diumenge, de novembre 04, 2007

Una de Cal i una de Arena

Doncs curiòs refran que no deixa clar quina es la bona i quina es la dolenta, en el nostre cas les dues eren bones... en concret vam fer una d'arenisca a Solius el dijous i una de Calcari del de millor qualitat a Beuda el divendres. Aprofitem i posem les dues al mateix post.


Avançant per parts.. el dijous amb en Marc vam anar a Solius, el plan era fer una matinal en terreny d'adherencia per tal d'apendre a posar be els peus, que de tant en tant ja toca. Arribats a la zona ens decidim per les Bessones on jo no havia estat mai i en Marc feia temps que no s'hi acostava. El resultat inmillorable bones vies, bastant variades en quant a tipus i un bon equipament tot encarat a Sud que en dies de fred (al final no va ser dia fred..) sempre es d'agrair.

Vistes de les Bessones des del parking, i vistes del sector de la dreta.

Comencem per les vies més curtes del sector de la dreta: escalfem amb la via Fisures, V+/6a, personalment la deixaria més en V+, al seva veina ja es bastant més complicada, de totes maneres patint de valent i equilibrant-se com mai ens la treiem, la via es Canal Negra, 6a+/6b. Molt recomanable. Seguint direcció a l'esquerra ens trobem amb una via més.. sense massa a destacar Pensaments, 6a/6a+. La seguent La Cova, 6b+, ja ens guarda una entrada bloquera per superar un desplom.. tots els ingredients perque no s'em doni gens be. M'hi entretinc una estona.. per donar-m'he compte que no aconseguire treure-la i tiro amunt a cop d'A0, la resta placa facileta fins a dalt. A continuació una altra via molt recomanable: Magma, 6b, molt molt guapa la via ressegueix un diedre on disfrutarem de valent, la seva veina tambe te diedre.. pero ja més senzilla Blanc i negre, 6a+.


En Marc iniciat l'esperó de Pensaments, superant el pas de bloc de la Cova i a dalt de l'Esperit Nomada


Aqui arriba la gran triunfada del dia.. L'esperit Nomada, 6c, un tram de placa duret de colocar-s'hi, tibar i resar perque els peus segueixin adherits a la paret.. encadeno a pseudo vista... havia vist com s'encigalava en marc per la dreta.. i jo sense ni saber massa com ho he superat pel mig i m'he trobat de cop amb el seguent parabolt als nassos. I per últim la Jetrho Tull, V+/6a, segons sembla una via oberta per baix. Un tram facilet de placa deixa entrada a un petit ressalt facil de superar que ens deixa a la placa final. Una bona via... i de les llargues.

Total que el dia va donar per bastant: 8 vies en un sector on dificilment trobarem companyia (aproximació més llarga que la resta de sectors) pero on la roca val la pena... i be mereix la visita.

Per la tarda... birres i volta per girona, al vespre volta per sopar a barrakes, Barça al bareto de torn.. i més festa i birres per barrakes... i l'endemà ens passa a buscar en PGB per anar a tibar a Beuda amb el siboc avinyonenc d'en Jortx.


Fotomontatge precari.. sobre Beuda.. falten alguns sectors que no es veuen.


En PGB volia pujar al sector Jamaica.. pero jo els vaig animar a quedarnos als sectors inferiors i així estalviar-nos la patejada fins a dalt. A en PGB li han aconsellat la Ressaca... una gran via que jo tambe he recomanat sempre, així que fem un tomb per la zona.. començant uns per un V del que no sabem el nom que es troba a l'esquerra de la Garrotxa Exotica; i els altres per una via emblematica del sector: La Bavaresa Namaste (6a+), brutal !! una gran via... potser no de les millors per començar. Seguim cap al sector central on ens quedarem maravellats per els cantos increiblement atletics de la Orus ke pel kul caguen els morus (6a+). Posats a fer.. ja que estem alli.. i hi ha cua per fer aquesta.. aprofito i em poso a la veina.. T'hi va la pell (6b+/6c), com en les ultimes ocasions.. el pas inicial m'haig de penjar.. pero d'aquest punt la via segueix amb la tonica de la seva veina Orus... a destacar el peacho aleje per arribar a reunió..

Ja per acabar no podiem deixar de visitar la Ressaca Perpetua (6a+/6b), una via molt guapa... on unicament tenim un pas més duret (no es ni de bon tros mes dificil que la orus..). Una via de les que deixen ressaca... et venen ganes de tornar-hi aviat !!!

Amb aquesta donem per tancada la jornada.. en Jortx va tirant cap a casa.. i jo espero l'arribada de l'Albert i en PGB, perque es posin a disfrutar en aquesta via. I es que avui hem fet un munt de metres dels disfrutons... ja que apart de la bavaresa que deu fer uns 25m la resta son de 30m ven bons !!!

Total.. que si vols fer una visita rapida a Beuda.. aquestes son algunes de les millors vies que ens podem trobar.

6 comentaris:

PGB ha dit...

Ressaca i mandra la que duia jo a Beuda.

La Ressaca Perpètua és el millor 6a+ del món!

Anònim ha dit...

Que tal Pere!!!

El 5 del que parles es diu Ginesta i esta cotat de 5+, l'arribada a la reunio es una mica puta i millor no caiguis,(a la seva esquerra via Menhir 6b+, tres xapes). La Bavaresa namaste potser es mes 6b que 6a+, ja que ha caigut un roc on et posaves de peu al sortir del diedre.
El dissabte vaig estar primer probant aquestes mateixes vies i despres varem anar al Jamaica, la via mes dura (Kurtundent) encara es resisteix (possible 7b , bufff!!).

De moment no em obert cap via mes, fa dies que estic d'obres a casa i no em queda ni un minut lliure.

Moltes felicitats per totes aquestes grans rutes que has realitzat ultimament!!

Salut i bones escalades!!

Pietro ha dit...

Molt ben trobat el títol del post!
M'esteu fent entrar ganes d'anar cap a terres gironones que tot sigui dit de pas no visito gaire i ja toca!

Jortx ha dit...

Quina bona sel·lecció per Beuda company! Si n'hi han més com les que emvas presentar, els km's valen la pena.

Per cert, la tornada per Girona és més ràpida!! Però s'acaben fent més km's també...

PGB ha dit...

I me´n descuidava, enhorabona pel 6c soliuenc!!! A veure quan m'acosto jo a les Bessones!! :)

Piter ha dit...

PGB & Jortx: Vam disfrutar com camells !! quin be de deu de vies !!

Sergio: Ostres... es veritat que tinc les ressenyes aqui jeje... sk me les se tant de memoria que ni havia pensat a consultarles !!

La bavaresa dura dura... pero que guapa!! la Kurtundent aquesta.. too much per mi!! A veure si quedem un dia per tibarli !!

Pietro: Has de pujar algun dia a aquestes contrades.. una visita a noves zones sempre es agrdable !! Si avises et fem de guia i tot !!