diumenge, d’octubre 01, 2006

Zona escalada Sant Roc de la Barroca (pendent d'actualització)

El Cingle

Com es pot apreciar a la fotografia el cingle es bastant llarg, amb parets que deuen oscil.lar al voltant dels 100m. De tant en tant s'aprecien alguns desplomillos interessants.. la majoria suposo que dueen estar equipats amb burils.

El tipus de roca, una calcaria que en alguns trams es pot trobar una mica descomposta, pero es molt variable d'un punt a un altre.

Accés:

L'accés a la zona potser es un dels punts dolents, doncs hi tenim prop de 30 minuts, amb un desnivell important.. aixi que se n'ha de tenir ganes d'anar-hi.

* Al sector de sota l'ermita on hi han dues vies equipades, arribem desde la carretera que enllaça Sant Marti de Llemena i Bonmati, aparcant al km 1,5. Des d'aquest punt surt un corriol que ens mena a les cases abandonades del Poller (una furgona abandonada al mig del prat). Al final d'aquest prat a la dreta surt un corriol marcat amb traces vermelles que ens mena a Sant Roc passant per una zona on hi han les vies de burils d'uns 15/20m. Si a mig cami agafem la pista que puja fent ziga-zaga, arribem un punt on una fita indica l'inici del corriol de la base del cingle (marques taronjes flourescents), que s'ha de dir que es bastant perdedor.

* Altres sectors on encara no he investigat es podria accedir des de la pista que enllaça Sant Climent d'Amer i la Barroca.

Coordenades GPS:
Parking: UTM N 42º01'07.5" E 02º40'12.7" 304m
Fita indicant inici corriol sota el cingle: UTM N 42º00'58.4" E 02º39'48.9" 450m

El Sector de l'Ermita


Orientació de la cara SUD i EST respectivament del cingle, amb algunes vies dibuixades.

A - Canal taronja. Molt facil, no cal corda. Un sol pas de III+ que es més aeri que dificil, trobem un buril just passat aquest pas. La canal es bastant herbosa i a estones amb molta sorra, per lo que s'ha de vigilar a no relliscar. S'aprecia alguna via a la paret de l'esquerra amb burils.

B - Via blava. Un clau amb argolla a l'inici de la via, es veu a primera vista fàcil, pero faltaria posar-s'hi. No es veuen assegurances.. pero des de baix es veu factible almenys posar sabines en arbres.

C - Via groga. Via que es veu facileta, situada a la dreta d'un gran bloc separat del cingle per aproximadament mig metre. Esta plena de burils en mal estat.

D - Via vermella. No n'he trobat l'inici. La reunió superior esta al davant de l'ermita. 3 parabolts, 1 amb anella (no units per cadena). L'ultim tram de pedra (despres de la lleixa) seràn uns 15/20m i esta ple de parabolts. Evitable per una canal fàcil a la dreta.
Coordenades GPS:
Inici:
Final: UTM. N 42º01'02.7" E 02º39'43.3" 601m

E - Via "Iaia Pilar". Parabolada molt recent (encara es veu el polsim blanc). S'arriba per el caminet de marques taronjes, facil trobar l'inici doncs hi ha el nom a peu de via. No tenim més detalls de llargades o dificultat.

Ressenya a ressenya.net per Gerard Tubert.


Sector del la dreta. Al cami d'accés a Sant Roc.

Cami de pujada en vermell.. i les vies al sector puntejat.

Hi han vies curtes d'uns 15/20m, sense reunió i equipades amb burils. Si es te ganes, es pot muntar reunió a dalt amb els arbres (seguir el cami de Sant Roc va a parar a dalt).

Les dues primeres vies que es troben les vam probar en top-rope, la primera es durilla, amb passos molt llisos a baix i sense massa canto per les mans, deu ser un 6b o una mica més i tot. La seguent segueix una fisura, i es molt més facil, deu surtir un V+. Les dues comparteixen la part superior, amb passos atletics pero facils per entremig de dues roques.

Notes

Segons sembla ha d'haver-hi alguna ferrata en algun punt de la paret, almenys esta indicada com a activitat del passat Mercataventura de Salt.

Si algu passa per allà o be.. en te alguna informació, doncs endavant perque crec que fins d'aqui una bona temporada no podre tornar-hi a explorar.

Per cert... en algun punt es trobava inscrit el logo del GEIEG i la UEC, suposo que la UEC devia ser la sucursal de Girona que ja no existeix, i el GEIEG devia ser de l'etapa abans de reestructurar-se la secció de muntanya.. o sigui que esta xunga la cosa per saber-ne més detalls per aquesta via.

2 comentaris:

Geppetto ha dit...

Ara mateix en vinc, no he trobat el nom escrit a la via Iaia Pilar pero he vist els parabolts, algu sap dificultats i llargades?
Es veuen bastantes linies bones sabeu si s'ha escalat alguna?
Salutacions

Geppetto ha dit...

http://webantiga.feec.cat/iaia-pilar

Ressenya via iaia pilar