diumenge, d’abril 22, 2007

Beuda ja te 50 vies !!

Teniu les ressenyes actualitzades de Beuda a la barra lateral secció Ressenyes en PDF

La reunió xunga ja ha estat restaurada !!

Aquest cap de setmana semblava entestat a no deixar-me escalar... però al final el diumenge salvem la papeleta i m'apunto amb en Josep Mª i la Neus a fer una matinal a Beuda.

Que no s'ha escrit d'aquesta escola !! per mi es un clàssic de la provincia i l'últim que pensava era endur-me una sorpresa. Però quan ja estavem acabant la jornada vam veure uns punts brillants al contrafort superior de l'esquerra del riu, resultat: 4 vies noves de trinca que algú (en Sergi & co) ha equipat a la zona.

En Aquesta foto descripció de les 4 vies.


1.- L'Esperó de l Rubio. IV+.
2.- Faré-Barriga. V.
3.- Oliveras. V. (a comprobar l'estat de la reunió, a data del post tenia un seguro xungo. Facil agafar reunió de la via2)
4.- V+ ? (no m'ha quedat clar si es aquesta doncs segons comenten estan repensant on posar la reunió).

(vies 1,2,3 entre 25 i 30m amb máxim de 12cintes)

Informació facilitada per Sergi.

Amb aquestes 4 vies noves, s'ha deixat en 52 el número de vies equipades a la zona. Però el punt més interessant es que aquestes noves vies (a primer cop d'ull) son de grau baix i molt llargues (30m!!!). D'aquesta manera queda una escola més complerta i afegeix vies de grau baix en una escola on predominaven les vies de 6e grau (els cinquilllos curtets de la zona central estavan hipersobats). Al final només n'hem provat una de les 4, però ens ha deixat amb molt bon gust de boca. Llastima que siguin parets de cara SUD, i per tant no massa recomanables per a l'estiu.

Però deixem la descripció per a algun dia que les enllestim totes, i seguim amb la cronica del dia. Només d'arribar ens n'anem de pet als nous sectors, parant primer amb els dos cinquillos de la pujada:

- Via de la dreta, V. Via facileta i que amb els bons cantos que te et permet disfrutar un munt de la pujada. Molt recomanable.

- Via de l'esquerra, V. Es en general més fàcil que l'anterior, pero un pas a l'inici raro fa que no pugui dir quina de les dos es més fàcil.

Fet aquest primer sector ens n'anem al seguent dels nous sectors, i es el moment en que veiem la nova zona equipada. De totes maneres com que anem justos de temps decidim anar a fer les vies que teniem pensades i deixar aquestes per un altre dia (sector de 6 vies):

- Segona via per l'esquerra, V. La pugen en Josep Mª i la Neus... es una via curteta que es fa molt bé amb algun pas que li dona més vidilla.

- Quarta via per l'esquerra, 6a. Un primer tram de diedre, s'acompanya amb un pas de molt petit sostre i un ultim tram de placa fàcil. Te la seva gràcia.. tot i que depenent de com.. es podria considerar un V+ i tot. Això si.. a mi m'agrada força i la trobo entretinguda.


En Josep Mª fent la segona via per l'esquerra del sector de 6 vies, i la Neus fent la segona via per l'esquerra al sector més nou de 4 vies.

Com que ens picava la curiositat i erem tres, metre dos feien el duo assegurador - escalador, l'altre anava a inspeccionar el nou sector.. al final ens ha motivat i hem anat a fer una de les quatre vies:

- Faré-Barriga, V (30m!!). Via facileta, amb algun pas aillat on t'ho has de mirar més. Roca molt nova, en algun punt punxa massa i tot, pero dona moltissima seguretat. En general s'ha de vigilar amb la roca ja que al haver estat poc repetida poden caure/trencarse algunes pedres. Hem utilitzat unes 10 cintes.. i la reunió amb 2 parabolts més moscata.

