diumenge, de desembre 03, 2006

Solius.. on the rocks!!

[3 desembre]

Avui hem anat de nou en Marc, l'Albert i jo mateix a l'escola de Solius a fer una jornada d'adherencia, patiment de dits i trencament de cantos. Si, si... els cantos rodaven avall continuament (roca encara massa nova + granit mediterrani = continua caiguda de trossets de pedra), fins i tot algun pegue ha estat acompanyat amb el canto encara agafat de la mà.

Hem començat al sector de l'Elefant... una roca allunyada de la resta.. i que la veritat no ens ha entusiasmat massa. La roca es poc pulida i es trenquen els cantos amb facilitat, a la zona d'adherencia encara hi queda molta molsa.. i no dona massa confiança. Tot i aixo hem fet el seguent:

- El Surfer del Verneda, 5. Placa d'adherencia sense massa cosa més a dir.. a la part de dalt la roca s'ajeu bastant i per tant no es massa recomanable portar penya per anar de segon.

- Variant directa mata crancs, 6a/6b. Basicament li posariem més cap a 6a, el pas més duret a l'entrada.

L'Albert arribant a la zona tumbada de la pedra de l'Elefant

- Menja manges, 6a+. Com ja indica es unicament el pas de sortida, on es adherencia en estat pur. A la part superior una facil grimpadeta per una xemeneia amplia li dona una mica de varietat a la via. (Ojo !! no seguir recte, que ens posem a la via adjacent, la nostra via segueix a la dreta)

- Subrinyanyiga, 6c+/7a. La provem en top-rope. Deu n'hi do com frega la corda, el pas més dur al començament. Fem alguns pegues i acabo agafant-me de la cinta. A la part superior una altra zona dureta catalogada en 6a+, surt tot i que no sense patir una mica.

Donem per acabada la zona, tot i que en Marc insisteix que tornara amb friends per poder fer la xemeneia desequipada, que surt marcada com a V+.

Tornem cap a la zona tipica i ens decidim a anar a fer la cara OEST de l'agulla del pi. Pero com a carcamals que som... ens equivoquem els tres i anem a la cara EST on logicament no entenem massa on estan les vies i encara menys on esta el 6b. De totes maneres ens posem a la via:

- Bis, V+. Via facil, llargueta pero sense massa cosa a dir... la fem tots i abandonem la zona despres d'adonar-nos que no estem on pensavem que estavem.

Pel cami passem per la cara EST de l'agulla de dalt... si aquest cop es la EST.

- Xit, 6a. Via molt guapa, recomanada per el PGB. M'uneixo a la recomanació, molt de canto (no massa usual a la zona) i amb passos molt guapos a la part baixa i central. A la part de dalt es tomba i segueix en adherencia.

Pas molt xulo a la via Xit.

- Anada, 6a+. Primera baixa significativa del dia. No l'encadeno seguida despres que em salti algun canto, i en un tram d'adherencia a la part superior s'em resisteix. Acabo arribant a dalt.. pero el resultat es de dos talls fins a la gemma d'un dit i un altre al palmell de la ma.

L'Albert entrant a Xit o Anada, i en Marc assegurant.

Aquesta via te un canvi significatiu de nivell respecte l'anterior, l'Albert i jo pringuem.. en Marc que esta fort.. aconsegueix seguir encadenant tota via a on es coloca.

Aprofitant la baixada en Marc prova el 6b+, "Sat". Via durissima en el seu inici. On comença amb la primera cinta posada. Despres d'uns quants pegues passa del primer pas i segueix fins a dalt, no sense abans indicarnos que al mig hi ha un punt bastant duret (la proximitat entre els parabolts/spits ja ho anunciava).

- De l'Olla, 6a+. Via curta. Com ja es usual un inici durissim que s'em resisteix. A sobres el dit hem fa mal.. aixi que agafant-me d'alguna cinta arribo fins a dalt, sense ganes de provar el 6c+ del canto.

En Marc l'encadena i prova els passos de baix del 6c+ "Porquoi pas", li surt pero diu que es bastant puta.. de trobar els cantos bons.

Ara si que ja per acabar ens n'anem a l'agulla del pi, cara OEST on provem:

- Els amants del crocanti, 6b. Un pas duret a mitja via, tot i que no tant dur com els dels 6a+ de baix. De totes maneres no encadeno i passo aguantant-me de la cinta que ja tinc les mans fetes caldo.

- Carril bici, V+. Curiosa via, facileta pero amb una pedra curiosa per agafarse a mitja via. Acabem de nou encadenant... i aixi podem arribar contents a casa.

Total.. una jornada d'adherencia.. una mica de fred.. finalment han arribat les temperatures més acordes a l'epoca de l'any en que ens trobem. Be ara si el pont la meteo aguanta (diuen que potser no)... a tibar per Terradets.

Anecdota del dia: Arribo a casa i m'adono que no porto la cartera.. total.. pillem el cotxe i anem a buscarla, i la trobem al mateix aparcament. Casum l'olla... quin cap. Almenys les bones vistes nocturnes a la zona de sant feliu de guixols / gavarres valen el viatge.

3 comentaris:

PGB ha dit...

S'us felicita bous! Quin cap de setmana mes complet!!! A veure si puc tornar a fer aquests findes escaladors a pinyon! que ja ho trobo a faltar... escalo poc ultimament :(

PGB ha dit...

Percert, us han anat be les ressenyes eh? ;P

Piter ha dit...

Ondia.. les ressenyes collonudes, moltes gracies. El que si ens liem amb el EST i l'OEST malament anem, jeje.

El cap de setmana intensos molt be.. pero les mans el dilluns estan que no s'aguanten...