diumenge, de desembre 17, 2006

Travessa dels pirineus amb esquis de muntanya (I)

[projecte per al proxim any]

Tot i que la neu encara no ha fet un acte de presencia triunfal i només s'ha deixat veure amb contagotes començarem a explicar aquest projecte que ens hem proposat quatre amics.


En que consisteix ?

Es una travessa de la part nevada dels pirineus, aquesta va de les faldes del Canigó al departament dels Pyrénées Orientales fins a les planes d'Irati a Navarra. Aquesta consta de unes 30 etapes, que es veuran incrementades per dies de descans, i per les condicions meteorologiques que poden condicionar els itineraris.


Una mica d'historia

La primera travessia en esquis documentada es la del frances Charles Laporte, que al 1966 la realitza entre Montlluis (Cerdanya) i Gabas (Ossau). Posteriorment s'han realitzat repeticions. En el nostre cas ens basem en el llibre redactat l'any passat i titulat "La Travesía de los pirineos en esquís" de Marc Breuil.


L'itinerari

La proposta ressegueix uns 190km i assoleix uns 80 colls, acomulant un total de 45 000m de desnivell positiu. Tot i que hi ha multitud d'itineraris, el nostre recorregut seria el seguent:

- Pirineu Oriental: Canigo - Ulldeter -Bastiments - Puigmal - Les Bulloses -Le Rulhe - Hospitalet pres andorre

- Pirineu Central: Pica d'Estats - Certescan - La Bonaigua - Aneto - Perdiguero - Posets - Bateillance - Tucarroya - Monte Perdido - Taillon - Vignemale - Balaitous

- Pirineu Occidental: Ossau - Port de Somport - Agulles de Ansabère - Pic d'Ori

La logistica

El viatge consta d'una logistica si més no interessant... aixi s'ha de preveure l'obtenció d'aliment, la pernoctació, les comunicacions exteriors, .... els trasllats a inici i final ... S'ha de preveure tambe que una alimentació equilibrada per un periode tan llarg,


Els integrants

Som 4 companys... en Jordi, en Ramon, la Ursula i jo mateix; ja ens coneixem de previes estades d'esqui de muntanya als pirineus i els alps. A continuació algunes fotos de la travessa "Alta Ruta Imperial" al Zinal l'any passat:








Proximament anirem ampliant aspectes de la travessa.

+info: "La travesía de los pirineos en esquís. 42 etapas del Canigó al Ori". Marc Breuil. Editorial Desnivel.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest és un tema interessant, ves informant que tinc molta curiositat per saber la logística que fareu servir.

No descarto acompanyar-vos alguna etapa,...

Piter ha dit...

Doncs en principi ja tenia previst d'anar informant dels diferents aspectes de la travessa...

I res.. que sempre esta genial tenir gent que vingui a acompanyarnos... quan pugui ja anire fent alguna descripció més detallada de l'itinerari realitzat.

Apa.. fins una altra.