Des d'aquesta hem estat mirant les dues vies dels costats.. a la dreta una via dos metres més curteta, pero actualment amb la reunió una mica precaria (hi havia un dels dos parabolts/spits mig sortit, cosa que donava a priori bastant de mal rotllo). La via de l'esquerra te dos parabolts amb anella, i es veia bastant ajeguda i facileta (IV+).

13 comentaris:

PGB ha dit...

Doncs em sembla que tocara un dia fanatic a Beuda per provar aquests nous sectors que ens has anat descobrint ;)

Com portem la miniguia? :P

Piter ha dit...

Aviam... que ja tinc ganes de tornar-hi jeje

La miniguia va avançant... a poc a poc i bona lletra.

Apa.. ens veiem

Anònim ha dit...

Efectivament ja teniu vies de grau facil a Beuda, encara falta algun petit retoc (cambiar un segur de reunió i moure una altre, i potser alguna ruta més).
D'esquerra a dreta serien,l'Esperó de l Rubio IV+, Faré-Barriga V, Oliveras V, aquestes entre 25 i 30 metres i 12 espress, i la quarta seria V+ però encara no tenim clara la reunió.
També a Rocapastora (sector Encantades) hem finalitzat la via que teniem des de feia molt, la sorpresa però es que han desequipat!!!total o parcialment totes les vies. Aixó pinta molt malament, he sentit ha dir que potser, i vola una de les poquisimes parelles d'aligues daurades que hi tenim al nostre territori. Estem en espera de confirmació de restriccions en aquests sectors.

Piter ha dit...

Eps Sergi !!

molt bona feina, vaig fer unicament la Faré-BArriga i vaig disfrutar molt!! En breu retocare el post ficant els graus correctes i els noms de les vies. El seguro deu ser el de la reunió de l'Oliveras no? feia molt mala pinta jeje Sobre la quarta.. em va semblar veure una reunió... que era una via més curta.

Per cert, heu fet ressenyes de la zona ? ... mmm i dels altres sectors que hi han proxims (2 i 6 vies) son vostres ? o sabeu qui grau oficial tenen ?

Sobre Rocapastora mi vaig acostar fa temps ja, i hi havia alguna via guapa, pero al preguntar per les ressenyes al forum de la feec em van dir que la cosa pintava malament.. i pel que dius sembla que així ha estat.

Be... de totes maneres merci per la feina i felicitats per complementar l'escola!! Haig de dir que vaig anar-hi amb companys que fan grau baix i la sorpresa va ser molt grata !!

A reveure !!

Anònim ha dit...

Felicitats pel blog.

Hem incorporat algunes resenyes a Alpinaut.com, i t'animem a que contactis amb nosaltres per a indicar-nos-en les mancances i proposar-nos millores.

Salutacions!

Anònim ha dit...

Moltes felicitats a tú també per la feina que estas fent!!
Acontinuació intentaré donar-te tota l'informació de que disposo.Hi ha una web (aresta.com pero ja no surten) que disposava de part de les vies que desconeixes, igualment jo et passo els noms i quan la trobi et la faig saber.
El sector Jamaica (vies noves):
1-Esperó del Rubio 4+
2-Faré-Barriga 5
3-Oliveras 5 falta arreglar reu
4-? la reunió no esta colocada correctament
Probablement sorti alguna via més, obertes per Sergi, Roger, Jordi, Carlos (buitre)
Més a la dreta,
1-L'escurço negre 5 12m.
2-Les bruixes se pentinen 5 12m
3-Pan i mantequilla 5 15m
4-Diedre fi 6a 20m
5-Aresta.com 6a+ 20m
6-El vol de la sargantana 6a+ 20m
Obertes per Mulato i gent de Besalú?
El sector que hi ha per sota, dels dos 5.Sector Reggae superior:
1-No woman. 5 15m
2-No cry. 5 15m
Obertes Mulato...
Sector Reggae:a la dreta i abaix de l'anterior:
1-Rastaman 6a 18m
2-ganja 7c 18m
3-Exodus 6b+ 18m
4-Survival 5+ 18m
5-The wailers 6b 18m
Obertes pels mateixos em penso.
Sector El castell:a la dreta de la garrotxa exotica,
1-Menhir 6c 7m.
2-Ginesta 5+ 18m
Obertes per Sergi, Xef i Roger
No sé si em deixo alguna potser podria fer un escaner de les ressenyes que tinc i enviar-te'l,com ho faig? disculpa peró encara vaig peix amb l'ordinador.
Respecte Rocapastora si tenim ressenyes de les vies obertes pero sense publicar es tractaba d'un secretiu, ja et donaré més informació.
Escaladors de la Garrotxa.

