dilluns, de desembre 11, 2006

Escalant fugint del mal temps....

[6 a 10 de desembre]

Aquest pont amb una colla de l’empordà, teniem previst passar tots els dies a l’estació de Cellers a Terradets, i fer escapades a la paret de les Bagasses, Roca Regina, Cap del Ras... pero com sempre que planifiques, algun element extern et fa improvitzar, en el nostre cas: el mal temps.

El resultat d'aquests dies es el seguent:

- Mallos de Riglos. Esportiva.

- Terradets. combinació : Tutti-frutti + CADE + Vidal Farreny. 6a/Ae1. (V+ obligat)

- La Riba. Penya Roja. Figuerola-Magrinyà. 80m, 6a+. (V+ obligat)

- Vilanova de Meia. Cabaret Galactic. 210m, 6c. (6a obligat)

- Vilanova de Meia. Musical Express. 220m, 6b. (V+ obligat)

.

Dimarts,

Marxem de barna, amb en Marc i en Jordi, direcció Terradets. Al arribar el cel sembla esta bastant “despejat”, i ens instalem per fer el bivac a l’estació del ferrocarril. A mitja nit comença a ploure, i no parara fins a la tarda del dia seguent.


Dimecres,

Sona el despertador, i fem el ronso... aixo de que plogui no motiva. En Marc hipermotivat es desperta i ens fa sortir del sac, son les 9h. Al cap de dues hores encara estem a un bar de Balaguer fent cerveses, pero en Marc descobreix que a Riglos el temps es asolellat, aixi que despres d’una mica d’insistencia ens convenç per fer una escapadeta fins als Mallos. En roger i en Manel passen i es queden fent esportiva a Camarassa.

Arribem a Riglos, un cel assolellat pero una mica de vent. Decidim fer algo d’esportiva amb els primers llargs del Macizo de Pison, tots rondant el 6a. Ens acostumem al conglomerat de pedrotes grosses, i veiem que com ja ens havien indicat esta tot sobadissim, a més la presa es bastant de tipus roma... i en general desploma una mica. De totes maneres, tot i la matxacada de viatge, val la pena i gaudim d’un dia esplendid, observant les diferents vies, i veient evolucions d’una cordada a la Visera.

Ens hauria agradat fer la via “Galletas, 6a” al Fire el dia seguent, pero decidim no arriscar i tornar a terradets on els pronostics meteorologics diuen que el dia aguantarà millor.


Dijous,

Avui fa bastant de fred, de bon mati el termometre es troba just per sobre dels 0ºC. Tot i aixo cap a quarts de deu enfilem des de la font de les Bagasses direcció a la Tutti-frutti. La nostra proposta del dia consisteix en fer la Tutti-frutti, enllaçar amb la CADE en l’últim llarg i a la falsa feixa seguir amunt per la Vidal-Farreny fins al capdamunt de la paret.

Enllacem alguns llargs per tal d’anar més rapid, la combinació ens queda una via que deu superar els 400m de paret amb maxim obligat 6a/Ae.


En Marc arribant a una reunió de la tutti-frutti.


A destacar el fred que feia cada cop que marxava el sol, o al passar un tram de 6a mullat. Vies disfrutones, i unicamnet indicar que els llargs de la CADE estaven hiper-sobats, sobretot en el tram d’Ae (es passa molt be amb estreps). I a l’ultim llarg de la Vidal Farreny, un V molt espectacular, amb bona presa i pero un bon pati a sota (aps!! i amb reunió de 2 plaquetes autorecuperables a 2 burils).

En jordi iniciant l'ultim llarg de la vidal-farreny.

A la segona part, s’ha de fer un rapel de baixada, i no portava shunt. Decideixo muntarme un prussic per assegurar la jugada, que 50m amb cordes de 8mm i el reverso sol frenar poc. Mala jugada.. perque a mig cami se’m bloqueja el prussic !! haig de maniobrar amb força de braços per poder desfer el nus. Uff !! m'havien parlat d'aquesta possibilitat i tot i que ho havia provat en algun rapel encara mai se m'havia bloquejat.. a partir d'ara sempre m'en recordare de portar el shunt !!

Degut a l’intens fred i les previsions de més fred encara, decidim mourens fins a la zona de Vilanova de meia, zona coneguda per el microclima agradable que sol tenir.


