dilluns, de febrer 26, 2007

Sumant metres al Montsec: Vilanova + Terradets

[24 i 25 de febrer]


Aquest cap de setmana tocava via llarga, i així ens hem ajuntat amb en Marc, Jordi i Lluc, per anar a Vilanova de Meia a tibar. Com sempre que organitza una activitat en Marc.. ja se sap que acabarem rebentats.. així que jo ja anava bastant mentalitzat.

El dissabte ens centrem en Vilanova, aquí trobar vies que ni enMarc ni en Jordi hagin fet es fa complicat, així que comencem per una via que cap dels 4 havia fet:

- Plaerdemavida, 205m. 6c (6a obligat). Com passa a molts sectors de Vilanova.. la via esta molt proxima a les vies adjacents.. en certs punts es trepitjen. De totes maneres no ens entusiasma a cap dels presents, això si puntualment te passos interessants, tot i que no manté un estil similar en total la via. Com era d'esperar.. faig servir en més d'una ocasió l'ajuda de les cintes per tirar cap amunt. Remarcar... necessari algo de material per si es vol assegurar els importants alejes del trams facils del 2on llarg i llargs de sortida (nosaltres en vam prescindir).


En lluc al primer llarg de elplaerdelmavida(esquerra), i l'impresionant sostre de El clan de los chamanes (dreta).

Acabada la via, veiem que encara ens dona temps a fer-ne una altra (de fet ja ho teniem previst), així que aqui ja ens dividim i en Jordi i en Lluc van a provar la via Tierra de Nadie, 175m 6b+ (6a obligat), que en Jordi tenia ganes de fer-la. En Marc te en ment El clan de los chamanes, 175m. 7a/Ae (V+ obligat), pero al veure la placa desplomada i al estar ja una mica cansat.. li demano algun projecte més senzillet (impresionant el sostre de Ae). Així nosaltres ens acabem dirigint cap a:

- Rampes invertides, 225m. 6a (V+ obligat). Deu n'hi do amb el V+ del primer llarg, ja per posar la primera xapa (bastant elevada al meu parer) ja pateixes.. roca pulidissima, al arribar al segon seguro rellisco de la presa de ma i faig un saque important. Així que decideixo donar-li entrada a en Marc, que s'ofereix a fer tota la via de primer si cal. A partir del segon llarg millora la roca, i ja en els llargs superiors recupero la confiança i encadeno algun dels trams de primer. Via molt guapa, bons moviments amb bon canto i molt disfrutona. (Com que per aqui anava bastant cansat.. doncs no hi han fotos)

Quan estic assegurant en Marc al tercr llarg veig com en Jordi i en Lluc comencen a rapelar, cansats de no poder pujar en lliure pel cansament decideixen tornar un altre dia i disfrutar be de la via. Quina enveja en aquell instant.. pero més endavant acabo disfrutant de valent dels llargs i m'alegro d'haver continuat amunt. Mentre baixavem de la via.. en Marc anava comentant.. podriem fer una pujada rapida a la Necronomicon... el tiu esta fortissim, i no es cansa mai !! Jo m'inclino més per anar cap a Can Cirera.. a disfrutar d'una bona cervesa.

Ja al bar.. en Marc treu la guia de Terradets.. i comença a alabar la via Mescalina a la paret de les bagasses. Al final ens acaba convencent.. basicament estem tots bastant cansats del dia, i més desploms made in vilanova per demà, ens farien patir de valent. Al final molt bona elecció, a més s'apunta en Robert de Girona que no te ganes de carnaval, i per tant farem dues cordades una de 2 i una de 3.

- Mescalina (Terradets, Paret de les Bagasses). 430m, 7b. (6a obligat). A la guia posa que es dels millors itineraris de la paret, i ho corroborem. Moviments xulos i agradables, escalada per disfrutar i els llargs difícils es poden fer perfectament tibant d'estreps i cintes; tot i que es pot fer gran part de l'escalada en lliure. Quan faltaven 2 llargs per la feixa sens posa a ploure... sort que dura poc.. perque la part superior segueix amb llargs disfrutons i molt ben parits. A destacar el desplomillo de IV que et treu de la feixa.. aixo si que es un IV jeje.


En Robert a la primera reunió i en Lluc i en Jordi atacant el segon llarg. En Robert superant el desplomillo del segon llarg. I en Marc arribant a la reunió del 5e llarg.

Per arribar al Jardi vam fer servir el primer llarg de l'Anglada.. on seria necessari posar alguna sabina (desequipat), apart d'aqui la resta no es necessari material, tot i que a la sortida (fàcil) si que allunya una mica les xapes.


En Marc començant el 6e llarg, i en Robert arribant a la 7a reunió.

A destacar sobre ressenyes: la guia de Terradets nova, no te una ressenya actualitzada i la ubicació de les reunions no es l'adequada (esquema abans de reequipació?). Veient-ho un cop feta, bastant més util la piada de ressenya.net. A destacar que els llargs 2 i 3 els vam empalmar ja que ni ens vam fixar en la reunió que coloquen a sota del desplom. Indicar que al llibre s'indica que "pasos clave pulidos y poco agradables", apart del llarg de 6a una mica llimadet (el 5 de ressenya.net) la resta la vam trobar bastant acceptable. Les indicacions de ressenya.net son adequades (l'esparrec segueix sense xapa, pero tenia un cordino lligat).

A dalt de la via, foto de grup.

Ben cansats tornem cap a casa amb un somriure d'orella a orella... ha estat un finde genial i la meteo ens ha respectat molt. Amb ganes de tornar més sovint cap a aquestes contrades.

Guies:
Vilanova de Meia i zonas cercanas (Xavier Buxó i Luis Alfonso). 2002
Terradets (Xavier Buxó i Luis Alfonso). 2005
www.ressenya.net

4 comentaris:

PGB ha dit...

Tots aquests metres en dissabte o la ultima via vau fer-la el diumenge?! Perque... tela la de metres!

Enhorabona Pere! Quien pudiera! :D

Piter ha dit...

En dos dies... la mescalina per diumenge!!

Haig de dir q encara tinc agulletes de la tibada.. hauria de fer més sovint via llarga, que quan hi vaig quedo rebentat.

Anònim ha dit...

Hòstia no m'estranya que tinguis "agulletes".
Una cosa és fer via llarga i una altra és encadenar vies llargues seguides.
Impresionant la marató que veu fer!

Salut!

Gatsaule ha dit...

D'això se'n diu escalada ràpida, Pere, la mescalina en aquesta època és un pel justet. Ja es veu a la darrera foto que el sol estava amagant-se,... Sense parlar de les altres del dissabte !!