dilluns, d’octubre 15, 2007

Tres dies d'escalades, per la serra de Prades (II)

Seguint amb el post anterior... el divendres vam pernoctar al refu de Siurana, així ja tindriem l'endemá les parets a tocar !!



Després de fullejar la ressenya vam descobrir que existien més zones fàcils del que semblava en un principi, de totes maneres el dissabte ens en vam anar a la zona de Can Marges, on disposavem d'un bon grapat de vies fàcils, pero amb les xapes una mica allunyades. Al arribar al sector em trobo amb un conegut de Santa Coloma.. petit que es el mon, petem la xerrada sobre les ultimes activitats i a escalar..

- Alex, V+. Via amb un pas a l'entrada i un altre a la sortida.. i els dos completament diferents, en general força divertida. Son 5 xapes en 20m, amb un aleje dels de tocar a terra entre la primera i la segona xapa, per als que no van massa segurs es pot colocar un tasco que entra de maravella just al mig de l'aleje. Aqui en Roger fa la seva reentré a l'escalada quasi dos anys després !!

La Margue a Alex, i la Barbara practicant la trigonometria

- Ay Candemor, V. La via l'havia muntada la Barbara, donat que ja havia pujat la resta de gent i s'havia quedat sense desmuntar, m'hi poso per recuperar material i embrancar-me en alguna altra via.

- Can Fanga, V+. Via molt semblant a les anteriors, amb el pas més difícil entre la primera i la segona xapa.. seguint la tonica l'aleje torna a ser important. No li trobo massa gràcia a la via...

- Trimegesto, V+. Pas durissim per xapar la primera ( a uns 4m de terra !!), 4 xapes en 20m ho diuen tot.. a dalt te passos divertits i curiosos..

Fart ja de fer vies calcades.. donat que la via Pixapins el 6a+ estrella del sector que era l'objectiu esta sempre ocupat (tothom diu que es una via guapissima)... proposo als companys un canvi de zona.. i al final ens n'anem a dinar al bar del costat del refu. A la tarda.. toca
el sector Can Melafots després d'una encertada recomanació d'un company al Bar. Allà comprovem que la roca es molt diferent de Can Marges... sembla que estiguem a una altra zona !!

- Trigonometria, 6a+. Una via molt xula... cantos grans pero romos i generalment bastant atletics.. el pas clau segons em comenten es troba en xapar la reunió pero a mi se'm dona bastant be. Definitivament una bona recomanació, pero tal com diuen per alli... se li hauria de treure el +.

- Mama ya he espitao, 6a+. Acabat de baixar de la Trigonometria, em demanen si tinc intenció de fer aquesta via que els hi fa mandra treure les cintes.. m'hi poso en top-rope i surt bastant fàcil. Haig de dir que la via te dos passos... que m'havien pintat més complicats del que van ser al final.. de totes maneres ja començava a tenir els braços cansats i no vaig voler complicarme la vida.

- Barrufet (L1), V+. Per acabar el dia muntem aquesta via, no es de les més interessants de la zona.. pero esta just al costat de les altres.. amb aquesta donem per tancat el dia.. que ja comença a fosquejar..

Al dia seguent.. ens n'anem al Grau dels Masets.. bastant més allunyat del poble, i ens hi acostem amb el cotxe. Primer de tot ens quedem al sector del cami.. on fem les vies:

- Fam fatal, V+. Facileta i per anar fent metres, un unic pas per arribar a reunió. No destaca massa ni per bo ni per dolent.


En Pep i la Marghe a diferents trams de L'escola i Fam Fatal. En Roger tibant als trams fisics de Suape


- L'escola, V. La faig rapidament per desmuntarla, la linia no es gaire maca i al fer-la tampoc destaca massa.

- Suape, 6b. Aqui ja cambia la cosa.. una senyora via, molt recomanable. Surt amb un descans a sota el desplom (problemes a l'hora de localitzar les preses i passos bons), combina un pas bastant bloquero a baix.. i pasos desplomats a dalt.. personalment vaig quedar hiperrebentat al arribar a dalt. Via recomanable !!

Despres anirem cap al sector OEST

- Piu piu, 6b. Via molt xula, i continua. Tambe de les que quedes rebentat un cop has arribat a dalt. La faig a vista sense masses problemes.. al final em tocara desmuntar-la i cansat ja la trobaré bastant més difícil. Al costat te una via molt similar amb un pas a bloc d'entrada hipermegaxungo!! i faig alguns tientos... i descarto.. l'Arbre, 6c+ es diu la via.

- Charlie I, V+. Via curiosa, pero tampoc destaca massa per gaire res.


Diferents components a la via Llastre.

- Llastre, 6a. Una via molt xula, no es difícil... unicament cal saber-se colocar a una especie de llastra/xemeneia. De les vies en que et diverteixes de valent..

Hi havia força gent a la zona.. pel que no vam poder fer les vies que ens havien recomanat.. tot i no haver-les fet, em van indicar que a la zona OEST tenim les vies SuperFisura i Superespero molt recomanables, tambe ens van indicar que la via Ya es Algo tampoc estava gens malament. Al sector del camí ens van recomanar Filomatic i Soy un hombre nuevo.

Llástima de que estiguessin ocupades quan passavem per aquests llocs.. perque no es veien gens malament..

3 comentaris:

PGB ha dit...

Deu n'hi do la pila de metres que veu fer! Sabent que hi ha vies de graus humans, amb més raó m'he de deixar caure algun dia per Siurana! :)

MSN ha dit...

Lo mismo digo!
A veure si anem a treure el cap per allí baix i ens veiem, la roca te molt bona pinta tuu!

Salut!

Piter ha dit...

iepps bous.. doncs si!! a veure quan quedem per tibar !!