dissabte, de novembre 04, 2006

Escalada a Beuda

[4 novembre]

Avui teniem la tarda lliure per Girona, aixi que hem aprofitat amb l'Albert per anar a fer una visita ràpida a l'escola de Beuda. Per el canvi de temperatures, pensavem que faria bastanta fred, al final era una temperatura bastant agradable, i havia poca gent a la paret, que permetia una escalada molt agradable.

Hem començat al sector de sempre: Els Gossos, on hem assolit les seguents vies:
  • Frenasso, V+ 30m. Via molt assequible amb un parell de pasos més complicats, pero que ens surt sense problemes tant a mi com a l'Albert. Comentari!!: Avui m'he fixat que el moscata de dalt esta bastant polit, i no es que doni massa confiança.
  • Fiblada a la pell, 6a+ 30m. Via bastant guapa, amb un pas d'aquests d'equilibri on no les tens totes quan la corda esta per sota, pero surt completa només amb algun periode de reflexió abans de fer aquest pas de mitja via. L'Albert l'encadena de segon, el seu primer 6a+, felicitats !!

L'Albert examinant fiblada a la pell 6a+.



El seguent pas que ens haviem marcat era anar a fer la "bavaresa namaste" i provar la via "speet de maig" o "garrotxa exotica"; malauradament estava la zona d'aquestes vies ocupada, i per tant hem decidit anar al sector Regae, al qual encara no hi haviem anat mai :

  • Rastaman, 6a, 18m. Es una via curta pero molt sostinguda en quant a grau, molta tecnica d'equilibri, roca vertical i sense grans preses de mà. Total, que hem pillat bastant, i l'he trobada bastant dura, sobretot comparant amb els 6a de l'altra banda del riu. Al final la munto amb unes quantes caigudes, al repetirla de segona algun pas s'em segueix entravessant, de totes maneres no ens ha entusiasmat a cap dels dos.

L'Albert tibant a Rastaman, 6a.

  • Survival, V+, 18m. Vista la dificultat amb que ens ha sorpres la Rastaman, decidim baixar les expectatives, i aqui encara flipem més. La via surt d'un caminet amb una bona vertical de caiguda avall, i tenim el primer parabolt a quasi 3m, i amb roca més llisa encara que a la rastaman. Decidim fer una mica d'equilibris i l'Albert la comença a muntar des de la via del canto (un 6b que tenia una sortida més assequible). Un cop posat el primer parabolt la seguim veient bastant xunga, tot i aixo acaba sortint, pero els dos pensem que per ser un V+ es molt molt dura.

  • The Wailers, 6b, 18m. Es una via que suposo que ens hauria semblat complicada, pero comparant-la amb les dos ultimes es més o menys del mateix estil. En aquesta el pas complicat es troba a mitja via on et trobes amb una placa bastant llisa,

Jo mateix tirant de braços a The Wailers, 6b.

Total, una tarda ben aprofitada on hem conegut un nou sector d'aquesta escola. De totes maneres, crec que es més agradable l'escalada de l'altra banda del riu.

5 comentaris:

PGB ha dit...

Be! L'unica vegada que he estat a Beuda vaig fer les vostres dues primeres vies del cap de setmana, la Frenasso (on vaig trobar que el pas de la via, era aquell de la fisura sense gaire bon canto cap a 2/3 parts de la via). Vaig muntar el top-rope des de l'anella perque el mosqueto tampoc el vaig veure gaire decent... i vaig provar tambe la Fiblada a la pell i em va sortir en top-rope... deu n'hi do el pas d'equilibri de les gotes d'aigua i l'empotrament de dits de la ma dreta! :P

Beuda es una escola que em va agradar molt, hi haure de tornar i provar aquestes vies de l'esquerra del riu, a veure que tal surten! :)

Piter ha dit...

Uff.. deu n'hi do el pas de les gotetes d'aigua. Allà es agafar equilibri... i amunt. I de l'empotrament... tinc el dit petit de la ma dreta que encara el recorda...

Uff.. les del sector Regae, les vaig trobar durilles i molt d'equilibri.. si hi vas ja explicaras que tal..

Jo a Beuda mira que hi vaig sovint.. i sempre acabo fent les mateixes vies, i això que tinc bastantes vies pendents com al sector Yonki o del moro per exemple...

PGB ha dit...

Beuda es guapot, a veure si el proper cop que hi vaig vaig provant la resta de 6a que hi ha i els V+ aquests de l'esquerra i de la dreta de tot.

Percert, les vies de IV que hi ha a les ressenyes, on estan exactament? Vaig ser incapac de trobar-les! :S

Piter ha dit...

Sobre els IV's, fa molt temps els vam buscar i no els vam trobar. Aquest estiu pero vaig veure un parell que estaven a la 23 o 24 de les ressenyes, per arribar-hi s'ha de grimpar per un pedrot que hi ha a la dreta abans de començar a pujar el sector Central. De totes maneres no recordo el motiu pero no ens les van recomanar. Sobre la 22, no en se res (be... que no hi es, o esta amagada, jeje)

Si hi tornes, jo et recomanaria la "bavaresa namaste", la "Ressaca Perpetua", una via nova entre la 11 i 12 que fa uns 20/25m que estaria cotada sobre un V (la curta del canto es més dura, un 6 i algo més). Les vies "mamella" i "gutxelli" tenen el pas complicat a dalt.. la resta de via es fa facil. Altres recomanancions que m'han fet son la "Orus, .. moros" (num25) i la de "Garrotxa Exotica" (aquesta m'han dit que es menys de 6c).

Vinga... a tibar !!

PGB ha dit...

Weno... poc a poc que lo maxim que he fet es 6b en top-rope (i nomes UN!) hehehe

A veure que tal les que em recomanes, les apunto! :D