dimecres, d’octubre 03, 2007

Bellavista, garrotxa per disfrutar !!

Bellavista es una escola molt interessant, es d'aquelles que no et pot deixar indiferent; a mi almenys m'ha donat dos dies inspirats. I es que les vies s'ho mereixen, deu ser que s'adapten al meu estil d'escalada i disfruto de valent de la jornada.


Doncs be.. aquest diumenge finalment amb l'Albert ens vam acostar de nou a l'escola, l'Oriol m'havia parlat a la trobada blogger de la zona, i feia dies que pensava quan seria el moment d'acostar-s'hi. A més teniem l'al·licient d'un 7a que ens va recomanar, i va insinuar que era assequible.



Els graus aproximats de les vies dibuixades serien:
1.- 6c/6c+, 2.-7b, 3.- 6b, 4.-6b, 5.-V, 6.-6a, 7.-6a, 8.-6b+, 9.-6b/6b+, 10.-V+/6a, 11.-6a, 12.-6c, 13.-6b, 14.-7a, 15.-7a (actualitzat amb info més fidedigne)

S'ha de dir que entre la via 14 i la 15 n'hi ha unes quantes de grau per sobre de 7a i fins a 7c+.

Un gran punt de la zona es la tranquilitat que es respira, normalment sols coincidir amb maxim un grupet extra, pel que no es sol tenir problemes per escollir via. L'altre punt a tenir en compte es la soleiada que fa.. ja que es cara SUD total.

La jornada la vam començar amb la via5 el V de la zona, via facileta ideal per escalfar. Nosaltres per això anavem amb ganes de provar vies noves:

via 15, 7a. Diria que es la que ens va recomanar l'Oriol, en vaig fer 3 xapes i vaig baixar perque ho veia bastant més xungo del que em pensava que seria. Més tard va apareixer un grupet, on un d'ells la va encadenar i semblava una via molt facil jeje La deixem pendent per una proxima visita.


L'Albert a la via13 i jo disfrutant i patint amb les formacions rocoses de la via14

Via 13, 6b. Ens hi posem pensant que era un V/V+ i ni de conya, combina alguns passos durets que li donen ven bé el grau proposat. No es una via molt guapa, pero no esta del tot malament i et deixa muntar la seva via veina.

Via 14, ??. Les increibles xurreres que baixaven motiven bastant per fer-li un pegue, de totes maneres com que es veia difícil la vam atacar en top-rope. I surt dura, no puc proposar grau pero vaig haver de tirar de més d'un A0 per sortir. El millor provar passos d'aquests de xurreres, estalactites i similars.

Via 10, V+/6a. Una via curiosa amb algun pas més duret pero que es deixa fer i permet disfrutar. S'ha de dir que a certa altura ofereix 3 opcions per seguir (només en surten dos a la ressenya), nosaltres ens vam inclinar per la opció de l'esquerra (la que es veia més assequible).

Via 9, 6b/6b+. Per mi de les millors que he provat a l'escola, llarga i continua, per disfrutar!! L'encadeno sense reposos; era una de les vies que tenia previst fer o fer...

Via 1, 6c/6c+. El nostre objectiu era el 6b de la via3, donat que estava ocupada, em poso en aquesta via encoratjat per el grup que acabava d'arribar que es van oferir a muntar-la si no aconseguia fer-ho jo. El cas es que tota la via deu rondar el 6a/6a+ i un pas aillat (des de baix ja es veu a on) es fa durissim i l'haig de pujar amb pedals a base d'A0. La trobo xula i s'apunta al llistat de pendents.

Amb això ja n'em tingut suficient per avui i ens n'anem cap a casa a dinar. Aviam quan hi tornem, que sempre en sortim motivats.

18 comentaris:

PGB ha dit...

Perico, a veure si el proper cop que hi tornis m'hi portes ;) Tinc ganes de coneixer aquesta escola :P

De mentres seguire apretant al bulder i al roco que ja veig que em fara falta pila per almenys poder provar coses en topropillo :P

Enhorabona pel 6b/+

Anònim ha dit...

Hi ha un problema de regulació (està dins del parc) i està subjecta a veure que passa (com molts secretivos que hi han).
A sota hi ha una bauma en vies que van fer desequipar-les
La resta de vies del pany intermig estan entre 7a+ i 7c+, algunes impressionats.
Ideal per l'hivern

Piter ha dit...

El tema de la regulació, segons se'm va comentar des de SOeScalada, en principi només afectará la paret en epoca de nidificació (pendent d'aclarir).

El que si m'han dit es que si es massifica, el resultat será el tancament de la zona; de totes maneres jo quan hi he anat estavem quatre gats.

S'haurà de seguir a veure com acaba.

Piter ha dit...

Aps.. i respecte la resta de vies.. com que se m'en van de grau... doncs no les he colocat a la foto.

Anònim ha dit...

Hola!

respecte els graus de les zones són fiables o una aproximació molt aproximada??

es poden trobar en algun lloc les resenyes??

gracies!!!

agur!!!

