diumenge, de desembre 17, 2006

Can Jorba, sector Central.

[17 desembre]

Avui diumenge haviem quedat amb alguns companys del rocodrom UPC (Carles, David, Juanjo i Ramon) per anar a fer algo d'escalada, l'objectiu estava una mica incert entre via llarga o esportiva. Finalment despres d'esmorzar al bruc, ens dirigim cap a la zona de Can Jorba amb la finalitat de fer esportiva, tot i que no descartavem la opció de pujar alguna de les vies de la miranda de Can Jorba (al final ens quedem nomes fent esportiva)

Al arribar ens plantejem la opció d'anar a la zona "la placa de la pluja" (recomanació), pero la proximitat de la zona central ens fa canviar d'objectiu. Veiem el "mur de les lamentacions" que ens crida l'atenció pero preferim començar per alguna cosa més facil aixi que anem a la part central on hi ha algun V+. Només arribar trobem al mateix lloc un grup del madteam que es queden a la zona de les vies 5 a 8, aixi que ens quedem a les vies 9 i 10, on tambe hi ha un V+. Al cap d'un moment apareix tambe l'Oskar que es troba com a casa... coneix a tothom de la zona, jejeje.

- "L'hora violeta (L1)". V+, 20m. Via perfecta per entrar en contacte amb el tipus de roca, es puja molt be amb algun paset més finet al principi.

En Ramon al L1 de Tic, tac, toe.

- "Tic, tac, toe(L1+2)". 6a/6a+, 32m . Via molt xula sobretot el segon tram on sembla compartir el llarg amb la via de l'esquerra. A baix una sortida amb passos finets, el segueix un tram més facilet i al segon llarg bon canto i bona roca (gens sobada) que permet gaudir de la roca. S'encadena completa només amb algun petit ensurt al segon llarg on al relliscarme els peus (trencament d'una pedra) quasi faig un vuelo, però les bones preses de mà poc sobades ho eviten.

Mentre ens trobavem al sector succeeix un d'aquells casos pels quals es necessari portar casc: a una de les vies de l'esquerra se'ls parteix una roca inmensa quasi arribant a reunió i ens dona un bon ensurt sense consequencies per als que estavem per la zona (s'ha de dir que curiosament quasi tots els que rondavem per la zona portavem casc, una situació cara de veure sobretot en zones d'esportiva).

Acabades les vies ens decidim a anar a fer "Poma". 6a, 15m. Una primera xapa llunyana i una pedra com un mirall (sobadissima) ens fa patir de valent intentant arribar a la primera xapa. Finalment optem per descartarla, en Juanjo i en David es queden a la via "High Penny".6a+, 25m amb una interessant sortida de desplom, i els altres 3 marxem direcció al "mur de les lamentacions" on el Ramon tenia ganes de fer algun 6b+. Com a tota la zona hi ha un overbooking important, aixi que canviem de direcció i anem al sector "Vesper", on hi ha algunes opcions interessants i només hi ha una cordada.

- "La Cantonada". 6a+, 18m. + "continuació de 6a, 15m". El primer llarg te una sortida desplomada amb molt bon canto per les mans, pero molt llimada per als peus. Intento de primer: primera xapa facil, pero despres s'ha de pujar el sostre i aguantar una posició poc equilibrada per tal de xapar la seguent... el coco falla i no ho veig gens clar. Finalment ho intenta en Ramon que la puja amb algun A0. Després amb el tram de sortida del desplom xapat, encadeno ja tota la via fins a dalt sense problemes (i corroboro el tema de que falla el coco).


Jo sortint del desplom amb les primeres xapes passades.

- "Kiskillós". 6b+, 18m. Aquesta suposa el repte despres de que ens mig surti la via de 6a+. En Ramon comença a donar-li pegues, pero no aconsegueix agafar una bona posició per arribar a xapar la segona (despres veurem que com sempre per sobre de la xapa hi ha una presa fantastica). Cansat despres de varis intents, baixa i en Carles em cedeix el torn per anar a patir una estona.

En Ramon apretant per xapar la segona del 6b+.


Fent de les meves amb els estreps

Pujo fins la primera xapa molt be, pero el pas fins a la segona xapa ja es una altra cosa. Faig un intent i no puc agafar la posició bé per xapar la segona, com que no ho veig gens clar decideixo agafar els estreps i intentar-ho en artifo. Despres de multiples intents, acabo xapant la seguent... i a partir d'alli ja la via es fa bastant disfrutona, molt dreta amb els cantos justos pero sense estar sobada. Al final pensem que ens podria sortir a tots... pero necessitem creure'ns-ho ( ens falla el coco a tots).


En Carles al tram superior del 6b+.

- "Punktual".V, 18m. Decideixo provar-la despres de veure la sortida rarar que te. Una petita panxa amb peus dolents. El primer pas i alguns de finets a mitja via, pero en general es puja molt be.

En Juanjo apretant a la sortida del desplom del 6a+.

Després d'aquestes vies el fred (el sol ha marxat al migdia) i el cansament ens fan deixar-ho per una altra ocasió i ens n'anem al bruc a fer el toc. La proxima ocasió ja hem dit que serà a Vilanova de Meia... ja tinc ganes d'anar-hi....

7 comentaris:

K. ha dit...

Nosaltres vam marxar a les 15. Perdoneu que no us diguessim adeu, se'm va passar...

Piter ha dit...

Tranquil... aixo si, et vas perdre algunes escenes caotiques penjats del 6a+ i el 6b+.

Apa.. fins el dimarts!!

Anònim ha dit...

El proximo dia que vayamos a montserrat me llevare un casco de esos de Shoei integrales. No veas como vuelan las Rocas por alli...los dioses se enojan cuando te agarras a una cinta y te castigan.

K. ha dit...

Piter, si mires el meu blog, crec que el de la foto ets tú (tot i que lupa per saber-ho segur)

Records

K. ha dit...

Vull dir que cal lupa per saber-ho segur... :) :):)

Anònim ha dit...

Si que eres tu tio!! peazo foto más guapa

Piter ha dit...

Pues si.. inspirat he posat una foto en que es veu lo malament que pujo amb els estreps.. jejeje
almenys de totes a totes va funcionar per a xapar el seguent seguro.

Apa... ta lueg.