Divendres,

S’aixeca el dia de nou amb pluja, aixi que decidim baixar a la Riba (1h en cotxe) per anar a fer algun llarg de la Penya Roja. Arribem amb sol, i tot i que intermitenment fa algun ruixat, la roca esta prou seca per escalar. Ens decidim per la Figuerola-Magrinyà, via de 3 llargs amb maxim grau de 6a+.

Recorregut de la via.

Deu n’hi do la bavaresa d’entrada, es pateix bastant per l’absencia de peus. Passada aquesta zona una placa de foradets atletica ens puja fins a la reunió. El seguent tram, menys frequentat (molt brut de vegetació), es un diedre facil pero amb poc equipament que ens porta a una reunió a sota d'un petit sostre. D’aqui hi ha dues opcions, passar el sostre amb passos de 6b, o com vam fer nosaltres esquivar per l’esquerra amb plaques de IV fins a la sortida al cim de la penya Roja, on el vent bufava de valent.

En Marc entrant al diedre del segon llarg.

Com que estem bastant cansats, prescindim de fer la "integral-pelicula" que era el seguent objectiu i passem l'estona fent vies d'un llarg.

Passem l'estona en una via que no sabem el nom, pero que ens indiquen que es un 6a (deu n’hi do com esta de sobada en algun tram). Despres anem al primer llarg de la "Integral-Pelicula", un V que ens han indicat que es molt disfruton, cosa que corroborem. Facileta, amb bones mans i passos amb moviments força guapos.

En Marc al primer llarg de la integral Pelicula.

+ info al vertex 193.

Dissabte,

Ja de tornada a vilanova, avui ens hem proposat de fer la “Cabaret Galactic”. Aquesta es una via no massa repetida, per la seva equipació basada en burils i claus. El primer llarg ja te un pas molt guapo només començar on s’ha d’agafar una presa invertida, pero que de primer i sense haver xapat res fa una mica de respecte. A continuació vigilar al segon llarg on despres de xapar a un clau bastant precari s’ha de pujar recte amunt, que cap a l’esquerra entres a la via “Taca de Romesco”. Dels seguents llargs indicar els constants petits desploms, i la llunyania entre burils, que en alguns punts es fan molt dificils de seguir. Indicar tambe que el llarg final un cop a la primera feixa de sortida, no el vam trobar, i vam retirar ja des d’alli.


En Jordi pujant de primer un llarg de la cabaret galactic.

En total queden uns 210m de paret, amb maxim grau obligat 6a i alguns trams de 6c, es disfruta molt de l’ambient de paret, pero fa una mica de basarda la qualitat de l’equipament que et fa pensar dos cops abans d’avançar per la paret.

En Jordi fent un flanqueig a la part superior de la cabaret galactic.

Diumenge,

Avui ens proposem la via “Musical Express”, 220m 6b. (V+ obligat). El dia s’aixeca enboirat a les valls, pero a la roca des de bon mati toca el sol i si esta de nassos.

Començo de primer el primer llarg de IV+, i tot molt correcte. Malhauradament al segon llarg m’adono que em falta molta tecnica amb els estreps, i el 6b que es pot passar amb Ae se m’entravessa, caient repetidament. El meu problema es que el sostre es passa molt be en Artifo, pero despres ve una placa llisa bastant dureta, on acabo esgotat (a cada caiguda vaig a parar a sota el sostre de nou). Arribo a la reunió que la meva cara es un poema pero be...a partir d’aquest punt es disfruta molt de la roca (en el meu cas menys doncs tinc els braços fosos), per les preses inmenses que hi ha i alguns passos molt estetics. S’ha de dir que en algun punt segueix estant bastant sobada, i que alguns seguros fan alejes considerables.

Algun dia l’haurem de repetir, pero quan haguem millorat la tecnica d’estreps, per poder gaudir de ple en els llargs superiors.

Acabada la jornada tornem cap a Barna... que ha estat un pont molt profitòs, pero serà necessari anar algun dia a practicar amb els estreps, per poder passar com deu mana els passos complicats sense fer massa esforç fisic.

2 comentaris:

PGB ha dit...

Carai Pere, enhorabona pel NON STOP CLIMBING que us heu cardat! Ja m'hagues agradat enxufar-me amb vosaltres! ;)

Piter ha dit...

uff.. vai quedar rebentat de tant desplomillo a vilanova. Pero la veritat es que es disfruta un munt.

Per una altra ocasió benvingut seràs... tot i que ara que ve fred.. em sembla que baixara la frequencia d'escalada i iniciarem aviat la temporada d'esqui.

Apa.. vagi b!