Piter ha dit...

Els graus son aproximats respecte el que comenta la gent que et trobes a la zona.. tothom sol estar bastant d'acord.

Aps.. i no hi han ressenyes publicades, si que se que hi ha algun croquis que circula entre la gent de la zona.. pero poca cosa mes.

Anònim ha dit...

otiaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! como posa el tito piter en las fotos!!!!hahahahahaa.

Fdo.: ParasiteBlog

Anònim ha dit...

bones Pere!
ja veig ke segueixes tibant-li! ben fet!
fas alguna cosa el proxim cap de setmana, els dies 12 i 13??
si et conectes el messenger parlem, a veure si fem alguna cosa no?!jeje
ns veiem!

XICU ha dit...

Bones! l'escola és una passada i diria que les ressenyes surten a la nova guia de sadernes xo no n'estic segur.
La via 14 que surt a la foto és la "via del moc" per la xurrera allà on estas agafat i el 6b que tan et va agradar és "el millor 6b del món"

Piter ha dit...

Bones Fransesc.. a la guia de Sadernes no hi han colocat res.. suposo que perque no es massifiqui massa tampoc.

El 6b aquest es fantastic.. a mi m'encanta, la del moc es massa per mi jeje per cert.. no tindràs pas les ressenyes amb els noms i graus ?

Apa ens veiem !!

Anònim ha dit...

Hola!
M'agradaria anar a aquesta escola, té mooolt bona pinta! Em podeu explicar com s'hi arriba o bé on puc trobar-ne informació.
Moltes gràcies, i a tibar-li fort!
Laia

Anònim ha dit...

Hola PIter!

Les vies són el 90% genials.

A la banda roja les dues dels extrems són les que et comentava.

Extrem esquerre: MOLT CARACTERÍSTICA. 25 mts de xorreres. L'únic, el pas d'entreda a la segona xapa...una mica burro..la resta flotant amb els cantos. Genial

Esxtrem dret, abans de la roca grisa: La penúltima és u 7a+ ( em van dir). entrada facil i pas en un microsostret..de laterals...segueix facil fins un sostrako exagerat però amb bon canto, pas tecnic..
La última és un 7a molt puta regletero..crec que és la que surts penjat en el blog del PGB.

A veure si hi fem una trobada!

Piter ha dit...

Una escola guapissima.. ja tinc ganes de repetir-hi !!

laia.. com et diu en PGB.. si t'interessa envia un mail a ell o a mi.. i t'expliquem.

Apa.. vagi b !!

Anònim ha dit...

Aquest dissabte vaig anar per primer cop a Bellavista, portavem les teves ressenyes y ens van dir una gent que coneixia la zona que la via número 2 era un 7b mínim (potser hi ha alguna via mes entre la número 1 y la número 2, sino no entenc com podies ficar 6b) y les vies número 6 y número 7 són 6a/6a+. La vía 14 és un 7a y la 11 y la 12 un 6b y un 6c, però no se en quin ordre aquestes dos últimes.
Entre la 14 y 15 n'hi ha de 7a fins a 7c+.

Dit això només em queda dir que és un lloc molt guapo i intersant per anar.

Salut climbers :)

Piter ha dit...

Ieps A.K.A he actualitzat la info.. sobre la via 2 avui tambe m'ha comentat un company que segur que no era 6c... jo la veritat la veia molt xunga i no tenia ni la més mínima intenció de provar-la (ja intuia que no era 6c... i els graus me'ls va indicar a peu de via pero els devia apuntar malament).

Sobre les 6 i 7.. tambe hi ha gent que diu que son més aviat 6a+.. d'altra gent me les deixa com a V+... ho he deixat en 6a.

Apa fins una altra.. i merci per compartir la informació !!

Anònim ha dit...

De res home... a veure si algun altre dia que hi vagi i trobo algu que ho sapiga m'ho apunto en un full i ho poso per aqui. Mai va malament saber el que pujes :p

Salut.

Anònim ha dit...

El fet que les ressenyes es publiquin aquí i que vagin aparaixent piades a diferents blogs, fa que la zona que fins ara era tranquil·la, es vagi massificant.

Piter ha dit...

No se que dir-te, jo normalment ho he trobat igual de tranquil que quan ho vaig coneixer. Aqui no publico l'aprox, i tambe s'ha de tenir en compte que es una zona de grau mig-alt i l'aproximació no es curta pel que no es fará mai una zona hiperpopular...

D'altra banda companys m'han comentat que hi han dies que esta ple de gent.. tant abans de que publiques com actualment... de fet es comentava que al propietari no li molava l'acomulació de cotxes que es produeix en alguns caps de setmanes... i aixo era abans del meu escrit i será després.

De totes maneres l'efecte blog.. fa que durant uns dies s'aproximi més gent de la normal a la zona.... pero bueno.. si consideres que es millor treure l'entrada.. en podem parlar.

Apa.. vagi b