diumenge, de febrer 08, 2009

SkiRando: Ventada a la Coma de l'Orri

En Josep feia temps q volia provar aixo de l'esqui de muntanya, després de parlar-ho temps i vam posar data, i aquest dissabte ho feiem efectiu. La veritat, els homes del temps van espantar altres companys interessats i al final vam gaudir del dia els dos incondicionals.


Un dia esplendid de bon matí, amb algo de vent en altitud. En Josep rapidament descobreix com costa desenganxar les pells !!
El mr. observant parets del Gra de Fajol


Vam triar inicialment el Bastiments, s'esperava: visibilitat baixa, nuvol, vent, neu,... pero només arribar fotia un dia de nassos, sol i gens de vent. Més endavant veuriem que en alçada el vent era considerablement fort. En vistes del dia, ens decidim a fer un itinerari més llarg i menys exposat al possible vent: el Gra de Fajol per la Coma de l'Orri, si fem el gran ja son algo més de 1100m de desnivell.


Parada i fonda amb vistes increibles, pujem obrint traça i amb Z continues.

Com que el parking de la corba esta a rebentar, ens situem a un parking uns 500m més avall; una classe practica sobre pala, una altra sobre ARVA i quatre nocions sobre giros i pells.

Comencem la pujada, al poc ens desviem cap a la coma de l'Orri i ja trobem menys traces, sembla que molta gent ha tirat cap a Vallter. El bosc a la zona del Pla de l'Avetosa te alguns trams algo fluixos de neu pero es pot anar fent amb esquis als peus, ven aviat ens situem ja a la vall principal i tirem enlaire. Aviat deixem els arbres enrera... i arribem al tipic ressalt de gel, on hi trobem dos incondicionals penjats. Nosaltres seguim enlaire per la canal de la dreta, i ja comencem a notar les inclemencies del temps.


A la que arribem a cota alta, ens desviem cap al Gra de Fajol Petit.. on no arribarem per vent


Quan acaba la canal a una altura aproximada de 2100m la ventada es considerable, pel que reconsiderem la possibilitat d'arribar al coll de la coma de l'Orri i ens desviem a la dreta per una canaleta ampla cap a la cresta entre els dos fajols. Alli estem més arrecerats, seguim pujant fins aproximadament a 2400 on ens desviem cap a la dreta cap al fajol petit que sembla més arrecerat. El vent va a més... i ens replantejem la opció d'arribar a dalt del Gra de Fajol Petit (2567m), i més endavant ja la d'arribar al coll entre els dos fajols i tirem per avall.

La baixada: la neu estava curiosa, un primer tram crostos pel vent que glaçava la capa superior; seguidament un tram amb neu de somni i després neu rara, pesada i poc disfrutona on amb en Josep vam fer una compe de a veure qui queia més vegades. Feia temps q no parava tant per terra, fins i tot el braç se'm va ressentir i mig sortir de lloc en un giro forçat. A partir de llavors... a baixar amb compte i forçant la cunya !! de totes maneres ens ho vam passar de conya, baixades en high speed pel cami marcat i riures assegurats.


Neu pols... que canviaria en el tram final, pero en definitiva una sortida excel·lent !


En conclusió una sortida collonuda que va acabar amb una pizza a Camprodon, i crec q ja tenim un altre adepte més d'aquest esport ! Josep quan vulguis hi tornem !!!

4 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Quin temps tan xungo, no? Almenys sembla que aquest cap de setmana serà millor..... Clar que amb la que ha caigut, ja veurem què podem fer!

Unknown ha dit...

A quina zona aneu dels Ecrins?? A veure si encara ens trobarem per aquells varals...

Marsi
(buril.blogspot.com)

marsi ha dit...

Hola Piter,

doncs si no coincidim serà per ben poc... nosaltres tenim la intenció de fer la volta a la Meije tal i com es va ressenyar en un vèrtex. Les intencions són unes, despres ja es veurà...les ganes i són si més no... Després ho combinem amb una estada de roca calenta per la france.

bona eskiada!

El recorregut previst és:
1a jornada: Poble Villar d'Arêne --> Refugi de l'Alpe de Villar d'Arêne

2a jornada: Refugi de l'Alpe de Villar --> Coll de les Neiges--> opcional fer La Grande Ruine --> Refugi de Châtelleret

3a jornada: Refu Châtelleret --> Bretxa de la Meije--> Pas de Serret du Savon --> Refu de l'Aigle

4a jornada: Refu de l'Aigle --> Pic oriental de la Meije --> Poble del Villar d'Arene o la Grave

Anònim ha dit...

Taiwan's flooding caused by the disaster, let us love to play together to help those in need of help, and now you need to do is click on any one keyword for each link will be sponsored by the NT one dollar, let us work together to create world peace ~ thank you!

台灣這次受到洪水侵襲造成巨大災難,讓我們發揮愛心一起幫助這些需要幫助的人,現在你只要每點擊任何一個關鍵字連結,將會得到新台幣一元的贊助,讓我們一起共同創造世界和平~感謝您!

旅遊 法拍屋 外籍新娘
婦產科 大陸新娘 整形
納豆 瑜珈教室 服飾
彌月蛋糕 汽車旅館MOTEL
清潔公司 法拍屋 看護
隔熱紙 seo 網路行銷
整形外科 看護 整形
室內設計 系統傢俱
柴犬 哈士奇 看護中心
防爆工具 瑜珈 機票
台中住宿 網頁設計