diumenge, d’abril 15, 2007

Santa Brigida

Tot i que semblava que el cap de setmana seria passat per aigua, cap al dissabte tarda ja vam començar a entreveure que podriem disfrutar del diumenge. Així que vam quedar en PGB, l'Alba, l'Albert i un servidor per anar a tibar. D'entre les diferents possibilitats al final ens vam quedar amb les parets de Santa Brigida, jo i l'Albert feia temps que no hi anavem i en Pere i l'Alba hi feien la seva primera visita.


Santa Brigida es una zona de grau majoritariament baix (la majoria de vies es troben entre el V i el 6a) i transcorren majoritariament sobre un tipus d'escalada en adherencia (presa bastant roma). L'equipament es variat, pero la majoria de vies han estat reequipades recentment, no obstant sempre queda alguna linia de burils, spits o alguna reunió més precaria. Les ressenyes es poden trobar a Ressenya.net, pero s'ha de dir que s'hi ha afegit alguna que altre via addicional.

Nosaltres vam anar al sector de dalt, on vam estar provant diferents vies:

- Via entre la 9 i la 10, 6a?. Tot i que des de baix no ho semblava es troba bastant molla, a part la pedra es bastant trencadissa, per lo que m'acabo escaquejant per la dreta per muntar-la. Més tard la proven l'Albert i en Pere, i si mal no recordo comenten un grau de 6a.

- Via 10, V. Una via amb uns passos molt xulos a unes plaques del principi, bastant fàcil en general i es disfruta molt.

- Via entre la 6 i la 7, 6a?. Una via que concentra tot el seu suc amb 2 metres on passes d'una bavaresa genial a un bloc amb presa roma que fa panxa cap enfora. Es divertida i distreta, i suem de valent per a fer-la, de fet l'haig d'encadenar al segon intent.


En Pere a la via de la bavaresa just passada aquesta, jo més o menys en la mateixa posició i l'Albert resseguint la llastra de la via1

- Via 7??, V+. Via que transcorre per un diedre amb presa en general bastant roma, i on cal saber colocar-se correctament. El tram superior una mica perdedor amb un aleje guapo fins a la reunió. Entre mig de l'anterior i aquesta encara transcorre una via addicional equipada amb parabolts nous.

- Via 3, V. Via molt guapa, sens dubte la millor de les que hem provat. Canto generòs i passos molt xulos. Aprofitem que a dalt hi ha una repisa magnifica per fer un book de fotos de les que solen quedar bastant bé, aps.. i un video (a veure si aviat el tenim penjat al blog d'en PGB).


L'Alba i l'Albert apretant en diferents trams de la via3

- Via 1, V. Molt guapa tambe, ressegueix una llastra amb molt bon canto i que et fa disfrutar molt. Increible la xemeneia que tenim a la seva dreta on es pot practicar l'empotrament de pujada i baixada.

Mentre estem documentant la pujada per la via 3 des del capdamunt de la via 1, la pluja fa acte de presencia i decidim tornar cap a casa.

6 comentaris:

PGB ha dit...

Va estar molt be diumenge, hi haurem de tornar a acabar les vies que ens falten eh? :P
I home.. tens el 6b i un 6c a la placa on vem fer els videos del V... que es veien interessants ;)

Alguna via de dos llargs tambe molaria fer-la... en fi, el proper dia :)

Piter ha dit...

I tant si va estar bé,... ja hi tornarem ben aviat que tenim encara vies per fer a la zona.

Albeta ha dit...

Bones Pere!!! M'ho vai passar molt bé, tot i la mandreta matinera... vai disfrutar molt del lloc i la companyia. Disposada a repetir, però mentelitzeume! :P Un petonàs per tu i l'Albert!!!!

Albeta

jclaramunt ha dit...

Bones!! Perdoneu la ignorància, però on està Santa Brigida?
Molt xules les fotos!
A tibar-li

Piter ha dit...

Bones...

Alba: ja et mentalitzarem... que en Pere estara ben content jeje

Josep: Doncs es una zona no massa coneguda, sobretot si no ets de la provincia de Girona. Es troba al costat d'Amer a la comarca de la Selva, i potser n'havies sentit a parlar com a zona d'Amer.

Això si.. cara SUD o sigui que si com sembla la calor ja ha arribat... millor deixar-ho per dies ennuvolats.

Apa.. vagi b!!!

jclaramunt ha dit...

Moltes gràcies!
al Maig anirem a Girona Temps de Flors, i no descarto fer-hi una visita el diumenge...