dilluns, de desembre 29, 2008

Ascensió al Pic de l'Esquelle

Després de l'activitat realitzada el dissabte al Roc Melé, ens n'anem a dormir a la Gite de l'Hospitalet amb en PGB. L'endemà ens n'anirem cap al Pas de la Casa on ens trobarem amb en Gatsaule i en Marc que s'afegira al grup.


El Roc Mele i la Cabaneta, primeres rampes amb el pas a sota i en Joan enfilant enlaire

La proposta del dia consisteix en el Pic Negre d'Envalira, pero per error tècnic del guia (un servidor) ens n'anem al pic de l'Esquelle. Sortim del Pas amb una suau nevadeta que ens abandona quan ens comencem a apartar de les pistes. Enfilem per la coma del Pla de la Vallete, on ens trobem amb un flanqueig important i comencem amb els primers problemes: en Marc que va de lloguer se li desenganxa constantment la pell, intentem de tot.. i no hi ha manera. Mentrestant en Gatsaule segueix amunt que ha de marxar d'hora... i finalment en Marc tambe haurà de baixar perque les pells ja no li enganxen res de res...


Jo flanquejant en direcció al coll de la Vallete, en Marc estressat amb la pell i en Joan ja de baixada cap al cotxe


Amb en PGB seguim enlaire, a bon ritme ja que tenim en Marc esperant a baix. Arribem rapidament al Coll de la Vallete des d'on ja veiem el Coll dels Isards, l'ataquem per el punt central on practicament no existeix cornisa, això si degut al fort desnivell les Z es repeteixen a punta pala.


Mapa de la zona


Arribats al coll m'entra el dubte, el nostre pic es el de la dreta o el de l'esquerra ? aproximadament per desnivell ve a ser el mateix, tot i que el de la dreta (pic negre) sembla que esta més lluny. Finalment ens n'anem cap a l'esquerra vorejant el pic i atacant la pala final completament reglaçada (les ganivetes fan d'aquest tram una asenció tranquila, fàcil i ràpida).


En PGB pujant, a ratos tot clar.. a ratos enboirat. Els dos a dalt del cim



En PGB on decens... traces amb el pic al fons i capcot en PGB després de la baixada de regal (l'estany de campcardos al fons)


Al capdamunt les clarianes apareixen i ens fan gaudir de les vistes de la zona, després de contrastar les opcions de baixada (alguna canaleta ens picava l'ullet) tornem per l'itinerari per on hem pujat. El primer tram esta força dur, així que a la que puc rodejo unes pedres per la cara Nord... i al retornar veig que en PGB s'ha emocionat i ja baixa a pinyon cap als llacs de Campcardós. Cagun dena... que ens tocara pujar de nou !!! Entre crits, l'atrapo i emprenem de nou la pujada cap al coll dels isards. Festival de giros en neu pols abundant, al fons de la vall ja ens comencem a trobar neu dura on la poca lluminositat del moment fa que ens menjem algun dels desnivells sobtats que hi ha. Ataquem la canaleta que baixa del Coll de la Vallete i cap a les pistes i remada final fins al cotxe.


El mr. sense gorro ni buff... car deveure, en PGB baixant en flanqueig i jo happy: ATOMIC PITER !!

Un gran dia.. llastima dels problemes tecnics. La meteo ens ha respectat bastant i ha fet molt comode l'ascensió, aquest any estem disfrutant de valent amb les esquiades !!!

3 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Em sembla que hi tornaré ben aviat a acabar la feina, ara que sé que fins el coll trobaré bones traces....

Piter ha dit...

Si que hi han bones traces.. tant de pujada com de baixada, que en PGB no em va deixar baixar per la canal bona !! jeje

Avui.. fins a 3 cops he pujat al Taga, cagun dena.. quina pala i quina neu a la zona de dalt !! Bonissim !!

Pel dia 2 segurament farem algo d'esqui per la zona del ripolles amb gent de Girona.. si et vols apuntar ja saps!

PGB ha dit...

Atomic Piter i PGB liante! Quin parell!!!!

Llastima que el Marc no poguès seguir i que el Joan hagués de marxar. Ens ho hauriem passat molt bé els 4 al cim! :D