dimarts, de novembre 20, 2007

Investigant per l'Estartit

Donat que el dia anterior van quedar tallats els plans vaig aprofitar per acabar de fer el cap de setmana per Girona, i el diumenge va caure una matinal d'esportiva amb l'Albert.


Després de debatir-ho una estona, el que teniem clar es que fariem una bona cara sud, vam desestimar les opcions garrotxines de Beuda i Bellavista i ens en vam anar cap a l'Estartit on feia temps que no ens hi deixavem caure. I concretament ens vam decidir per visitar el sector de la Torre Moratxa on podiem provar noves vies.. amb l'al·licient de no saber quin grau tenien les vies.

A rocamaura, tenim tambè aquest sector situat a l'esquerra del sector tipic i amb la Torre Moratxa al capdamunt.


En la nostra primera visita a la zona, ens vam liar i vam anar a parar a aquesta paret amb les ressenyes de la paret normal, el resultat va ser que no enteniem res i al final vam provar tres linies que son de les que surten al dibuix/ressenya la a, la b i la g. En aquesta ultima vam pringar bastant, tot s'ha de dir, i en el seu moment vaig haver de rapelar des de la torre per tal de recuperar el material de la paret (diga'm garrepa que no vaig deixar mallon.. pero els vells spits del 8 de la via no son per anar amb tonteries).

El cas es que en aquesta ocasió ens va fer gràcia tornar a provar les vies que
haviem tastejat en l'última ocasió, i haig de dir que tot i el temps que ha passat es noten diferencies:

1) Algu s'ha entretingut a netejar les vies i accessos de verdura

2) Diria que hi ha alguna línia més de les que hi havia en altres ocasions.

3) Estem més forts que abans.. ja que les que es resistien han caigut.




Així vam començar per la via b, es una via d'uns 20m que deu rondar el V+/6a. De totes maneres es d'aquelles que si saps on anar a buscar la presa es fan molt més fàcils. Prou divertida, i bastant assegurada amb parabolts i amb una reunió comuna a la via a, de doble parabolt amb cadena i anella.

Seguidament ens vam passar a la via a, seguia la tonica de la seva veina, algun pas divertit on tirava una mica enrera amb bon canto i una sortida de placa per arribar a la reunió. Prou interesant i tambè sobre el V+/6a.


L'Albert a la via b, i a la via a; jo a dalt de la reunió de les vies a i b; i la imponent placa per als lolos que teniem a la dreta.


Ja posats ens posem a la via c, aquesta es veu clarament que l'objectiu era buscar la superació pel mig d'un bloc que sobresortia en plan desplomat. Surt bastant be, pero s'ha d'estar fort de braços, això si.. si no tenim escapatoria pel lateral. En aquest cas tenim doble parabolt amb anella. El grau deu estar sobre el 6a.

Després d'aquestes em motivava bastant provar la via g, on a l'última ocasió em vaig quedar a mitja via. Per coses que te un.. vaig pujar amb els camalots, aliens i tascons penjats de l'arnes... sabia decisió, ja que els alejes eren prou considerables (vaig flipar de fins on havia arribat en l'última ocasió sense ajuda d'aquests preciats elements). Son 32m amb un grau que deu estar sobre el 6a+/6b, moviments molt guapos i un total de 8 spits de 8mm. Molt recomanable, això si anar en compte en l'arribada a la reunió que hi ha algun bloc una mica suelto.

L'Albert va desestimar pujar aquesta, pel que vam buscar alguna que sembles facileta i en vam treure una bona encigalada. Comencem a pujar per la via d, que s'ha de dir que comença prou facileta... quan la cosa es posava xunga em vaig passar a la via e amb un flanqueig bastant rarot... i quan em vaig adonar que presumiblement la reunió d'aquesta via consistia en un pito amb un mallon, vaig decidir passar-me amb un nou flanqueig fins a la reunió de la via f. Total no vaig provar res en concret i una mica de tot... Això si la via d esta equipada prou be.. pero te la reunió algo rovellada, la via e podriem dir que esta casi semiequipada ja que els alejes son importants i la via f te una reunió acceptable jeje Aquesta ultima la va provar en toprope l'Albert i la va trobar prou interessant, tot i que no es va mullar en el grau.


Jo observant la via g, la via g amb els seus espits i l'Albert pujant en top entre la via e i f.


Total.. que apart de les vies que surten a la foto, tenim unes quantes per la placa de l'esquerra de la via d, i unes quantes més a la dreta de la via g. I suposo que queden algunes linies addicionals per la zona.. pero no vam fer més investigació, queda pendent per un altre dia.


Total una bona jornada, on no vam passar gens de fred.. i vam gaudir de la zona completament sols... unicament es veien algunes cordades a la paret de Rocamaura.

5 comentaris:

PGB ha dit...

Sàbia decisió anar cap a l'Estartit ;)

Mmmm.. se m'acut que podriem demanar-li el trepant al TR, Mohawk o Oskar, i entre tu i jo, fer una petita recolecta per fer un reequipament a la Torre Moratxa. Que me'n dius?

Mohawk ha dit...

Piter, hi veig unes quantes vies a la placa dels "lolos", semblen o són molt inhumanes?

El primer dia del pont del desembre, suposo que estaràs esquiant, però he quedat amb TR per anar a les vies del Cau del Llop (Torroella), ja et passaré ressenyes, si el dit m'ho permet, je,je,je...

A tibar-li!

jclaramunt ha dit...

Zona maca d'hivern eh! Que tal la roca, igual que la Rocamaura soposo...només hi he escalar un parell de vies fa força temps.
Salut

PGB ha dit...

Mohawk, el Cau del Duc ;)

Piter ha dit...

Iepps gent...

PGB: Seria una opció.. afegir-ne per mi ok.. el tema restaurar.. s'hauria de parlar amb els locals, que pel que he vist es visita la zona de tant en tant.

Mohawk: Si que hi han unes quantes vies... jo personalment les vaig veure molt inhumanes... excepte una que ressegueix una fisura en diagonal.. que tambe deu n'hi do.

Aps.. el pont de desembre el plan era esqui.. pero no hi ha NEU !!! així que ens haurem d'aguantar amb la roca no?? Si estic per la zona.. ja us dire algo.

Josep: La roca molt semblant a Rocamaura..de fet estan a tocar..

Apa gent a tibarli !!