dimarts, de gener 06, 2009

Intent al Pic Peric des de Formigueres

El dia dos tocava començar l'any amb bona nota... per tant tocava Esqui !! Amb en Josep Mª, Neus, Albert i Georgina ens n'anem cap a Formigueres, el plan es anar al Pic Peric per Camporells, anirem 3 amb esquis i dos amb raquetes.


A primera hora... no acompanyava gaire la meteo, a Camporells amb el Peric al fons.. i resseguint el llac de Camporells.


Les primeres pendents les fem resseguint les pistes i telecadires que menen al punt més alt de l'estació. Aqui comença la sortida en si (de fet.. es pot comprar un forfait de randonée q et puja fins aqui dalt), i resseguim un llom molt marcat (fins i tot amb boira espessa no hi ha perdua, senyals continues i traça molt marcada i amplia) que ens permet creuar la Serra de Maury. Fins aqui la meteo no ha estat molt agradable... i fins i tot apareixen els primers dubtes de si cal baixar fins al llac de Camporells.


El Mr. amb l'objectiu al fons.. reunió de crisis al veure que ens haviem equivocat de traça i els raqueteros amb el petit Peric al fons.


Afortunadament seguim endavant... i al començar a baixar s'aclareix tot, vistes increibles als dos perics, als estanys de Camporells.... Tot molt ple de neu... i amb varies traces diferents que es reparteixen per la vall, entre arbres fem la baixada fins al refu amb neu pesada i algo crostosa.


Les noves traces que rectificaven l'error... i imatges durant el recorregut fins al llom abans del coll


Després de recuperar forces... pells als esquis de nou i cap al coll entre els perics. El nostre proposit era afrontar-lo per la cara que dona als estanys... més curt pero més dret, pero errem la jugada al triar la traça i agafem la que tira cap als estanys de les Bulloses. Total.. ens toca redreçar la traça cap al coll... un bon festival per neu bastant canviant. Arribant al coll ens trobem amb neu reglaçada amb una bona capa de pols a sobre que fa bastant pesada la pujada, de totes maneres arribo fins al coll... on hauria pogut pujar fins al Peric petit... pero no sabia que el tenia a escassament 90m de distancia, el deixem per un altre dia jeje


A dalt del coll.. amb les vistes cap al petit Peric.. semblava q estava aprop i efectivament ho estava !!


La baixada... increible el primer tram: neu abundant pols poc pesada q deixa girar increiblement be... a mesura que baixem es va convertint més pesada.. i amb menys gruix. Com que la boira arriba... i molt espessa, no ens permet masses filigranes..i anem a buscar la traça de pujada per tal de no perdrens per la vall. Arribada de nou al refu.. on ja ens esperen els dos raqueteros... pells de nou i cap a dalt de la serra de maury, baixada per pistes.. i un steack-hache per acabar de completar el dia.


Aqui podem apreciar a la lloma de la Serra de Maury les marques q trobem constantment.. i a dalt de l'explanada


Aqui em toca tornar a casa... que hi han compromisos familiars.. mentre que els altres quatre afortunats es quedaran un parell de dies més penjats per la cerdanya !


Planol de la sortida

4 comentaris:

PGB ha dit...

Hahaha, ja tocava que tornéssis a casa i paréssis de randonejarrrr!!!

Bona sortida aquesta! :) Llàstima de la boira ;(

Piter ha dit...

Cagun dena... aixo mai !! Em vaig perdre dos dies bonissims.... pero bueno, només per la sortida del dilluns (pendent de piar).. un ja queda content per dues o tres setmanes !

Gatsaule ha dit...

Precisament és la que volíem fer el dilluns, aquesta. I queda pendent per algun dia millor que el que us va fer!

No pares, eh!

Piter ha dit...

Si Joan.. no parem !! pero em sembla que tu tampoc perds pistonada jeje

Les Classiques com aquesta cauen pel seu propi pes... jo li tinc ganes tambe començant per la vall de Galbe... que almenys et saltes les pistes.

Apa.. a seguir amb els projectes !!