algo de la zona de la cova del bisbe. El problema de esa escuela es que tengo el libro de croquis antiguo y no sé si han cambiado mucho las cosas.

A disfrutar!

Un abrazo!

Agur!

Itxi

Piter ha dit...

Hola Itziar...

El croquis que he colgado es solo de la parte "facil", a la izquierda esta lleno de vias con desplome que no bajan del 6c (las que os gustan a vosotros jeje). De momento no tengo más información y yo no te la voy a poder dar (no estoy lo suficientemente fuerte para subirlas).

Los grados que he puesto son orientativos y segun lo que me pareció a mi al subirlas (seguramente subiran o bajaran de grado).

De Rocabruna no tengo información, pero supongo que estarà cerca del castillo.

De Sadernes existe una guia nueva segun parece (no la he visto), pero para saber de actualizaciones lo mejor seria que hablaras con Jordi Cruz (Vocal de escalada de la sección de montaña del GEIEG). El ha equipado bastantes vias en esta escuela y ha publicado algunas de ellas en la revista "Agullola" de la sección de montaña del GEIEG.

Saludos i un abrazo !!

PGB ha dit...

La nueva guia de Sadernes es de Jordi Cruz :) La podreis encontrar en el camping de Sadernes mismo por unos 15 euros creo... no me acuerdo exactamente :P
Es muy buena! Completa y a todo color :)

Anònim ha dit...

Aquesta zona per la seva quatitats de cingles i per la seva qualitat(la millor de tota la Garrotxa?) té un potencial increible, estem investigant per obrir una bona escola, de moment el que hi ha pica bastant..
El principal problema el tenim amb els ocells, les vies desequipades es degut a la nidificació del Duc en aquesta cova (hores d'ara no hi es).Si seguim amb aquest ritme de restriccions acabarem per no poder escalar a tota la Garrotxa, s'han desequipat fins ara tres zones (Rocapastora, Cova del Duc i Cingles de Santa Pau) aquest últim un sector unic a la comarca de roca conglomerada montserratina, una zona que hagues donat molt de sí.
Bé, esperem que s'acabi la persecusió i disfrutem mentre poguem. Salut i bones escalades!!

Piter ha dit...

Doncs si de molt bona qualitat, llastima de les traves que es posen per obrir noves vies. Llastima d'això de Santa Pau.. que no hi haure pogut escalar...

Per altra banda, sembla ser que l'he encertat bastant amb els graus proposats, almenys comentant amb altra gent que ha visitat la zona. Ara caldra tornar i fer les vies que m'han quedat pendents !!

Piter ha dit...

Update des de SOeScalada:

En quant a Bellavista, NO és desequiparà. Però si que entrarà en vigor una regulació per nidificació, la qual s'ha d'acabar de conceptuar. Una cosa a tenir en compte, al propietari de la zona NO li agrada la massificació que ha vegades és genera a l'indret. Si us plau, si podeu evitar d'emplenar de
vehicles les zones de parquing i tenim molt a guanyar tots. Una solució seria per exemple, si heu d'anar una colla d’amics o coneguts d’un mateix lloc, procurà d’anar plegats amb un sol cotxe, o els mínims possibles.