divendres, de maig 16, 2008

Un parell de vies llargues per l'Alt Urgell

Seguint amb el cap de setmana a Oliana, en Joan marxa cap a casa i ens quedem amb en Marc per la zona. Ens mirem amb ganes la Roca Narieda, jo no hi havia estat mai, pero crec que vaig iniciar-me amb una de les millors del sector: La Banda del Tako.

Es tracta d'una via molt guapa, vertical i semiequipada; on podrem disfrutar de valent. Podem trobar la ressenya en varis llocs: onaclimb i edunz blog, per exemple. La via es molt facil de trobar, i te la inscripció TAKO a peu de via.


En Marc sortint en el L1, i arribant a la R6 despres del tram duret de 6c o Ae

La via combina plaques, diedres, fisures, desplom d'artifo i un petit tram d'offwidth on un camalot ben gros ens aportara molta seguretat. A la via hi han mes claus dels que marca l'Edu al seu blog, pero tot i això será interessant portar elements per colocar, sobretot si no vas sobrat de grau com era el nostre cas. Com sempre als llargs més exigents i cau una mica d'artifo pel que va de primer, mentre el que va de segon pot disfrutar de valent del llarg. No es pot destacar cap llarg per sobre la resta, ja que tots eren prou bons.

En Marc patint a l'orella, i ja a dalt de l'ultima R.

La via mes que recomanable, l'unic pero seria que es fa curta, almenys nosaltres vam arribar a dalt hiperanimats per el viote i ens van agafar ganes de mes, resultat: Anem a fer la Tos de Gos a Perles. Una via llarga de caracter esportiu (3 llargs i completament equipada amb parabolts). De fet teniem en ment una altra via a la Roca Narieda (la via El cami d'en Pep) pero s'ens va fer tard, i ens vam decidir per algo més rapid (eren ja més de les 4 de la tarda).


La paret del Roc d'en Solà.. i dos instantanies d'en Marc tibant al primer llarg


Un primer llarg llarg i atletic de continuitat cotat en 6c ens posa les piles, surt a base de descansillos. El seguent si que ja no li veiem el color... placa tecnica i llisa llisa llisa... passo amb prou feines de segon... i ja per l'ultim llarg es una mica lios.. ja que hi ha multitud de vies que van i venen.. i no tens mai massa clar per on estas pujant.


Instantanies del tercer i ultim llarg


Una bona via.. a combinar amb alguna altra, a nosaltres ens va anar de conya per acabar el dia.

Apa gent a tibarla !!!

4 comentaris:

Mingo ha dit...

Enhorabona per l'activitat. M'imagino que la banda del tako deu d'estar bé per fer-ho ara que fa més calor?, a la onaclimb diu que el màxim obligat és V+, és aixi?. Gracies i a continuar tibant

Piter ha dit...

Doncs nosaltres la vam fer l'ultim finde d'abril i s'hi va estar força be, no recordo passar ni fred ni calor. Pero si q te de bo que al mati toca ombra.

Sobre el grau obligat, nosaltres vam trobar que només fent servir l'equipament de la via potser era una mica més de V+, tirant a 6a/6+ obligat. De totes maneres el grau en general de la via no es regalat.. pero la via es difruta de valent.

Aps.. i a on no es pot en lliure els cacharros entren be per pujar en artifo.

En definitiva.. ves a fer-la q val la pena !! Apa.. a tibarli !

edunz ha dit...

bones piter!
bones vies les dues. Això dels claus del banda, jo diria que els vam ressenyar a consciència, ara em deixes amb el dubte de si n'han afegit o ens en vam deixar algun (no duiem res per apuntar). Saps dir-me on?
merci i tàpia!

Piter ha dit...

Doncs si que hi havia algun clau de més, basicament als llargs 5 i 6. De totes maneres no tinc massa memoria per dir-te exactament on faltaven claus... potser en Marc si que s'en recorda. Ja li comentare...