dissabte, d’octubre 21, 2006

Espeleologia Cueva del Molino de Aso

[21 d'octubre]

Avui he realitzat la primera sortida del curset d'espeleo del CEGracia. Hem anat a aquesta cova horitzontal, de gran bellesa i molt recomanable.

La cavitat es composa d'un recorregut de més d'1 km a l'interior de pedra calcaria cretacica. Es una cavitat amplia, amb sales extenses de fins a 15x20m amb algunes galeries de 80 o 140m. Durant la major part del recorregut seguim el curs d'un petit riu que forma gorgs impresionants i formacions descomunals. En el nostre cas, les pluges dels dies anteriors ens aboquen a una quantitat d'aigua considerable, que contrariament al que pensariem dona una bellesa increible al conjunt.

Acces: D'es d'Escalona seguir la carretera del cañon d'añisclo fins al parquing del Molino de Asó, d'alla seguir el circuit marcat, just abans de travessar el riu surt una vertent del cami a ma esquerra (algunes marques taronjes disperses) que puja fins a l'entrada de la cova molt gran i evident.

Cova:
Pas relliscos on s'evitava entrar al caudal del riu.


Nou tram molt guapo, semblaque no, pero hi havia una profunditat considerable

Formacions curioses a una de les sales mes grosses del recorregut (columna al fons, torre a primer pla)

Aqui comença el tram de sostre més baix, grimpadeta i a remullar-se !!

En aquests trams més baixos la bellesa del recorregut es impresionant.

En aquest tram, ens hem de remullar per força, doncs caldra aprofitar la produnditat que ens porporciona el rierol.

Un dels trams on et remulles més, pas obligat on es passa bastant just, en cas de crescuda d'aigua pot ser necessari fer una remulladeta important.

Durada: Depen del temps esmenat en admirar el0. Nosaltres la vam fer amb unes 3-4h a l'anada i 2 a la tornada.

Molt recomanable, pero necessari el llum de carburer, amb un frontal normal no s'aconsegueix la mateixa quantitat de llum i apart dels inconvenients d'orientació no es podria apreciar plenament la bellesa del recorregut.

p.d.: Tenim algun cartell a la sortida que prohibeix la espeleologia al parc, aixo es refereix al sistema S1, no quedant dins aquesta prohibició la zona periferica on ens trobem.

Informació: Atenció del Parc Nacional d'Ordesa i Monte Perdido. Important consultar estat de la cova en cas de pluges en els dies precedents.

3 comentaris:

PGB ha dit...

Ei, ara acabo de descobrir el teu blog! Si no et fa res, posare un link a la meva web, ok?

Salut!

Piter ha dit...

Cap problema... de fet de tant en tant faig un cop d'ull al teu blog.

apala... a disfrutar de la muntanya!!

Piter ha dit...

combinable amb barranco de Viandico, preveure salts de fins a 8m i rappel de 10m.