dimarts, d’octubre 09, 2007

Wild Planet a la Roca dels Arcs

Aquest diumenge tocava Vilanova de Meia... en concret la via Wild Planet que tenien en llista des de feia temps tant en Miquel com en Marc.


Que dir de la via.. doncs poca cosa ja que es una classica prou coneguda: via de 270m de grau V+/A1 segons la biblia de la zona (vilanova de meia y zonas cercanas). Indicar com a complement que el llarg d'A1 esta equipat i es passa sense colocar cacharros si es confia prou en els cordinillos y pitons que hi han colocats (seria per tant Ae); i que tal com diu la ressenya serán necessaries algunes plaquetes recuperables o tascons per tal de poder xapar els burils sense xapa.


Banda esquerra i central de la roca dels arcs



L1: IV, son uns 20m des de baix sense cap buril; pero no es problema perque els friends grans entren a mansalva.

L2: V+/Ae, un artificial equipat bastant atletic, de totes maneres si un esta fort com en miquel passará sense problemes i sense pedals, d'altres s'ens fa necessari tibar de pedal per tal de no quedar petats a mig llarg. Será necessari colocar algunes xapetes recuperables; i es recomanable fer la reunió a la R2 de la via Fase Terminal que es bastant més comode que la de la nostra via.


En Miquel al L2 treballant-se l'artifo, ell mateix tibant a la sortida del cinque llarg i en Marc i en Miquel a la R6.


L3: V/Ae, un llarg de flanqueig. El vam trobar completament equipat en el tram presumiblement d'A1, això si indicar que algun cordinillo esta algo ronyos i que algun clau valla bastant. Una interessant sortida cap a la reunió... deu n'hi do com tiben alguns cinquens..

L4: V+, un llarg on tornarem a colocar algun cacharro... els passos clau estan equipats amb burils o claus i et deixa en una reunió prou comode just a sota el diedre. Els passos de placa guapos guapos,... deu n'hi do com tibaven.

L5: IV+/V, aqui ens trobem amb el diedre central de la paret.. un tram realment interessant.. pero caldrá anar amb compte amb la roca ja que en algun tram esta algo trencada.

L6: IV, un llarg facilet amb bona presa que ens apropa més cap al final de la via. Es fa reunió en un arbre en una placa algo tumbada.

L7+L8: V+, nosaltres vam empalmar els dos ultims llargs, ja que posats a fer la reunió en un arbre ronyos, millor anem als dos parabols de la feixa de sortida. Això si.. els ultims metres el roce de la corda pot ser bastant important, i un cop has passat la reunió et replantejes si potser era millor fer la reunió on tocava (jeje). S'inicia amb un flanqueig a la dreta per entrar a una placa bastant guapa on trobarem algun pont de roca equipat.

En resum com ja diu la guia.. una classica i recomenable !!

4 comentaris:

Llorenç ha dit...

Ostres!!! quina enveja!!! sempre m'ha agradat molt la linea que marca aquesta via! (manies que tinc) i vaig posar-m'hi fa uns anys, faig fer i desde la travessia quan la persona que m'acompanyava em va dir que ella no tiraria de primer...jo veina una mica petat del primer artificial....es molt atlètic amb surtides en lliure dures!
quins von records! a vereu si aquest hivern ens hi apropem!

felicitats!

PGB ha dit...

Ei pere, no us veu torrar molt?
Quines vies recomanes per fer un primer tanteig a la Roca dels Arcs? I a tota la zona de Vilanova de Meia en general?

Vinga bou! Que vagi molt be per Siurana :)

Miquel Navarro ha dit...

Ostima quin viote més guapo ja fa un temps que tb li tinc l'ull ficat i ara m'en has fet agafar més ganes!!!
Enhorabona!

JJ ha dit...

pgb, necronomicon i camel. Tot i que la Wild Planet va ser el meu primer contacte amb la Roca dels Arcs i em va a agradar molt. Deuen ser de las mes repetides, pero son macas i aixi veuras la mena de calcari amb franjas horizontals de la roca del arcs i de tota aquesta zona. Estan prou equipadetes tambe, i la roca es bona.

Macamaca la via eh Piter!!!

La propera vegada agafa els estreps i fica't al pilar del segre, via mi primer amor. Tambe es super maca, esta reequipada, els llargs lliures nets i els artificials et caldra posar alguna coseta, pero poques. A la guia li posen claus pero jo diria que no calen. Auras de penjarte d'algun friend, aixo si. I porta la cadira que te un parell de Rs dolentes dolentes...