dissabte, d’octubre 07, 2006

Via LLarga a Sadernes

[7 d'octubre]

Avui hem quedat a les 9h a Besalu per anar a fer clàssica equipada a Sadernes amb en Marc Busquets. Li he deixat tota la iniciativa pero he deixat clar que més de 6a+/6b no munto, al final m'ha portat a unes vies bastant al limit del meu grau pero ho he disfrutat un munt.

Al final enllaçem 3 vies als Cingles de Guitarriu, amb un total de 285m de via equipada. Es necessiten 15 expres, a la guia diu que es pot rapelar la via amb dos cordes de 50m... nosaltres em preferit baixar caminant.


Imatge dels cingles de guitarriu. Recorregut de les vies no orientatiu

  • La Pruneta ensucrada:100 mt.,max.6c,obligat V+. Per arribar a peu de via cal pendre el camí de Guitarriu i després d'uns cinc o deu minuts de caminar agafar una traça a la dreta(alguna fita i marques vermelles) que tot remontant una tartera ens deixa al peu de la primera feixa,al sector Intramon.Un cop aquí seguim la paret a la dreta fins a peu de via(30 min.).Hi han dues vies, agafar la de l'esquerra, la de la dreta tiba bastant més. Hem toca començar el primer llarg de V+, i el primer pas ja hem dona problemes,.. per sort es només el primer, ja m'estava espantant... jejeje. Despres seguim amb un 6c que deu n'hi do com tiba en algun punt... més o menys l'intento pero acabo agafant cintes de tant en tant. A continuació em toca un 6a+ de primer que finalitzo sense masses complicacions i per rematar aquesta primera part un 6b+ que tambe em requereix algun pas agafat a les cintes.

  • Falcons:85 metres,max.6b,obligat V+.Un cop arribem al capdamunt de la primera feixa flanquejem a l'esquerra uns cinquanta metres fins que trobem l'inici de la ruta,aquest resulta fàcil d'identificar perquè hi ha un burí i el nom picat s'intueix. Aqui em toca començar de nou amb un V+ que deu n'hi do lo atletic que es.. bon canto pero molt continuat i vertical..amb poc descans. a continuació un 6a i un altre V.

  • Sabina mosquitera:100mt.,max 6c,obligat V+.Desde el final de la falcons prenem una traça a l'esquerra que contorneja la paret i passat el Quer Foradat trobem el peu de via(fletxa picada). Aqui hem torna a tocar començar si vull evitar fer de primer el 6c, aixi que fai un V de primer, 6c de segon, 6a+ de primer i un V facil de segon. Haig de dir que al llarg de 6c de segon el vaig trobar durissim i que alla si que el vaig fer quasi integral de cinta a cinta... suposo que els metres que portavem a sobre es notaven.

Per baixar seguim una traça a la dreta i seguint fites gira a l'esquerra per tornar a la paret en un petit espero que surt, fins arribar al Quer Foradat on amb l'ajuda d'algun cable arribem al caminet que travessa el cingle. El seguim de baixada i a l'altura de la Recaderia Vertical seguim avall passant pel Pas del Cabró (precaució que no hi ha cable !!) i despres de la desgrimpada el cami ja ens menara fins a la pista on tenim el cotxe.

L'escalada ens ha portat tot el dia i ens ho hem passat de pm!!. Molt recomanable.. al costat es veu la recaderia vertical... q ens pica l'ullet per un altre dia. 4 llargs amb maxim de 6a, es bastant assequible al meu nivell.

Piada d'en Marc a www.centrecac.cat.

Important: no s'hi pot escalar per nidificació de Gener a Juliol.

Info: Guia "Sadernes-Beuda" de C. Terma, X.Buxó y L. Alfonso (1.999). D-146

2 comentaris:

threecowboys ha dit...

Ostres, el segon llarg de la Falcons, dir-ne 6a, i V+ obligat...

Unknown ha dit...

Totalment d'acord en que la cotació de la Falcons al nostre parer està infravalorada i ens hem endut una sopresa...

Per nosaltres ens ha semblat:

L1: 6a+ mantingut
L2: 6b+ (ho valoro a ull donat que no he acabat provant el pas...)
L3: V+/6a

Veniem una mica cansats de fer la Pruneta ensucrada.