Piter ha dit...

Hola Sergi,

hem pots cotactar a:
psalvatella[arroba]gmail[punt]com

M'interessaria això de les ressenyes que dius que tens, jo si et sembla bé, ho publicaré aqui. Adicionalment es pot enviar també al company Albert Macau perque ho publiqui a Ressenya.net.

Lo de rocapastora ho vaig descobrir per un Vertex (aran no recordo el numero) i per una publicació de Ramon Fernandez al butlleti del Centre Excursionista de Figueres. Ja fa temps, a una pregunta al forum de la feec, en Pep Angelats em va respondre que el tema estava xungo perque el DMAH (Departament de Medi Ambient i Habitatge) estava en tramits de posar restriccions.

Apa doncs.. seguim en contacte, i moltes gràcies !!

Piter ha dit...

Per cert..veig que encara vam encertar prou els graus proposats jeje

Anònim ha dit...

Hola piter!
He enviat les ressenyes a la adreça de contacte que surt a la teva presentació, si no es correcte ja te les enviare a la que em dones ara, gracies.
Si vas encerar prou amb el grau excepte el 5 a la dreta de la garrotxa exotica, amb tothom que l'hem provat s'ha cotat de 5+ i ajuda una mica la situacio´dels segurs, també em sembla que s'ha trencat algun canto des de la seva apertura fa uns dos anys.

Anònim ha dit...

Dissabte 28, sort que no hem fet cas de les previsions meteorologiques i hem anat a Beuda a disfrutar del dia magnific que ha fet.
Bé, doncs les reunions que faltaven arreglar ja estan a punt, aixi ja es pot anar a fer les 4 vies noves obertes. Vigileu molt amb els rocs que poguin quedar sueltos, hem fet molt de net pero potser quedi encara algun. Tambe a l'hora de recuperar les cordes hi ha el risc de que quedin enganxades amb unes arrels, esperem eliminar-les en breu. I a la dreta de les vies ha quedat una corda per obrir una nova via, no molesta per res.
La via més curta, que encara no té nom, va ser encadenada per primer cop per en Piter (qui t'ho anava a dir!!), el grau de moment el deixem en 5+/6a en espera de més repeticions.
De moment el sector Jamaica ja té 10 vies!! i vindran més...

Piter ha dit...

Eps Sergi!!

Avui dimenge hi hem tornat... encara pensavem que avui plouria i al final ha aguantat ven be fins al migdia. Després d'haver fet les quatre del nou sector haig de dir que la més xula la Fare-Barriga, i com a segona em quedaria amb la 4a pel pas de sortida fins a la reunió.

Un detall, a la "Oliveras" li convindria una neteja de pedres al tram central, que feia una mica de iuiu jeje. Ya si un dia m'hi acosto entre setmana, li faig una netejada a fons !!

Lato ha dit...

Hola nois,
estic molt content de les noves obertures... ara h podré anar amb en Jan, el meu fill de 5 anys.
em presento, sóc en lato, he equipat moltes vies amb el xef... i hem passat plegats molt bones estones al Castell dels moros.
ens veiem!

Piter ha dit...

Bones.. doncs si et poses en contacte amb en Xef et podrá passar les ultimes actualitzacions, que de moment encara están pendents de passar-se al paper.

La feina d'obrir aquestes vies basicament l'han feta en Sergi, Xef i companyia.. jo els he ajudat puntualment.

Apa.. encantat de coneixerte !!