dilluns, de novembre 27, 2006

jornada al Vermell del Xincarro

[26 novembre]

Aquest diumenge ens hem reunit amb el David, Javi i Felip i ens hem decidit anar a fer algo d'esportiva per montserrat. Com que tenia la guia de montserrat sur, decidim anar a la zona de Vermell del Xincarro.

Arribem i comprobem que la guia es collonuda, ja que trobem rapidament els sectors. Ens situem a la zona C, on comencem per "M'abstinc, V+" (indicada com a "hi ha marro" a la web d'onaclimb amb mateixa graduació), per tal d'escalfar i veure que tal la roca. Mentre el Javi i el David segueixen amb aquesta via, amb el Felip anem a fer "El beso de la flaca", i una via no ressenyada, totes dues de grau sobre V.

Rapidament ens acostumem al tipus de roca, i decidim provar algun grau més elevat. Anem a "Nanu", 6a+ (6a a l'actualització d'onaclimb) curt amb un pas inicial molt guapo, l'encadeno sense problemes, cosa que motiva bastant.


Mentre el Javi i el Felip segueixen amb aquesta via i el "Nano", un 6b (6a+ a l'actualització d'onaclimb) de l'esquerra, vaig amb el david a fer "hi ha marro", un 6a (a l'actualització d'onaclimb surt sense nom, pero amb mateix grau) del canto de la via inicial, te algun pas finet al mig pero s'encadena be.



A continuació amb el Felip anem a fer totes les variants de la via "Rucs", comencem amb la directa (6a+), pero el parabolt allunyat ens menja el coco, i muntem aquest primer tros per la normal (IV+). Tornem a provar i ara si que ja surt.. no obstant algun pegue si que fem. Des de la reunió seguim enlaire uns metres mes de via, que hi ha un desplom petit (6a) que es passa fent algun moviment xulo. La llastima es el final que la corda frega bastant a la roca. Abans d'acabar intento la variant de 6b+, un petit ressalt una mica desplomat a l'esquerra, pero es massa dur, aixi que m'acabo arrosegant per la via per poder pujar.




Tornem al sector del Nino i quasi surt el "Nano", 6a+/6b a vista, m'haig de parar a descansar despres de passar una cinta. Buff.. son 4 metres de petit canto continus.. i peten bastant. Aixo si, trobo que la via es molt guapa.
Parem per dinar i mentrestant anem observant les evolucions de la gent que escala per el sector A.

Seguim amb "Merda Seca" un 6a de presuntament 25m.. en realitat bastants menys metres. Deu n'hi do amb la sortida, molt bloquera. La provem el Javi i jo i tots dos fallem en l'intent de primer, aixi que viatgem cap a l'esquerra per evitar el pas dur. De segon ja es una altra cosa, i conseguim passar el pas despres de suar una mica.


Canviem de sector, ens posem a un 6a de bavaresa. Una via monotona, i amb l'unic requisit d'estar una mica habituat al moviment i saber-te colocar be sobre la roca. Acabo muntant el primer llarg de la via "tripijocs"(V+), amb les preses bastant sobades.. tot i aixo te algun moviment que es disfruta bastant, i s'encadena sense problemes.


En resum com deia el Javi.. "tienes mil sitios pa cogerte i ninguno es bueno"
p.d.: Veig que a onaclimb l'actualització rebaixen els graus d'algunes vies, i en algun cas canvien el nom de via (hi ha marro vs m'abstinc, per exemple).

6 comentaris:

PGB ha dit...

Hey forts!

Jo del Vermell nomes he estat al sector A i no me'n vaig endur gaire bon record, pel meu estil segurament la zona on veu estar vosaltres em va mes. Vies atletiques :P

Si no heu estat a la Desentegada us ho recomano! Es la paret que segueix quan s'acaba el Vermell. Just a l'altre banda de la Cova de l'Arcada. Vies equipades amb quimics molt aprop, alla podreu fer 6b's super-equipats a mansalva! Per temes de coco no sera ;)

K. ha dit...

A veure si resulta que entreneu al Roco UPC...

I que fa el Javi que no prova els 7a's!!!!

Records

Piter ha dit...

Doncs si vam fer comitiva del RocoUPC.

El javi anava dient que lo seu son els blocs.. i que aixo de vies gaire llargues no estava acostumat.

K. ha dit...

Doncs que no vagi a la Desdetengada, que encara son més llargues.

Per cert, Javi, si llegeixes això: Espabila que jo ja he encadenat la vía dura del Roco.

7b diu el profe que es...

K. ha dit...

Encadenat no, en toprope, que després hi ha gent que s'ofen... :) :)

Piter ha dit...

Ondia.. i jo hi era present.. q estava per alla al canto veient com pujaves.

Deu n'hi do.. amb 7b. Encara que sigui en top-rope i rocodrom, ja m'agradaria a mi que em sortissin aquestes histories.

Apa... a tibar-hi..